Home » , » Ένα άγιο κάθαρμα.

Ένα άγιο κάθαρμα.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 11 Αυγούστου 2019 | 12:12 π.μ.

Γράφει ο mitsos175

Ο Νικόλαος Β, Αυτοκράτορας και Μονοκράτορας πασών των Ρωσιών, ο Αιματοβαμμένος Νικόλαος, ήταν ο τελευταίος και πιο ανίκανος Τσάρος της Ρωσίας.
 Όπως πολλοί άλλοι ηγεμόνες αγιοποιήθηκε από τους Ορθοδόξους κι έγινε ο "Άγιος Νικόλαος ο το Πάθος Φέρων", για να ξεχωρίζει από τον γνωστό Άγιο Νικόλαο.

Ο Νικόλαος Β' ήταν εντελώς άχρηστος. Και βλάκας κατά γενική ομολογία. Όταν ο Αλέξανδρος Γ΄ απεβίωσε ο Νικόλαος αισθανόταν τόσο απροετοίμαστος για τα καθήκοντά του, που ρώτησε τον ξάδελφο του κλαίγοντας: "Τι θα απογίνω εγώ και ολόκληρη η Ρωσία;"
Η Ιστορία έδωσε την απάντηση σ' αυτόν που θα έδινε όλη του τη δύναμη για να διατηρήσει, τις αρχές της απόλυτης μοναρχίας. 

Χάρη στην επεκτατική του πολιτική συγκρούστηκε με την ιμπεριαλιστική - και πανέτοιμη για πόλεμο - Ιαπωνία (8/2/1904 -5/9/1905).
Οι Ρώσοι στρατηγοί, κι οι ναύαρχοι είχαν επιλεγεί για την αφοσίωση στο πρόσωπο του Τσάρου, όχι για τις ικανότητες τους, με αποτέλεσμα την συντριβή τους σε στεριά και θάλασσα.
Οι Ιάπωνες γλέντησαν τις πενταπλάσιες Ρωσικές δυνάμεις.

"Η εθνική ταπείνωση, συνδυασμένη με τη γενικότερη δυσαρέσκεια των φιλελεύθερων πολιτικών δυνάμεων και την οικονομική εξουθένωση των λαϊκών στρωμάτων, μετουσιώθηκε σε επαναστατικό κίνημα, που κλόνισε σοβαρά τις βάσεις του τσαρικού καθεστώτος".
Η καταστολή της Επανάστασης ήταν αιματηρή και βάρβαρη. Ο "άγιος" ήταν υπεύθυνος για το θάνατο αμάχων, την εξορία, τη σύλληψη, τον άγριο βασανισμό και την εκτέλεση πολλών άλλων ανθρώπων.

Κάτω από την πίεση της Επανάστασης στις 5 Αυγούστου 1905, ο Τσάρος δέχτηκε να υπάρξει ένα συμβουλευτικό όργανο, που άλλωστε θα προφύλασσε και τον ίδιο από τις ανόητες αποφάσεις του: Η κρατική Δούμα. Αν και δεσμεύτηκε για Ελευθερίες περιόριζε συνεχώς τη Δούμα και τελικά τη διέλυσε. Όπως ακριβώς τη Ρωσία.

Η κληρονομική βασιλεία έχει υποχρεώσεις. Παιδιά, διαδόχους. Ο Τσάρος είχε τρεις κόρες κι ένα γιο, τον Αλέξιο, που έπασχε από αιμορροφιλία. Το θέμα ήταν πως άρρωστος διάδοχος σήμαινε προβλήματα, όταν μάλιστα θα κυβερνούσε μόνος του της Ρωσία, όπως ο Μητσοτάκης προσπαθεί να κυβερνήσει ολομόναχος την Ελλάδα και "προκόψαμε" ήδη από τον πρώτο μήνα.

Αρχικά η Τσαρίνα Αλεξάνδρα πήγε στους γιατρούς. Έπειτα, στην απελπισία της, στράφηκε στους κομπογιαννίτες και τους παπάδες. Κάπου εκεί μπαίνει ένας μάγκας στο παλάτι. Ο Ρασπούτιν που ήταν ικανός, έξυπνος και πάνω από όλα... προικισμένος! Λέγεται πως ανάμεσα στα πόδια του είχε τρίτο χέρι.

Ο Ρασπούτιν πείθει την Αλεξάνδρα πως κάνει δουλειά. Κυρίως πείθει το χαϊβάνι το Νικολάκη, να φύγει για το μέτωπο, αφήνοντας τον να κυβερνά με μαζί με την Τσαρίνα.
Ο λαός φυσικά εξοργίζεται. "Τι πράγματα είναι αυτά; Καλά ο ανίκανος, αλλά ο Ρασπούτιν είναι επιβήτορας. Θα μας πηδήξει όλους"! 
Έβραζε η δυσαρέσκεια, αλλά ο Νικόλας χαμπάρι. Άλλωστε ο κερατάς πάντα τελευταίος το μαθαίνει

Η κατάσταση στη Ρωσία λίγο πριν την Μεγάλη Οκτωβριανή Επανάσταση του 1917 ήταν απερίγραπτη. Η χώρα μόλις πριν 11 χρόνια είχε ηττηθεί από την Ιαπωνική Αυτοκρατορία. Όχι μόνο η κατάσταση δεν βελτιώθηκε από τότε αλλά έγινε τρις χειρότερη. 

Η τεράστια οικονομική ανισότητα είχε ως αποτέλεσμα το μεγαλύτερο μέρος του λαού να πεινά. Η εξαθλίωση ήταν απίστευτη.
Αρρώστιες, πείνα, κρύο αποδεκάτιζαν τον πληθυσμό. Η καταπίεση των πλουσίων και του κλήρου πάνω στους δουλοπάροικους ήταν αφόρητη. Εκτός από το διεφθαρμένο αφέντη που ήταν χειρότερος πολλές φορές από κατακτητή, οι καημένοι Ρώσοι είχαν στο σβέρκο και τον παπά να τους βάζει κι άλλους περιορισμούς! 

Μια χώρα πάμφτωχη, χωρίς καθόλου υποδομές, μεταφορές, παραγωγή, με τρομερή ακρίβεια και με εντελώς ανίκανους επικεφαλής σύρεται στον Α' Παγκόσμιο πόλεμο, εναντίον βιομηχανικών κρατών. Η απόφαση του Τσάρου να πολεμήσει ήταν μοιραία. Την πήρε με σκοπό την ενότητα του κόσμου και τον αποπροσανατολισμό από τα προβλήματα.

Όμως αν η άφιξη του στο μέτωπο το 1915 ήταν βολική για το Ρασπούτιν, για τους υπόλοιπους ήταν συμφορά. "Ελλείψει σωστού εξοπλισμού και ηγεσίας, οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις αναλώνονται σε μάταιες επιθέσεις με τεράστιες απώλειες ανθρώπινων ζωών, που φτάνουν τα 3 εκατομμύρια στις αρχές του 1917".

Σε ένα τόσο σάπιο περιβάλλον αναπτύσσεται φυσικά η διαφθορά. Η μαύρη αγορά αντικαθιστά την κανονική. Το ψωμί είναι πλέον δυσεύρετο σε μια χώρα που έχει απέραντες γεωργικές εκτάσεις. Τα τρόφιμα δεν υπάρχουν πλέον στις πόλεις κι όσοι τα βρουν, τα πληρώνουν χρυσά.
Η Ρωσία ή θα Επαναστατούσε, ή θα αφανίζονταν. 

Έγινε το πρώτο. Για όλη αυτή την άθλια κατάσταση κύριος υπεύθυνος ήταν ο Τσάρος. Ο τύπος που η Εκκλησία ανακήρυξε άγιο!
Ο δολοφόνος εκατομμυρίων! Αυτός που διέλυσε τη χώρα του!

Αυτό για μένα είναι πολύ μεγαλύτερο σκάνδαλο κι από τα όργια διαφόρων κληρικών. Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που η Εκκλησία αγιοποιεί καθίκια.
Δολοφόνους, σφαγείς κλπ - κλπ. "Γιατί -λέει- τον σκότωσαν οι κομμουνιστές"! 
Και τους Γερμανούς ναζί σκότωναν οι κομμουνιστές. Θα τους αγιοποιήσει κι αυτούς η Ρώσικη Ορθόδοξη Εκκλησία; 

Ότι κι αν κάνουν, τους ξέρουμε καλά. Δυστυχώς γι αυτούς δεν είμαστε οι αγράμματοι δεισιδαίμονες του Μεσαίωνα. Διαβάζουμε Ιστορία, βλέπουμε τις πηγές, ψάχνουμε την αλήθεια. 

Ο Νικόλαος ο Β' ήταν μεγάλο παλιοτόμαρο. Έμπλεξε τη Ρωσία σε δυο πολέμους για να μείνει ο ίδιος στην εξουσία. Ήταν παντελώς άχρηστος και αδίστακτος. Ανέχτηκε τη διαφθορά, προστάτεψε τους φαύλους που καταλήστευαν το λαό. Όσοι εκτελέστηκαν, εξορίστηκαν, βασανίστηκαν στις φυλακές είναι θύματα του. Υπάρχουν οι εντολές του.

"Εν ονόματι του Τσάρου" κατακρεουργήθηκαν άμαχοι, εν ονόματι του Τσάρου συλλαμβάνονταν. Στο όνομα του Θεού ρήμαζαν τον κοσμάκη οι παπάδες παρέα με τους ευγενείς και τους ζάπλουτους αστούς. 

Για μένα και για πολλά εκατομμύρια, άγιος είναι ο Στάλιν κι οι Μπολσεβίκοι που ξεπάστρεψαν μερικά καθάρματα. 
Αμήν.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

12 Αυγούστου 2019 στις 2:02 π.μ.

Δυστυχώς η ρημάδα η ιστορία απέδειξε πως ίδια είναι τα αφεντικά, δεξιά και αριστερά.
Απλά κάποιοι γουστάρουν τα μεν και κάποιοι τα δε.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger