Home » , , » Κι αφού ο υπόλοιπος κόσμος τρελάθηκε..

Κι αφού ο υπόλοιπος κόσμος τρελάθηκε..

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019 | 1:19 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Αφού παλάβωσαν όλοι, ας τρελαθούμε κι εμείς. Το πάνε φιρί να καταστρέψουν τη Γη.
Η Σαουδική Αραβία κάνει γενοκτονία στην Υεμένη. Οι αντάρτες χτύπησαν ένα οικονομικό στόχο. Κι έγινε χαμός! Όλοι καταδίκασαν την επίθεση χειροκροτώντας τη γενοκτονία. Το πετρέλαιο αξίζει περισσότερο από το ανθρώπινο αίμα. Οι ΗΠΑ βρήκαν αφορμή να κατηγορήσουν το Ιράν, για να βάλουν στο χέρι τα δικά του πετρέλαια, με ότι αυτό συνεπάγεται.
Γιατί τα έχουμε πει πολλές φορές. 
Ρωσία και Κίνα δεν θέλουν να πάρουν όλα τα αποθέματα του μαύρου χρυσού οι Αμερικάνοι και να έχουν όλες τις οικονομίες υπό ομηρία. Οπότε, αν δεν προσέξουν, χάρηκα που τα είπαμε. "Καλή ήταν η Γη, μέχρι που εμφανίστηκαν κάτι μαλάκες, που την κατέστρεψαν", θα λένε οι εξωγήινοι, αν υπάρχουν.

Κι αφού ο υπόλοιπος κόσμος τρελάθηκε, θα μείνουμε εμείς έξω; Όχι βέβαια! "Καλέ πόλεμο! Πόλεμο εδώ και τώρα"! Με ποιους; Έχει σημασία; Πόλεμος να' ναι και με όποιον να 'ναι. Κατά προτίμηση με την Τουρκία. Γι αυτό -μας λένε- θέλουμε φρεγάτες. Από τις πιο ακριβές: 1.000.000.000 € η μία! Από χρυσό είναι; Τη φτιάξαμε τη Γαλλική Οικονομία, θα κάνουμε τους Γάλλους μάγκες. Και τα λαμόγια μας ακόμα πλουσιότερα.

Ρε καθίστε καλά, χρεοκοπημένοι είμαστε, που θα τα βρούμε; Θα κόψουν μισθούς, συντάξεις, επιδόματα, λαιμούς, πισινούς και θα έχουμε αόρατα αεροπλάνα, κούκλες φρεγάτες, ελικόπτερα που τα πήγαιναν οι Αμερικάνοι στη χωματερή αλλά κατέληξαν σε μας και άλλα πολλά.
Να τα δει ο Σουλτάνος να ψαρώσει. Βρε παιδιά, άντε και τα πήραμε. Αφού δεν έχουμε πετρέλαιο και καύσιμα, πως διάολο θα κινηθούν; Με τηλεπάθεια; "Λεπτομέρειες".

Θα βάλουμε τις φρεγάτες να κολυμπούν στη θάλασσα, από πάνω τα αόρατα να φυλάνε τις Γαλλίδες και θα πούμε στο Σουλτάνο "Πίσω! Θα ξεπουλήσουμε εμείς τους υδρογονάνθρακες στους Αμερικάνους. Η μίζα αυτή είναι δική μας, ανήκει στον Έλληνα απατεώνα"! Κι άμα λάχει πουλάμε και τους υδατάνθρακες.

Και ο Σουλτάνος θα κάνει πίσω ή θα αγοράσει περισσότερα; Τι λέτε να κάνει; Θα πάρει κι άλλα. Και θα μας πουν πάλι. "Πήρε κι άλλα να πάρουμε κι εμείς".
Ρε μεγάλε, όταν σου λέμε δεν υπάρχει μία, τι δεν καταλαβαίνεις; Γιατί ρε κερατά εθνικιστή, δεν δίνεις εσύ από τα δικά σου; Εγώ εξάλλου δε γουστάρω πόλεμο.

Όχι θα πάρουμε κι άλλα όπλα, κι άλλα, κι άλλα! Μέχρι να γίνει καμιά στραβή, να σκάσουν στα μούτρα μας. Βέβαια πιο πριν θα έχουμε χρεοκοπήσει καμιά εκατοστή φορές ακόμα. Λοιπόν με αυτά που λένε πως πρέπει οπουδήποτε να πάρουμε θέλουν να διπλασιάσουν ή πω τριπλασιάσουν τον προϋπολογισμό για εξοπλισμούς. Ήδη αναλογικά δίνουμε τα περισσότερα λεφτά από όλους για όπλα. Εξαιρούνται μόνο χώρες που είναι σε πόλεμο.

Δίνουμε συνολικά 6.540.000.000 $ με ένα ΑΕΠ 203 περίπου δις $. Δίνουμε περισσότερα λεφτά από το Ιράν (που έχει πετρέλαιο) ή την Αίγυπτο. Η Τουρκία με οκταπλάσιο σχεδόν πληθυσμό και πάνω από 4 φορές μεγαλύτερο ΑΕΠ (851,55 δις) δίνει 8,6 δις. Γιατί δίνουμε τόσα πολλά; Κάποιοι θα πουν για να μη μας επιτεθούν.
Όχι! Για να πάρουμε τα κοιτάσματα στην Ανατολική Μεσόγειο. Όμως η Τουρκία το μόνο που θα κάνει είναι να προμηθευτεί κι αυτή ανάλογα ή και περισσότερα όπλα. Θα μπούμε σε ένα ανταγωνισμό που μοιραία θα χάσουμε. 
Έχουν 4 φορές περισσότερο ΑΕΠ. Μπορούν να δώσουν διπλάσια από μας, χωρίς καν να ιδρώσουν. Εμείς απλά θα χρεοκοπήσουμε ξανά. Άσε που το να δώσεις παραπάνω από αυτά που πιθανόν θα κερδίσεις είναι κουταμάρα.
Αν είναι ότι κερδίσει η Ελλάδα να το δίνει σε όπλα, ας μείνει το βύσσινο. Τουλάχιστο θα έχουμε καθαρή θάλασσα.
Δεν έχουμε για μίζες, πως το λένε.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

17 Σεπτεμβρίου 2019 στις 3:08 μ.μ.

Σωστοτατος

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger