Home » , » Μια βασική διαπίστωση από την σημερινή συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης στις καταλήψεις

Μια βασική διαπίστωση από την σημερινή συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης στις καταλήψεις

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 31 Αυγούστου 2019 | 6:01 μ.μ.

Του Μ.Κ

Η απάντηση του κόσμου του κινήματος στο μπατσάδικο πογκρόμ ενάντια στις καταλήψεις με θύματα πρόσφυγες, κύρια μωρομάνες και μικρά παιδιά, δόθηκε σήμερα με την μαζική και δυναμική διαδήλωση που έγινε στους δρόμους των Εξαρχείων.

Η πρώτη παρατήρηση που μπορεί να κάνουμε -την θεωρούμε πάρα πολύ σημαντική- είναι ότι η κυβερνητική κατασταλτική πολιτική πέτυχε κάτι, που για όποιον έχει αίσθηση τι συμβαίνει στον χώρο των Εξαρχείων, φάνταζε ακατόρθωτο.
Το ότι δηλαδή η συσπείρωση των αναρχικών άγγιξε ποσοστά "Παπανδρεϊκού ΠΑΣΟΚ".

Για πρώτη φορά είδαμε αναρχικούς οργανωμένους σε διαφορετικές ομάδες - που δεν θα λέγαμε ότι είχαν και τις καλύτερες σχέσεις αναμεταξύ τους- αναγκαλιασμένους να συζητάνε για το πώς θα βρεθούν τρόποι να δοθεί οργανωμένη και συντονισμένη απάντηση στις κυβερνητικές προθέσεις για εκκένωση των καταλήψεων.

Νομίζουμε ότι αυτό είναι το πιο αισιόδοξο μήνυμα που πήραμε από την σημερινή συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης στις καταλήψεις και τους αυτοοργανωμένους χώρους αγώνα.

Αξίζει να προσθέσουμε ένα απόσπασμα από κάλεσμα στην σημερινή πορεία: «Οι συγκεκριμένες επιθέσεις αποτελούν μέρος της ευρείας κατασταλτικής εκστρατείας του κράτους που έχει προαναγγελθεί εδώ και καιρό από τα αστυνομικά επιτελεία, τους ανώτερους κρατικούς αξιωματούχους και τα μιντιακά παπαγαλάκια τους, θέτοντας ως βασικές της αιχμές το χτύπημα των καταλήψεων και των αυτοοργανωμένων δομών αγώνα και στέγασης προσφύγων και μεταναστών, την αστυνομική κατοχή του δημόσιου χώρου, την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, την εγκληματοποίηση και ποινικοποίηση των αντιστάσεων που αναπτύσσονται απέναντι στις αντικοινωνικές πολιτικές του κράτους και του κεφαλαίου»
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger