Home » , » Το γιουσουφάκι του Μητσοτάκη.

Το γιουσουφάκι του Μητσοτάκη.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019 | 5:23 μ.μ.

Γράφει ο mitsos 175

Διαφωνώ με τις αναλύσεις εκείνων που λένε πως ο Σαμαράς προσπαθεί να μπλέξει τον αρχηγό της ΝΔ σε περιπέτειες με τις μηνύσεις που κάνει στο ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση Novartis. Το αντίθετο συμβαίνει. Πίσω από τις μηνύσεις του Σαμαρά είναι ο Μητσοτάκης.

Ακούστε. Υπάρχει μια συγκυρία που δεν πρέπει να αγνοηθεί: Η κατάθεση του πλέον αντεργατικού νομοσχεδίου που μετατρέπει τον εργαζόμενο σε σκλάβο. Μια συζήτηση λοιπόν που θα στρέφονταν αλλού, όταν μάλιστα αυτό το "αλλού" θα έπληττε θεωρητικά το ΣΥΡΙΖΑ, θα ήταν λουκούμι για την κυβέρνηση.

Τα ΜΜΕ θα ασχολούνταν με τη σκανδαλολογία, ενώ το νομοσχέδιο θα περνούσε σχεδόν απαρατήρητο. Μέχρι να το πάρουμε πρέφα θα δούμε μείωση μισθού και κατάργηση κάθε εργασιακού δικαιώματος.
Το τι έκτρωμα φέρνουν, δε λέγεται. Κυρίως δεν πρέπει να περάσει.

Ο Σαμαράς λοιπόν κάνει οτιδήποτε του πει ο Μητσοτάκης. Άλλωστε ο ίδιος ο τσέλιγκας του γαλάζιου μαντριού ελέγχει τα πάντα. Κυβέρνηση, Βουλή, δικαστές, ΜΜΕ. Ως και η ΕΥΠ είναι υπό τον προσωπικό του έλεγχο.
Θα ήταν μεγάλη βλακεία του Σαμαρά να προσχωρήσει σε κίνηση που δεν ήθελε ο Μητσοτάκης. Πολύ απλά η μήνυση θα απορρίπτονταν, κι ο Αντώνης θα εξευτελίζονταν.

Άλλωστε το σκάνδαλο της Novartis είναι υπαρκτό και μόνο επειδή είναι στη ΝΔ ο Σαμαράς κάνει το μάγκα. Αλλιώς θα ήταν ήδη κατηγορούμενος. Ο Μητσοτάκης κρατάει γερά το Σαμαρά, κι άμα λάχει τον πνίγει όποτε θελήσει. Ο Σαμαράς κατάντησε το γιουσουφάκι του Μητσοτάκη.

Μη σας ξεγελά ή δήθεν αντρική σχολή. Πνίγει μέσα του το δειλό σκλαβάκι. Τον απόλυτα υποταγμένο. Οι μαγκιές και τα αντριλίκια του είναι για ξεκάρφωμα. Φάνηκε άλλωστε ο ανδρισμός του στα Μνημόνια και τις τούμπες που ακολούθησαν.

Όσο για τον Κούλη; Εφαρμόζει τη συνταγή του μπαμπά του. Συκοφαντεί τους πολιτικούς αντιπάλους για να περάσει αντεργατικά μέτρα. Ξέρουμε όλοι πως σε λίγο θα αγανακτήσουν κι οι πέτρες.
Τα ειδικά δικαστήρια δεν θα τον σώσουν, όπως δεν έσωσαν τον πατέρα του. Αν μάλιστα καταδικάσει κάποιον από τους αντιπάλους του θα τον ενισχύσει, θα τον κάνει ήρωα.

Κι όταν πέσει, θα είναι η σειρά του να πάει κατηγορούμενος. Δε θα του χαριστούν. Τα πράγματα έχουν αλλάξει πολύ για να εφαρμοστούν τακτικές του 1990.

Ο Σαμαράς είναι πλέον παρελθόν. Απέτυχε σε όλα ως πολιτικός. Ως αρχηγός κόμματος και ως πρωθυπουργός. Ο κόσμος θα τον θυμάται ως το ηττημένο του Δημοψηφίσματος. Σαμαράς τέλος. Ας το χωνέψει.
Το μόνο που θα μπορούσε να κάνει, αν είχε αξιοπρέπεια, θα ήταν να αποσυρθεί. Δεν θα το κάνει. Θα εξευτελιστεί μέχρι τέλους. Κι αυτό με χαροποιεί. Είναι ένα είδους τιμωρίας που επιβάλει ο ίδιος στον εαυτό του.

ΥΓ. Αντώνη, μη τσαντίσεις ποτέ τον Κούλη. Γιατί μπορεί να βρεθούν στοιχεία στο σκάνδαλο που να φέρουν τα πάνω - κάτω! Κατάλαβες;
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger