Home » , » Την γλυτώσαμε από τον τυφώνας "Αντίνοο";

Την γλυτώσαμε από τον τυφώνας "Αντίνοο";

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019 | 7:50 π.μ.

 Γράφει ο mitsos 175

Τι έγινε βρε παιδιά; Πέρασε ο τυφώνας Αντίνοος; Είμαστε ζωντανοί; Να βγούμε από τα καταφύγια; Να έμεινε τίποτε όρθιο;
Μήπως πήρε την πολυκατοικία μας και την πήγε στη χώρα του Μάγου του ΟΖ;
Η "Αποκάλυψη" δεν έγινε! Κι ο "κυκλώνας Αντίνοος" δεν ήρθε ποτέ.

Κι είναι απόλυτα λογικό. Η Ελλάδα δεν έχει κυκλώνες, τυφώνες και άλλα παρόμοια. Μπορεί, ακόμα και στο κοντινό μέλλον, με την κλιματική αλλαγή και τις κουταμάρες των ανθρώπων, που δεν σέβονται το Φυσικό Περιβάλλον, να υπάρξουν εντονότερα καιρικά φαινόμενα. Όμως το να κάνει μια κυβέρνηση προπαγάνδα ακόμα και με τον καιρό, καταντά γελοίο.

Εξηγούμαστε για να μην παρεξηγούμαστε: Η πρόληψη είναι καλή. Το να λες στο κόσμο "φυλαχτείτε", δεν είναι κακό. Αλλά το να διαδίδουν για κυκλώνες είναι σίγουρα υπερβολή. Γιατί, όπως είπαμε, είμαστε στην Ελλάδα, στη Μεσόγειο. Όχι στην Καραϊβική, όχι στον Ινδικό. Κι αυτό το ξέρουν πολύ καλά τα κανάλια.

Δεν φταίει η κακοκαιρία που είμαστε μπάχαλο. Φταίει ο κακός καιρός των κυβερνώντων. Όλες οι κυβερνήσεις, ειδικά τα τελευταία πέτρινα χρόνια του Μνημονίου έχουν εγκαταλείψει τις υποδομές στο έλεος του Θεού. Για να πλημμυρίσει τον 21ο αιώνα ένας ο δρόμος, πράγμα που δεν γίνονταν ούτε στους Αρχαίους Σουμέριους πριν χιλιάδες χρόνια, πρέπει να υπάρχουν προϋποθέσεις.

Βασικά αδιαφορία των υπεύθυνων και κακοτεχνίες. Έλλειψη υποδομών, μηχανημάτων και προσωπικού. Στραβά μάτια τόσο για αυθαιρεσίες ψηφοφόρων - πελατών, όσο και για την παραλαβή κακοτεχνιών από "ημετέρους" εργολάβους. Έχουμε μάτια, μυαλό ξέρουμε όλοι τι φταίει όταν πνίγονται συγκεκριμένες περιοχές - κυρίως φτωχογειτονιές - το χειμώνα ή όταν καίγονται τα δάση το καλοκαίρι.

Όπως όλοι ξέρουμε, αναλόγως την προσπάθεια έρχεται το αποτέλεσμα. Αν οι πολιτικοί είχαν στόχο την προστασία του κόσμου από φυσικές καταστροφές, θα είχαμε εντελώς διαφορετικά αποτελέσματα. Αλλά καθώς φαίνεται κοστίζουν λιγότερο οι αποζημιώσεις κάθε φορά σε λίγους, παρά ένα οργανωμένο και ολοκληρωμένο σχέδιο προστασίας, που θα περιλαμβάνει πολυάριθμο ειδικευμένο και εξοπλισμένο προσωπικό. Είναι θέμα κέρδους.
"- Κι οι άνθρωποι"; Η ανθρώπινη ζωή έχει μικρή αξία στο χρηματιστήριο του καπιταλισμού. Όταν λοιπόν μας λένε κουταμάρες περί τυφώνων, Αρμαγεδδών κλπ δίνουν αναμασημένο κουτόχορτο στα γίδια που τους πιστεύουν. Κάθε χρόνο σχεδόν έχουμε τα ίδια ενώ ακούμε τις ίδιες ανόητες δικαιολογίες.

Τώρα βαπτίζουν το μπουρίνι και την ξαφνική αλλαγή του καιρού κυκλώνα για να δικαιολογήσουν την ανικανότητα τους και την παντελή έλειψε ενδιαφέροντος για τον κόσμο. Κι αν δεν υπάρχουν θύματα, πανηγυρίζουν γιατί δεν πνιγήκαμε σε μια κουταλιά νερό. Αν πνιγούμε από μερικά χιλιοστά βροχής "φταίει ο Αντίνοος".

Λοιπόν τον Αντίνοο τον σκότωσε ο Οδυσσέας γιατί την έπεσε στην Πηνελόπη. Κι ένας άλλος Αντίνοος ήταν γκόμενος του Αυτοκράτορα Αδριανού. Αν συμβεί καταστροφή, να τη λέτε με το όνομα της: Μητσοτάκης. 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger