Home » , » Τα θαύμα της Παναγίας και η αλληλεγγύη μεταξύ κομμουνιστών και αναρχικών

Τα θαύμα της Παναγίας και η αλληλεγγύη μεταξύ κομμουνιστών και αναρχικών

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 15 Αυγούστου 2019 | 8:04 μ.μ.

Πριν καιρό τότε που πάλι είχαμε καταστροφικές πυρκαγιές που έσπερναν τον όλεθρο και σκορπούσαν τον θάνατο κάποια "έγκριτα" ΜΜΕ  μας μιλούσαν για εικονοστάσια και εικόνες της Παναγίας που η φωτιά τα άφησε ανέπαφα.

Τώρα έχουμε το ίδιο τροπάρι σε άλλη έκδοση. Στα ίδια αυτά ΜΜΕ, κάνουν παρέλαση οι καλόγεροι  αυτή την φορά, για να μας πουν τα θεόπνευστα τροπάρια τους τα οποία έχουν σχέση με την "παρέμβαση" της Παναγίας στο μοναστήρι της Θετόκου στο χωριό Μακρυμαλλή της Εύβοιας.

"Η Παναγία προστάτεψε το σπίτι της", ακούμε τον εκφωνητή να μας λέει στο παρακάτω τηλεοπτικό ρεπορτάζ και τον ηγούμενο του μοναστηριού να συμπληρώνει: «Πήραμε την εικόνα της Παναγίας και φύγαμε.. Και ω του θαύματος, γύρισε η φωτιά ανάποδα και το μοναστήρι σώθηκε…Για την Παναγία ζω...».

Και εντάξει. Απόλυτα κατανοητό είναι να ακούμε τους ρασοφόρους να λένε τέτοιες παπαριές. Οι δεκάδες ενημερωτικές ιστοσελίδες όμως που τις αναπαράγουν, ασχολίαστες τι θέλουν να μας πουν; Οτι η Παναγιά ενδιαφέρθηκε να σώσει μόνο το δικό της σπίτι και δεν την ενδιέφερε τα σπίτια και οι περιουσίες των πιστών της αν θα καούν; Μόνο την πάρτι της κοίταξε;

Οι κομμουνιστές και οι αναρχικοί πάντως αναμεταξύ τους δείχνουν πολύ περισσότερη αλληλεγγύη ... ας είναι και άθρησκοι.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger