Home » , » Αποχαιρέτησε τα ταξίδια, που ήξερες!

Αποχαιρέτησε τα ταξίδια, που ήξερες!

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019 | 11:53 π.μ.

Της Αλέκας Ζορμπαλά

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Τσιάρας (βιοπαθολόγος το επάγγελμα) έδωσε χθες στη δημοσιότητα σχέδιο νόμου με τροποποιήσεις στον Ποινικό Κώδικα και στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.
Διάρκεια διαβούλευσης 4 ημέρες (!!!!!) και αυτό είναι το λιγότερο...

Από μια εντελώς πρόχειρη ματιά και εν θερμώ (κι ας με συγχωρήσουν οι συνάδελφοι) με το σχέδιο νόμου αυτό υλοποιούνται θέσεις της ΝΔ πραγματικά επικίνδυνες για κάθε έννοια κράτους δικαίου, όπως αρέσκονται να λένε και αυστηροποιούνται διατάξεις, που είχαν έναν “αέρα” επιείκειας και φιλελευθερισμού.

Στο άρθρο 110Α παρ.2 περί απόλυσης υπό τον όρο της κατ΄οίκον έκτισης της ποινής με ηλεκτρονική επιτήρηση (βραχιολάκι) ο χρόνος που πρέπει να έχει συμπληρώσει ο κρατούμενος, αν συντρέχουν σωρευτικά ποινές, αυξάνεται από τα 17 έτη σε 22... (εύκολα αντιλαμβανόμαστε για ποιους θεσμοθετείται η εξοντωτική αυτή επαύξηση του χρονικού ορίου).

Στο πολύπαθο 187Α (Τρομονόμος) έχουμε μια άνευ προηγουμένου διεύρυνση του αξιοποίνου μια που τυποποιούνται ως "εγκλήματα τρομοκρατίας" (πέραν των υπαρχόντων) και πράξεις, που προκαλούν "γενική διακινδύνευση" (!!!!!).

Τι σημαίνει γενική διακινδύνευση; Με ποια κριτήρια χαρακτηρίζεται κάποια πράξη ως τέτοια, άρα και τρομοκρατική; Ποιός τα καθορίζει;
Εύκολα αντιληπτό, ότι κάθε ενέργεια, πολιτική, συνδικαλιστική, κινηματική, στο χώρο δουλειάς, στο πανεπιστήμιο, στο δρόμο, που δεν είναι αρεστή στην κάθε εξουσία, μια χαρά θα χαρακτηρίζεται ως τρομοκρατικό έγκλημα από τις διωκτικές αρχές (αστυνομία και εισαγγελία).

Στην παράγραφο 6 του 187Α το αδίκημα της απειλής τρομοκρατικής πράξης ή διαδοσής της κλπ ενώ τιμωρείτο με ποινή φυλάκισης μέχρι 3 ετών, με την νέα ρύθμιση απειλείται με ποινή φυλάκισης, άρα με ποινή και άνω των 3 ετών, οπότε υποχρεωτικά εκτιτέα..

Και το κορυφαίο, η κορωνίδα των τροποποιήσεων:
Προστίθεται νέα διάταξη στο 187Α, ως παράγραφος 7, σύμφωνα με την οποία τυποποιείται ως έγκλημα, το αν κάποιος, απλά και μόνον σκοπεύει (;) δηλ. ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ να βοηθήσει σε κάποια ενέργεια ή να προσφέρει εκπαίδευση, ή να παρακολουθήσει εκπαίδευση (τι σημαίνει εν προκειμένω εκπαίδευση;;; ) ή να πραγματοποιήσει ΤΑΞΙΔΙ, το οποίο διευκολύνει την πραγμάτωση του σκοπού του!!!!!

Λοιπόν, τέρμα από εδώ και εμπρός αναγνώσματα τύπου Σουν Τζουν, Μαριγκέλα κλπ και πάνω απ΄όλα ξεχάστε ταξίδια σε Βαρκελώνες, Λίβανους, Τυνησίες κλπ άντρα τρομοκρατών και εκπαίδευσής τους. Μόνοι ασφαλείς προορισμοί Ουκρανία, Λεττονία, Αυστρία και όπου αλλού θριαμβεύουν οι εθνικοσοσιαλιστικές ιδέες.

Το αδίκημα της κατασκευής, κατοχής εκρηκτικών κλπ μετατρέπεται από πλημμέλημα σε κακούργημα τιμωρούμενο με κάθειρξη 10 ετών, αν τελείται, ενώ διαπράττεται το αδίκημα της διατάραξης! Δηλ. πχ σε μια πορεία. Ενώ, προφανώς, όταν παίζουν βόμβες οι νονοί κ οι μαφίες, παραμένει πλημμέλημα..

Καλά κουράγια μας εύχομαι!

Περισσότερα εν ευθέτω χρόνο
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger