Home » , » Λαϊκή εξέγερση και μέρες Πινοσέτ στην Χιλή (Βίντεο)

Λαϊκή εξέγερση και μέρες Πινοσέτ στην Χιλή (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019 | 1:33 π.μ.

Δυστυχώς η μόνη πληροφόρηση που έχουμε αυτή την στιγμή για το τι συμβαίνει στην Χιλή είναι από το twitter.
Πάντως και μόνο από τα βίντεο που κυκλοφορούν -ενώσαμε 4 απ' αυτά και παραθέτουμε το αποτέλεσμα- μπορεί να συμπεράνουμε ότι υπάρχει λαϊκή εξέγερση και το καθεστώς του   Σεμπαστιάν Πινιέρα κατέβασε τα τανκς στους δρόμους για να αντιμετωπίσει τον εξεγερμένο λαό.

Οι εικόνες στο παρακάτω βιντεάκι μιλούν από μόνες τους. Σύμφωνα με τους χρήστες του διαδικτύου η κατάσταση που επικρατεί στο Σαντιάγο είναι ανεξέλεγκτη και είναι  ανεξακρίβωτος ο αριθμός των δολοφονημένων από τις κατασταλτικές δυνάμεις του καθεστώτος που ανέρχεται σε πολλές δεκάδες ενώ πιθανόν να είναι αρκετές εκατοντάδες οι τραυματίες σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Μπορεί η αφορμή για τις διαδηλώσεις, που πλέον έχουν τη μορφή εξέγερσης, να ήταν η αύξηση των τιμών των εισιτηρίων στα ΜΜΜ, όμως οι αιτίες εδράζουν σε μια γενικευμένη οργή για οικονομική ανισότητα, υπερβολικά ακριβή υγειονομική περίθαλψη και ανεπαρκές εκπαιδευτικό και συνταξιοδοτικό σύστημα.

Δεν έχουμε εμφύλιο πόλεμο όπως θέλουν να το παρουσιάσουν, αναφέρει χρήστης του twiiter. Εχουμε μια προσπάθεια του Πινιέρα και εγκαταστήσει μια δικτατορία τύπου Αουγκούστο Πινοσέτ γι' αυτό βάφει τα χέρια του με αίμα συμπληρώνει ο ίδιος. 

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger