"Σημαία"!

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019 | 10:31 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Γαμώ τον εθνικισμό. Και πάνω από όλα την υποκρισία. Από το δημοτικό ακούω πως πρέπει να στεκόμαστε προσοχή στον Εθνικό ύμνο, να μη μιλάμε κλπ - κλπ.
Στο στρατό έπεφταν καμπάνες, όταν κάποιος φουκαράς φαντάρος, χωμένος στις αγγαρείες και τα καψόνια δεν στέκονταν προσοχή, γιατί δεν άκουσε τον Εθνικό ύμνο. 

"Σημαία"! Ούρλιαζε ο στρατόκαυλος, όταν ακούγονταν η μουσική. Κι εμείς, έπρεπε να σταθούμε "κλαρίνο", ακούνητοι κι αμίλητοι προς τη μεριά που ήταν η σημαία, ακόμα κι αν δεν την βλέπαμε. Εθνικιστικές κουταμάρες, υπερβολές που σκοπό είχαν την υποταγή.

Προσωπικά ως διεθνιστής σκοτίστηκα για οτιδήποτε εθνικιστικό ή μιλιταριστικό. Επίσης δεν γουστάρω τους ρεφορμιστές του ΣΥΡΙΖΑ, που ακολουθούν ίδια και απαράλλακτη πολιτική με τους φασίστες της ΝΔ. 

Μια και το έφερε η κουβέντα να επαναλάβω πως μαζί ψήφισαν ένα ολάκερο Μνημόνιο, ενώ ακόμα ψηφίζουν αντεργατικούς νόμους, όπως το νόμο για το φακέλωμα των εργαζομένων.
Όμως θυμάμαι πως η ΝΔ κατηγορούσε τον Τσίπρα -όχι βέβαια για την πολιτική του/της- αλλά επειδή δεν στέκονταν προσοχή στο άκουσμα του Αμερικάνικου Εθνικού ύμνου. Προσωπικά όχι μόνο δεν θα στεκόμουν προσοχή, αλλά θα αμάλαγα και μία πορδή, έτσι για εφέ. 

"Η παρατήρηση στον Τσίπρα για τη στάση του στον Εθνικό Ύμνο των ΗΠΑ στη ΔΕΘ", έλεγε ο τίτλος. Με τα γαλάζια γίδια να λυσσάνε και να λένε ένα σωρό.
Κι έρχεται σήμερα ο Κούλης να ακούει τους Εθνικούς ύμνους Ελλάδας - Γερμανίας καθιστός δίπλα στη Μέρκελ. Και καλά η Μέρκελ έχει πρόβλημα. Δεκτό.
Ο Μητσοτάκης τι έχει; Είναι απλά το δουλάκι της, υποτακτικός της, κάνει ό,τι του πει η αφέντρα. 

Εγώ όμως συμφωνώ με το να κάτσουν. Καλά έκαναν και κάθισαν. Κακό όμως κάνουν που απαιτούν από τους υπόλοιπους "προσοχή", όταν ακούγεται ο Εθνικός ύμνος.
Επιτέλους, ο ίδιος ο πατριδοκάπηλος Κούλης μας έδωσε το παράδειγμα.
Κανείς φαντάρος από εδώ και στο εξής δεν πρέπει να τιμωρείται, γιατί δεν κάθεται "σούζα" στον Εθνικό Ύμνο. Κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να στέκεται προσοχή. 

Αν αυτό το έκανε πολιτικός, που δεν ήταν ακροδεξιός, θα γίνονταν κυριολεκτικά χαμός από τα γαλάζια τρολλ. Το τι θα ακούγαμε δε λέγεται. Το ότι οι νεοδημοκράτες είναι ηλίθιοι, το ξέρουμε. Πάνω από όλα όμως είναι υποκριτές. 
Ούτε ένας από αυτούς δε σχολίασε πως ο πρωθυπουργός της χώρας άκουσε τον Εθνικό ύμνο καθιστός.
Δεν με ενδιαφέρει ο ύμνος, η υποκρισία τους με πειράζει. Ελπίζω τουλάχιστο τώρα κάποιοι γαλάζιοι μαλάκες να το βουλώσουν.

Δεν ενδιαφέρονται ούτε για πατρίδα ούτε για τίποτε άλλο παρά μόνο για το τομάρι τους και την τσέπη τους. Όσο για τους αξιωματικούς, αν κρίνω από κάθαρμα που πήρε σβάρνα τη γιαγιά και το εγγονάκι της έχουμε γεμίσει τρελούς στις ένοπλες δυνάμεις. Ή μήπως καθάρματα, αφού οι τρελοί δεν γίνονται δεκτοί;
Κύριε Κούγια μου, τι λέτε; Ι5 ο αξιωματικός;
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger