Home » , , » Πρωτοφανείς ρατσιστικές δηλώσεις από τον Νίκο Σοφιανό του ΚΚΕ; - «Διαστρέβλωση» των απόψεων του καταγγέλλει ο Ν. Σοφιανός

Πρωτοφανείς ρατσιστικές δηλώσεις από τον Νίκο Σοφιανό του ΚΚΕ; - «Διαστρέβλωση» των απόψεων του καταγγέλλει ο Ν. Σοφιανός

Από giorgis , Δευτέρα 13 Μαΐου 2019 | 5:46 μ.μ.

Του Γ.Γ.

Ο ψυχίατρος και μέλος της Συσπείρωσης για την ψυχιατρική Μεταρρύθμισης Θόδωρος Μεγαλοοικονόμου, είναι ένας επιστήμονας με μακρά αγωνιστική διαδρομή.
Σε καμιά περίπτωση δηλαδή δεν μπορείς να τον χαρακτηρίσεις ανεύθυνο άτομο, το οποίο θα μπορούσε να ισχυριστεί δημοσίως κάτι που δεν ισχύει.

Αυτός είναι ο λόγος που δεν περνάμε απαρατήρητο το κείμενο που υπογράφει σήμερα στην "Εφημερίδα των Συντακτών".
Σ' αυτό ο γιατρός σχολιάζει -με τρόπο που εμείς δεν συμφωνούμε- την τοποθέτηση που έκανε ο υποστηριζόμενος από το ΚΚΕ, υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας, Νίκος Σοφιανός, σε συγκέντρωση κατοίκων της Αθήνας.

Η εισαγωγή του κειμένου του τονίζει: "Πρωτοφανείς ρατσιστικές δηλώσεις από τον Νίκο Σοφιανό του ΚΚΕ. Ζητά εκκένωση των καταλήψεων για πρόσφυγες και ένταση της αστυνομικής καταστολής προσφύγων και μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας"

Στην συνέχεια στο άρθρο του ο Θ. Μεγαλοοικονόμου αναφέρει:


Είπε ο Σοφιανός (κατά λέξη):

- Μια συμμορία Βορειοαφρικανών  λυμαίνεται το κέντρο.

- Γιατί δεν παρεμβαίνει η αστυνομία να ελευθερώσει τους κατειλημμένους χώρους, τα κτίρια στην Αχαρνών 22, στην Αχαρνών και Σουμερλή και το Plaza - έτσι το είπε, Plaza (είναι το City Plaza. Και, όπως γνωρίζομε όλα αυτά τα κτίρια είναι καταλήψεις που φιλοξενούν πρόσφυγες).

-Η Αχαρνών, από πλ. Βάθης μέχρι Αγ. Παντελεήμονα είναι μια μακριά Λαϊκή Αγορά… γιατί δεν παρεμβαίνει η αστυνομία; (υπ' όψιν ότι πρόκειται για την περιοχή όπου, από πολλά χρόνια, έχουν καταστήματα μετανάστες, πολλοί/ές Ρομά πουλούν στο δρόμο διάφορα τρόφιμα, λαχανικά, φρούτα κ.λπ.).

Η όποια εγκληματικότητα και παραβατικότητα, για τον Σοφιανό, οφείλεται στους μετανάστες και στους πρόσφυγες. Σ' αυτούς μόνο αναφέρθηκε.

Δεν νομίζουμε ότι χρειάζονται κάποιο ιδιαίτερο σχόλιο (γιατί μιλούν από μόνες τους) αυτές οι πρωτοφανείς, ρατσιστικές δηλώσεις του Σοφιανού, μέλους του Π.Γ. του ΚΚΕ-δηλαδή, δηλώσεις του ΚΚΕ. .


Δεν βρήκαμε στο διαδίκτυο κάποια απάντηση από τον Ν. Σοφιανό. Σε κάθε περίπτωση πάντως αν ισχύουν τα γραφόμενα του Θ. Μεγαλοοικονόμου, θα πρόκειται για ένα μεγάλο φάουλ από το στέλεχος του ΚΚΕ.
Διατηρούμε μια επιφύλαξη μήπως παρερμηνεύτηκαν τα λεγόμενα του στελέχους του ΚΚΕ.

***

Απάντηση στο κείμενο του Θ. Μεγαλοοικονόμου, δίνει μέσα από την ιστοσελίδα της "ΕτΣ" ο υποψήφιος δήμαρχος του ΚΚΕ. Κατά πόσο είναι πειστική ή όχι ας το κρίνουν οι αναγνώστες μας.:


 «Διαστρέβλωση» καταγγέλλει ο Ν. Σοφιανός

Για «όργιο διαστρέβλωσης των θέσεων του ΚΚΕ» κάνει λόγο ο υποψήφιος δήμαρχος της Αθήνας Νίκος Σοφιανός, με αφορμή το άρθρο του Θ. Μεγαλοοικονόμου στην Εφ.Συν. σχετικά με δηλώσεις του κ. Σοφιανού σε πρόσφατη συγκέντρωση κατοίκων.

«Ο Θ. Μεγαλοοικονόμου, σε άρθρο του στην ηλεκτρονική έκδοση της Εφημερίδας των Συντακτών, κάνοντας προφανώς τον εκπρόσωπο του ενός από τους δύο συνδυασμούς της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο Δήμο της Αθήνας, προχωρά σ' ένα όργιο διαστρέβλωσης των θέσεων του ΚΚΕ, που επανειλημμένα έχουν διατυπωθεί στο δημόσιο λόγο, προσθέτοντας και μπόλικο πρωτόγονο αντικομμουνισμό. Ο στόχος είναι να καλύψει τα αδιέξοδα που έχουν οι συνδυασμοί της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Αθήνα.

Η διαστρέβλωση αφορά τις θέσεις του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης για το οργανωμένο έγκλημα στην Αθήνα, την αντιμετώπιση οργανωμένων συμμοριών, ημεδαπών και αλλοδαπών, από την Αστυνομία, που είναι η δουλειά της» δήλωσε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Προσθέτει ότι «έχουμε επανειλημμένως καταγγείλει το καθεστώς κερδοσκόπων «αλληλέγγυων» και ΜΚΟ, με τις καταλήψεις κτιρίων στο κέντρο της Αθήνας και στην Αχαρνών, που εκμεταλλεύονται τους πρόσφυγες, στοιβάζοντάς τους σε απάνθρωπες συνθήκες, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα την ευθύνη της κυβέρνησης να στεγάσει και να στηρίξει με ανθρώπινους όρους αυτόν τον κόσμο».

«Ο Θ. Μεγαλοοικονόμου, αναμασώντας τα γνωστά αντικομμουνιστικά στερεότυπα, που χρησιμοποιούν και οι χρυσαυγίτες, περί Στάλιν και σταλινοφασιστών, φέρνει στα μέτρα του τις θέσεις μας, πράγμα που δεν έκανε ούτε η υποψήφια με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, μιλώντας στην εκδήλωση μετά από εμένα» καταλήγει στη δήλωσή του ο Ν. Σοφιανός.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 4 σχόλια

14 Μαΐου 2019 στις 9:14 π.μ.

Απάντησε και ο Σοφιανος υπόψηφιος του ΚΚΕ ίσον ο παπάς ο πίο.Οταν κάνουν βλακεία και το εναποθέτουν αλλού σου την δίνει στον εγκέφαλο να πούμε .Πες ρε άνθρωπε ένα συγνώμη πάνω στον οίστρο μου το γενικευσα.Ετσι ζητούν συγγνώμη;Θα μου πεις πια η διάφορα από τους άλλους ...Έχουμε αδέσποτα στις γειτονιές να βγει να μιλήσει για τα σκυλιά... Χ αχα

14 Μαΐου 2019 στις 9:31 π.μ.

Ο εγκέφαλος του Σοφιανου απλά τα τμηματοποιει γενικευμένα ,έχει τόσα ο άνθρωπος στο κεφάλι του .Συγχωρεμενος .

16 Μαΐου 2019 στις 4:52 μ.μ.

Εἶναι προφανὲς ὅτι ὁ Μεγαλοοικονόμου κάνει κοπτοραπτικὴ στὴν ὁμιλία τοῦ Σοφιανοῦ. Ξέρει ὅτι δὲν ἔχουμε ὅλη τὴν ὁμιλία τοῦ Σοφιανοῦ μπροστὰ μας, γιὰ νὰ τὴν κρίνουμε, καὶ χρησιμοποιῶντας ἐπιχειρήματα τοῦ τύπου " Ἀστυνομικὸς =ὄργανο, μπουζούκι=ὄργανο ΑΡΑ ἀστυνομικὸς = μπουζούκι " πετάει λάσπη στὸν ἄνεμιστῆρα ἐκ τοῦ ἀσφαλοῦς...


20 Μαΐου 2019 στις 10:01 μ.μ.

Αλήθεια τώρα, αυτό καταλάβατε από τα λεγόμενα του Σοφιανού; Ελάτε, πείτε την αλήθεια, αυτό που ισχυρίζεται ο Μεγαλοοικονόμου καταλάβατε;

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger