Home » , » Η Κυβέρνηση της Βραζιλίας, βάζει τις πυρκαγιές.

Η Κυβέρνηση της Βραζιλίας, βάζει τις πυρκαγιές.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 24 Αυγούστου 2019 | 5:40 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Την αλήθεια για την καταστροφή του πνεύμονα του πλανήτη είπε ο αρχηγός των αυτοχθόνων Ινδιάνων του Αμαζονίου. Ο 89χρονος Raoni Metuktire μαχητικός οικολόγος και υπερασπιστής του δάσους του Αμαζονίου σε συνέντευξη στο Γαλλικό Πρακτορείο κατηγόρησε ευθέως το φασίστα πρόεδρο της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου πως θέλει να καταστρέψει το τροπικό δάσος του Αμαζονίου και ζήτησε τη βοήθεια της διεθνούς κοινότητας για την απομάκρυνσή του από την εξουσία το συντομότερο δυνατό.
Το να τον διώξουν πάντως άλλοι φασίστες, το θεωρώ μάλλον απίθανο. 

"Πρέπει τον ξεφορτωθούμε όσο το δυνατόν συντομότερα" δήλωσε ο αρχηγός. "Θέλει να αποτελειώσει το δάσος, θέλει να αποτελειώσει εμάς (τους αυτόχθονες). Είναι πραγματικά τρομακτικό αυτό που κάνει".
"Αυτός είναι που παρακινεί αυτούς τους ανθρώπους, όπως τους αγρότες, οι οποίοι τον ακούν, νομίζουν ότι έχουν όλα τα δικαιώματα και αρχίζουν να καίνε τα δάση"... "θέλω να υπάρξει μια γενική κινητοποίηση για την κατάσβεση αυτών των πυρκαγιών. Δεν μπορούμε να το αφήσουμε να καίγεται έτσι... δεν έχω δει ποτέ κάτι τέτοιο". 

Εγώ έχω δει, αλλά σε ντοκιμαντέρ για το Ολοκαύτωμα των Εβραίων. Οι ναζί φαίνεται να έχουν κάποιο φετίχ με τις φωτιές. Μια και μιλάμε για ναζί, ο Μπολσονάρου κινητοποιεί - ποιους άλλους; - το στρατό. Προφανώς να σκοτώνουν όσους Ινδιάνους γλυτώσουν από τις φλόγες.

Να λοιπόν ο ηθικός αυτουργός του εγκλήματος: Ο Κούλης της Βραζιλίας.
Κέρδος και γενοκτονία το κίνητρο του. "Δύο σε ένα" συν η συκοφάντηση των πολιτικών αντιπάλων "δώρο".
"Κάψτε τον Αμαζόνιο, να γίνετε πλούσιοι". Το ότι θα σκάσετε μετά από έλλειψη οξυγόνου, δεν έχει σημασία. Ο φασίστας ενδιαφέρεται μόνο πως θα ρημάξει. 

Πολιτικά και οικονομικά λοιπόν τα κίνητρα. Η Γη είναι των Ινδιάνων. Ο ακροδεξιός πρόεδρος θέλει τη Γη για να την εκμεταλλεύονται οι φίλοι του και ταυτόχρονα να αφανίσει τους αυτόχθονες. Με τη φωτιά τα καταφέρνει και τα δυο.

Φασίστες τις βάζουν πάντα τις φωτιές. Οι σωστοί Αριστεροί έχουν οικολογική συνείδηση. Οι φιλελέδες θέλουν ανάπτυξη της συμφοράς. Εκείνος που είναι 'κει, που ζει αρμονικά με τη Φύση, τα βλέπει. Ξέρει ποιος τα κάνει. Και τα λέει σε όλους με θάρρος.

Πίσω από κάθε έγκλημα κατά της ανθρωπότητας βρίσκεται ένας φασίστας και κάμποσα καθάρματα καπιταλιστές που τον στηρίζουν. Και βέβαια τα πιόνια, οι λούμπεν που θα βάλουν τις φωτιές και θα καούν στο τέλος μαζί μ' αυτές.
Ο μόνος τρόπος για να σταματήσουν οι καταστροφές δεν είναι η επέμβαση της διεθνούς κοινότητας. Είναι η μαζική κινητοποίηση των καταπιεσμένων. Ο σοφός Ινδιάνος το γνωρίζει καλά αυτό. Έθεσε όμως προ των ευθυνών τους και τους υπολοίπους εγκληματίες του πλανήτη, που υποστήριξαν το φασίστα. 

"Έχουμε πόλεμο μη το γελάς μωρό μου". Με την ευλογία του ακροδεξιού Προέδρου ηλίθιοι καταστρέφουν και το δικό μας μέλλον. Ας δείξουμε την οργή μας γι αυτό.
Ας προστατεύσουμε τον πλανήτη από τα τέρατα. 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger