Home » , » Γαλλία: Πολιτιστική τραγωδία και καπιταλιστική μπίζνα

Γαλλία: Πολιτιστική τραγωδία και καπιταλιστική μπίζνα

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 17 Απριλίου 2019 | 4:05 μ.μ.


Αν και για τις αντιδράσεις που υπήρξαν από την Γαλλική κυβέρνηση και την αστική τάξη της χώρας μετά την καταστροφική πυρκαγιά της "Παναγίας των Παρισίων" έγραψε αναλυτικά ο σύντροφος mitsos, επανεργόμαστε για να κάνουμε δυο επισημάνσεις κι αυτό με αφορμή κάποια τουιταρίσματα.

Δεν θα αναφερθούμε ότι η Γαλλία στα πλαίσια του ΝΑΤΟ και σαν ιμπεριαλιστική χώρα που είναι συνέργησε στους βομβαρδισμούς που καταστράφηκαν πανάρχαια πολιτιστικά μνημεία άλλων χωρών και μακελεύτηκαν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι.

Εστιαζόμαστε στην οικονομική κατάσταση που επικρατεί στην χώρα του Μακρόν για εκατοντάδες χιλιάδες φτωχούς Γάλλους. Το πιο χαρακτηριστικό στοιχείο είναι ότι υπάρχουν 200.000 που κοιμούνται στους δρόμους, κάτω από γεφύρια και όπου αλλού βρουν, κάτι που επισήμανε πρόσφατα και η εφημερίδα "Le Figaro" αναφέροντας μια στατιστική σύμφωνα με την οποία 566 άστεγοι ΑΝΘΡΩΠΟΙ εκ των οποίων οι 13 ήταν ΑΝΗΛΙΚΟΙ πέθαναν στους δρόμους της Γαλλίας το 2018.
Γι' αυτούς, ούτε για τα εκατομμύρια άνεργους και φτωχούς της χώρας δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον από το Γαλλικό αστικό κράτος και τους πλουτοκράτες της χώρας.

Δεν είναι κάτι το περίεργο ή εντυπωσιακό. Ο άνεργοι και οι άστεγοι είναι "βάρος" για τους καπιταλιστές και το πολιτικό τους προσωπικό. Δεν παράγουν μισθωτή εργασία και υπεραξία, άρα είναι "παράσιτα". Καρφί δεν τους καίγεται αν "εξαφανιστούν".
Ασε που δεν μπορούν να αξιοποιηθούν "τουριστικά", όπως η "Παναγία των Παρισίων" που τους απέδιδε 195.000.000 ευρώ τον χρόνο.

Ευκαιρία μ' αυτή την πολιτιστική τραγωδία να έχουμε άλλη μια καπιταλιστική μπίζνα.
Θα πέσουν οι σχετικές μίζες, θα δοθούν οι φοροαπαλλαγές και οι Γάλλοι "ευεργέτες", σύντομα θα κάνουν απόσβεση και θα βγάλουν και κέρδος από όσα τυχόν κεφάλαια έδωσαν.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

17 Απριλίου 2019 στις 5:32 μ.μ.

Είναι δυο θέματα διαφορετικά. Επειδή η αναλγησία απέναντι στους άστεγους είναι ίδιον του καπιταλισμού δε σημαίνει ότι τραγικές καταστροφές ενός μνημείου παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς απαγορεύεται να ανακατασκευαστεί. Τέτοια μνημεία είναι κτήση όλων όχι λίγων.

17 Απριλίου 2019 στις 9:12 μ.μ.

Παγκοσμια πολιτιστικη κληρονομια ειναι και μνημεια στη μεση ανατολη τα οποια καταστραφηκαν απο τους πολεμους των ισχυρων της γης.και οι χιλιαδες νεκροι απο μαχες και πνιγμους. Φυσικα για πολυ κοσμο πανω απο ολα οι πετρες τα τουβλα και τα μαρμαρα.συγχνωμη και το χρημα.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger