Home » , , » Οταν στην Ελλάδα κυβερνούσε το πιστόλι του μοναρχοφασίστα ληστοσυμμορίτη του Γρίβα, Βεντήρη και Σίας.

Οταν στην Ελλάδα κυβερνούσε το πιστόλι του μοναρχοφασίστα ληστοσυμμορίτη του Γρίβα, Βεντήρη και Σίας.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019 | 1:20 π.μ.

Ισως δεν θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερη "εικόνα" για την κατάσταση που επικρατούσε στιν Ελλάδα, λίγους μήνες πριν την έναρξη του εμφυλίου πολέμου, από την ανακοίνωση της απόφασης που πήρε σαν σήμερα, 19/07/1945, το  Π.Γ της Κ.Ε του ΚΚΕ.

Κάποια ενδεικτικά αποσπάσματά της:

.... Η κυριαρχία στην ύπαιθρο από τις μοναρχικές συμμορίες και η δολοφονική τρομοκρατική δράση τους σε πόλεις και χωριά συνεχίζεται και εξαπλώνεται ακόμα πιο πολύ. Οι Νομάρχες του Κράτους διορίζονται με προσωπικά σημειώματα που οι διάφοροι μοναρχικοί αντιδραστικοί αρχηγοί στέλνουν στον Υπουργό Εσωτερικών. 

Στα χωριά το επίσημο κράτος έχει καταργηθεί και τα Φρουραρχεία που έχουν παντού ιδρύσει οι βασιλικές ληστοσημορίες πιάνουν και δολοφονούν ανεμπόδιστα δημοκρατικούς πολίτες. 
Στον Ολυμπο έχουν δημιουργήσει χιτλερικό στρατόπεδο συγκέντρωσης όπου μαζεύουν δημοκρατικούς πολίτες. 

Στο μεταξύ η οργανωμένη και συνδυασμένη επίθεση απ' το Κράτος και τους εκμεταλλευτές ενάντια στα στρώματα του εργαζόμενου λαού συνεχίζεται και ολοκληρώνεται. Εργάτες, επαγγελματίες και βιοτέχνες, αγρότες και υπάλληλοι δημόσιοι και ιδιωτικοί δέχονται καθημερινά χτυπήματα από τους εργοδότες και το Κράτος που χειροτερεύουν ακόμα πιο πολύ τη δύσκολη και πολλές φορές απελπιστική κατάσταση τους. 

Αναβιώνει και επίσημα το καθεστώς της 4ης Αυγούστου. ... Δεν περνά μέρα που να μην γίνει μια και περισσότερες δολοφονίες δημοκρατικών πολιτών από τις μοναρχοφασιστικές συμμορίες. Παραβιάζεται η Συμφωνία της Βάρκιζας και δεν αποφυλακίζονται όλοι όσοι έχουν συμπληρώσει 6μηνο προφυλάκισης και δεν έχουν δικαστεί. .. 

Στην Ελλάδα σήμερα δεν υπάρχει Κυβέρνηση, Κράτος. Κυβερνά το πιστόλι του μοναρχοφασίστα ληστοσυμμορίτη του Γρίβα, Βεντήρη και Σίας. 
Το χειρότερο είναι ότι το χάος αυτό, η φασιστική τρομοκρατία και το εσωτερικό ξεχαρβάλωμα βρίσκουν ουσιαστικά προστασία και προκάλυψη απ΄τις αγγλικές πολιτικές και στρατιωτικές αρχές στην Ελλάδα 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger