Home » , » Συναυλία διεθνιστικής αλληλεγγύης - Σάββατο 19 Οκτώβρη, Πολυτεχνείο, 20:00

Συναυλία διεθνιστικής αλληλεγγύης - Σάββατο 19 Οκτώβρη, Πολυτεχνείο, 20:00

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019 | 1:18 π.μ.

Οι GRUP YORUM είναι η φωνή της δικαιοσύνης, των εργαζομένων, του λαού, της νεολαίας και των αγωνιστών! Η διεθνιστική αλληλεγγύη είναι το όπλο μας,  αναφέρει η αφίσα-κάλεσμα για την συναυλία διεθνιστικής αλληλεγγύης που γίνεται σήμερα 19 Οκτώβρη στις 8 το βράδυ στο Πολυτεχνείο.

Από περασμένη ανάρτησή μας αντιγράφουμε:

Το  έτος 1985, ιδρύθηκε ένα πολιτικοποιημένο μουσικό συγκρότημα, το GRUP YORUM που με την επαναστατική μουσική του και τα αγωνιστικά του τραγούδια βρίσκεται έκτοτε στο επίκεντρο του αγώνα. Στο  ρεπερτόριό του φυσικά εκτός από τα αγωνιστικά τραγούδια του συμπεριλαμβάνονται  και παραδοσιακά.

Τα μέλη του συγκροτήματος από την στιγμή που ανακοίνωσαν ότι η μουσική τους είναι πολιτική και ότι είναι κομμουνιστές - αγωνιστές, έως και σήμερα αντιμετώπισαν πάνω από 400 ποινικές διώξεις, συνελήφθησαν αμέτρητες φορές, οι δε δισκογραφίες τους είτε λογοκρίθηκαν, είτε κατασχέθηκαν.

Είναι αγωνιστές, είναι κομμουνιστές, συνεχίζουν τον ταξικό αγώνα τους ακόμα και τώρα που το καθεστώς της Αγκυρας έχει φυλακίσει τα μέλη του συγκροτήματος τα οποία έχουν προχωρήσει σε απεργία πείνας.

Η αλληλεγγύη μας σ' αυτούς τους αγωνιστές θα εκφραστεί και με την συμμετοχή μας σ' αυτή την συναυλία/
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger