Home » , » Ανούσιες κοκορομαχίες αστών πολιτικάντηδων (Βίντεο)

Ανούσιες κοκορομαχίες αστών πολιτικάντηδων (Βίντεο)

Από giorgis , Σάββατο 15 Ιουνίου 2019 | 5:52 π.μ.

Του Γ.Γ

Η δύναμη της συνήθειας εκατομμυρίων και δεκάδων εκατομμυρίων ανθρώπων είναι η πιο φοβερή δύναμη, μας λέει ο Λένιν. Κι αυτή την κατάσταση έχουν να αντιπαλέψουν οι κομμουνιστές, όσοι οραματίζονται όχι μια καλύτερη θέση μέσα στο αστικό καθεστώς, αλλά την ολοσχερή καταστροφή του.

Κι αυτό δεν γίνεται με υποκλίσεις στον κοινοβουλευτικό κρετινισμό που το μόνο αποτέλεσμα που μπορεί να έχει είναι απλώς να αλλάξει ο .. διάολος που μας εποπτεύει στα καζάνια της καπιταλιστικής κόλασης, 

Οσοι συνειδητά ή ασυνείδητα καλλιεργούν εκλογικές αυταπάτες στην ουσία γίνονται δεκανίκια για να στηρίζονται μια χούφτα κοινωνικά παράσιτα, που στο όνομα της ατομικής ιδιοκτησίας και με την βοήθεια της κρατικής βίας, της νομοθεσίας, των υποτελών ΜΜΕ, του αστικού συστήματος, με δυο λόγια, λεηλατούν τον πλούτο που παράγει η τάξη μας.

Το έχουμε ξαναγράψει. Η θεμελιακή μαρξιστική αντίληψη μας λέει ότι πάντα πρέπει να κάνουμε συγκεκριμένη ανάλυση της συγκεκριμένης κατάστασης.
Η συμμετοχή μας στις εκλογές έχει νόημα μόνο αν συμβάλλει στην ανάπτυξη της ταξικής πάλης. Διαφορετικά όπως έγραφε και ο Λένιν αν περιορίζει κανείς την πάλη των τάξεων στην πάλη μέσα στη Βουλή ή να θεωρεί την πάλη μέσα στη Βουλή σαν την ανώτατη, την αποφασιστική, στην οποία υποτάσσονται οι άλλες μορφές πάλης, σημαίνει να περνά στην πραγματικότητα με το μέρος της αστικής τάξης ενάντια στο προλεταριάτο.

Τα παραπάνω έγραφα σε περασμένο κείμενο μου. Τα ανέσυρα απ' το αρχείο μου, με αφορμή μια ανούσια κοκορομαχία που παρακολούθησα στο youtube μεταξύ του Συριζαίου Σκουρλέτη και του νεοδημοκράτη Θεοδωρικάκου (ο τύπος αυτός διατέλεσε και γραμματέας του Κ.Σ της ΚΝΕ, τρομάρα του).

Παραθέτω ένα μικρό απόσπασμα απ' αυτή την "αντιπαράθεση" και ήθελα να ρωτήσω εντελώς καλόπιστα τους αναγνώστες/τριες μας:

Ενδιαφέρει κανέναν άνεργο/η ποιο απ' τα δυο μεγάλα αστικά κόμματα κυλιέται περισσότερο στον βούρκο της λαμογιάς και της απάτης;

Παρουσιάζει κανένα ενδιαφέρον για τα παιδιά της νέας εργατικής βάρδιας των 500 - 600 ευρώ ποιος πολιτικός σχηματισμός, Ν.Δ και ΣΥΡΙΖΑ είναι ο λιγότερο διεφθαρμένος;

Ενας απόμαχος της δουλειάς, που ένιωσε στο πετσί του, τα κυβερνητικά αυτά κόμματα να του τσεκουρώνουν την πενιχρή σύνταξη του, έχει κανένα "καημό" για τα τα θαλασσοδάνεια που πήρε η Ν.Δ ή για το αν υπάρχει ofshore εταιρεία πίσω από την εφημερίδα "Αυγής";
Κάθε πολίτης, κατά καιρούς, έχει πληροφορηθεί για τόσα τεράστια σκάνδαλα -για τα οποία δεν υπήρξε κανένας ένοχος- που όλα αυτά του φαίνονται τρικυμιά σε ποτήρι.

Εχει δηλαδή κανέναν λόγο να συμμετάσχει στο στημένο σκηνικό των εκλογών; Απλώς για να επιλέξει τους δυνάστες του;

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger