Home » , » Πόσο αλήτες, ρατσιστές και ξενοφοβικοί είναι κάποιοι "γονείς" στο Βαθύ της Σάμου;

Πόσο αλήτες, ρατσιστές και ξενοφοβικοί είναι κάποιοι "γονείς" στο Βαθύ της Σάμου;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019 | 11:59 μ.μ.

Είχαμε κάνει αναφορά στο γεγονός ότι το δηλητήριο της ξενοφοβίας και του ρατσισμού έκανε θραύση σε μια μερίδα κατοίκων στο Βαθύ της Σάμου.
Ηταν τότε που ο εκεί Σύλλογος Γονέων Νηπιαγωγείου και Δημοτικού σχολείου κάλεσε σε αποχή τους μαθητές αντιδρώντας στην ένταξη 14 μικρών προσφυγόπουλων, στην εκπαίδευση.

Τότε είχαν δημιουργηθεί μια σειρά αντιδράσεις από φορείς και εκπαιδευτικούς του νησιού, απέναντι σ' αυτή την ξενοφοβική απόφαση των συγκεκριμένων "γονέων".
Υπήρξαν καταδικαστικές ανακοινώσεις, για την απαράδεκτη συμπεριφορά αυτών που προχώρησαν σ' αυτή την ενέργεια, από την τοπική ΕΛΜΕ, τον Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου κ.α.

Τώρα μαθαίνουμε από δημοσιεύματα ότι ο ίδιος Σύλλογος "γονέων" προχώρησε σε άλλη μια πιο εξωφρενική ενέργεια. Κατέθεσε αγωγή εναντίον μιας δασκάλας που υπερασπίστηκε το δικαίωμα όλων των παιδιών στη μόρφωση! (Διαβάστε εδώ αναλυτικά)

Το πρώτο που μας έρχεται στο μυαλό είναι ότι μιας και έχουμε καλοκαίρι, δεν θα ήταν άσχημη ιδέα να προγραμματίσουμε μια ολιγοήμερη εκδρομή στο Βαθύ της Σάμου, για να συναντήσουμε κάποιους απ' τους "γονείς" αυτού του Συλλόγου. Ετσι για να "συζητήσουμε" μαζί τους. (Θα το συζητήσουμε μεταξύ μας κι αν δούμε ότι υπάρχει αυτή η δυνατότητα θα το κάνουμε).

Δεν θα κάνουμε κανέναν σχετικό σχολιασμό γι΄αυτούς που διώκουν την εκπαιδευτικό η οποία έκανε το αυτονόητο.
Θα επαναφέρουμε μόνο μια ανάρτησή μας την οποία είχαμε κάνει την επομένη της ρατσιστικής απόφασης του εκεί Συλλόγου Γονέων,

Δυο μικρά προσφυγάκια πνίγηκαν στη θαλάσσια περιοχή της Σάμου. Πώς αισθάνονται οι "νοικοκυραίοι" του νησιού με την χθεσινή απόφασή τους;

Μια λέμβος που μετέφερε 12 πρόσφυγες, ανατράπηκε στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Σάμου με αποτέλεσμα οι επιβαίνοντες της να βρεθούν στην θάλασσα. Δυστυχώς και αυτό το ναυάγιο είχε νεκρούς.
"Μπαμπάς με δύο δίδυμα αγοράκια ηλικίας περίπου 4,5 χρόνων είναι τα θύματα του ναυαγίου που έγινε τα ξημερώματα της Πέμπτης στη θαλάσσια περιοχή της Σάμου", μας πληροφορεί η ειδησεογραφία.

Δυο μικρά παιδάκια πνίγηκαν. Και έτσι δεν θα γίνουν 16 τα παιδάκια προσφυγόπουλα που θα ήθελαν να παρακολουθήσουν μαθήματα σε σχολείο της Σάμου.

Πολύ θα θέλαμε να ξέραμε πώς θα αισθάνονται σήμερα κάποιοι "νοικοκυραίοι" στο Βαθύ της Σάμου, απ' αυτούς του Συλλόγου Γονέων Νηπιαγωγείου και Δημοτικού σχολείου που χτες προέτρεψαν τα παιδιά τους να κάνουν αποχή από τα μαθήματα του σχολείου αντιδρώντας στην ένταξη 14 προσφυγόπουλων, στην εκπαίδευση.

***
Οι μετανάστες δεν πνίγηκαν αλλά τους έπνιξαν.
Και υπάρχουν ένοχοι και εγκληματίες.
Είναι η πλανητική οικονομική ολιγαρχία που οδηγεί να πεθαίνει ένα παιδί κάθε 3 δευτερόλεπτα.
Είναι οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που δημιουργούν εκατόμβες νεκρών, ατέλειωτα καραβάνια εξαθλιωμένων ανθρώπων που παίρνουν τα μάτια τους για να αναζητήσουν καλύτερη τύχη.

Είναι ο καπιταλισμός και ο ιμπεριαλισμός που δημιουργεί εκατοντάδες νεκρούς στα ναρκοπέδια και στα παγωμένα νερά του Εβρου και του Αιγαίου.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

20 Ιουνίου 2019 στις 8:53 π.μ.

Και βεβαια κοιμούνται ησυχοι τα βράδια. Τις αρπαχτες απο το τουρισμο μονο θελουν. Οι πρόσφυγες πολεμου και οι μεταναστες τους χαλανε τα σχεδια.οι καλοι χριστιανοι και νοικοκυριδες....

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger