Home » , » Χρυσοχοϊδης, Δανίκας. Αν συναντιούνται δυο πολιτικοί γενίτσαροι, το αποτέλεσμα είναι εμετικό

Χρυσοχοϊδης, Δανίκας. Αν συναντιούνται δυο πολιτικοί γενίτσαροι, το αποτέλεσμα είναι εμετικό

Από giorgis , Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2019 | 2:54 μ.μ.


Του Γ.Γ.

Εμείς δεν θα πέσουμε στην λούμπα να αποδώσουμε την κύρια ευθύνη για το κρεσέντο αστυνομικής βίας και αστυνομοκρατίας που επικρατεί στον υπουργό Μπάτσων και καταστολής Μ. Χρυσοχοϊδη.
Αυτός είναι ένας πολιτικός γυρολόγος που θεώρησε μοναδική ευκαιρία, τώρα που η Αμερικανική πρεσβεία, τον ανέσυρε από τα αζήτητα και τον "φύτεψε" στην κυβέρνηση του Μητσοτάκη να ικανοποιήσει τον πολιτικό ναρκισσισμό του.

Για όσα παρακολουθούμε και τα όσα θα συμβούν στο προσεχές μέλλον, αποκλειστικά υπεύθυνος είναι ο πρωθυπουργός.
Αν συμβεί το "ατύχημα", ο Χρυσοχοϊδης θα θεωρηθεί αναλώσιμος, θα αποτελέσει παρελθόν γα την κυβέρνηση και θα χρησιμοποιηθεί σαν εξιλαστήριο θύμα.

Σε κάθε περίπτωση πάντως δεν μπορεί να μην εντυπωσιαστείς με την αλαζονεία και τα "διαγγέλματα" του.
Διαβάζεις σήμερα την συνέντευξη που έδωσε στο "Πρώτο Θέμα" και το πρώτο που σου έρχεται στο μυαλό είναι ότι γίνεται μια προσπάθεια παλινόρθωσης ενός κράτους της σκληρής δεξιάς, που δεν θα 'χει τίποτα να ζηλέψει από τις εποχές της ΕΡΕ. Και την σημαία σ' αυτό τον σχεδιασμό την κρατάει ο πρώην "σοσιαλιστής" Χρυσοχοϊδης.

Το πρώτο που πρέπει να σημειώσουμε είναι ότι την συνέντευξη που δημοσιεύεται σήμερα την δίνει σε ένα άλλο πολιτικό γενίτσαρο, ο οποίος, δηλώνει ότι "Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης είναι η συμπάθεια" του,
Μιλάμε για τον Δημήτρη Δανίκα, ένα ναυάγιο της ταξικής πάλης, που θα έγραφε και ο «Ριζοσπάστης», ο οποίος αφού για χρόνια σιτίστηκε και έγινε ευρύτερα γνωστός από τις στήλες του οργάνου της Κ.Ε του ΚΚΕ και τα μικρόφωνα του ραδιοφωνικού σταθμού 902 … βρήκε τον δόμο του, καταντώντας ένας λακές του συστήματος για να αποκτήσει το παντεσπάνι του.

Και μόνο το πώς προλογίζει την συνέντευξη ο Δανίκας θα μπορούσες να τον χαρακτηρίσεις απόφοιτο της σχολής Βορίδη.
"Πίσω από άφθονες πράξεις ανοµίας, ιδιαίτερα Εξαρχείων και καταλήψεων, κρύβονται δεκάδες όψεις παραβατικότητας. Ναρκωτικών, λαθραίων τσιγάρων, πορνείας, αφορολόγητου λιανικού εµπορίου, όπλων και πάει λέγοντας", μας γράφει πριν ξεκινήσει την συνέντευξη με ... την συμπάθεια του.

Και προσπαθεί να την στήσει με ένα τέτοιο τρόπο που ξεκινάει από μελό για το εργατόπαιδο το οποίο "μπήκε στη βιοπάλη από 13 ετών, πρώτα στην αγροτική δουλειά και ύστερα ως μεταφορέας φρούτων",  συνεχίζει για τις τραυματικές εμπειρίες του Χρυσοχοϊδη στην πολιτική, αφού είδε τον "υπασπιστή του Γιώργο Βασιλακάκη, τον Ιούνιο του 2010 να ανοίγει παγιδευμένο δέμα και να ανατινάζεται σε χίλια κομμάτια" για να διαπιστώνει στην συνέχεια "πόσο καθημερινός, απλός και διακριτικός άνθρωπος είναι".

Κι αν δεν γλιστρήσατε ακόμα από τα σάλια του Δανίκα, δεν θα το αποφύγετε διαβάζοντας την εισαγωγή της συνέντευξης:
"Με υποδέχτηκε -σ.σ ο Χρυσοχοϊδης- κρατώντας στα χέρια ένα μικρό laptop. Από το μικρό μεγάφωνο μια ταραγμένη φωνή. Και από τη φωνή η απαγγελία κάποιων στίχων. «Τον αναγνώρισες; Ο Μίλτος Σαχτούρης είναι. Διαβάζει ποιήματά του. Τι φωνή! Τρελαίνομαι κάθε φορά που τον ακούω»".

Ε. μετά από όλα αυτά είναι να μην πιστέψεις σε όσα πει ένας τέτοιος άνθρωπος, όπως μας παρουσιάζει ο Δανίκας τον Χρυσοχοϊδη;

Και για να μην γίνει εντελώς αποπνικτικό το λιβάνισμα του, ο δημοσιογράφος κάνει δυο στημένες ερωτήσεις για να δώσει τα περιθώρια να απευθύνει τα "διατάγματά" του, ο υπουργός.

Ας τις παρακολουθήσουμε:

Ερ: - Ακούμε, μαθαίνουμε ότι αστυνομικοί κατέβασαν τα παντελόνια μιας 22χρονης φοιτήτριας 
και στη συνέχεια γυναίκα αστυνομικός ψαχούλευε σερβιέτα... 

Απ: «Νόμιζα ότι θα μιλάμε σοβαρά. Μη συνεχίζετε».

Ερ: - Πάμε παρακάτω. Περιστατικά με αστυνομικούς να τραβολογάνε κορίτσια από τα μαλλιά. Περιστατικά με αστυνομικούς να πατάνε στα κεφάλια συλληφθέντων σε κάποια ταράτσα. Αστυνομικούς να εκτοξεύουν πλαστική σφαίρα. 

Απ: «Εχουν δοθεί απαντήσεις σε όλα αυτά. Κάποια από αυτά είναι εντελώς ψέματα και κάποια αλλά δεν είναι έτσι όπως τα περιγράφετε. Παρά ταύτα, όλα διερευνώνται, όπως ήδη έχουμε ανακοινώσει».. «Οφείλω, όμως, να σας πω ότι δεν πρέπει να υπάρχει άκριτη αποδοχή των καταγγελιών διότι αναπαράγει την αρρωστημένη αντίληψη ότι μονίμως οι αστυνομικοί είναι ένοχοι και οι μπαχαλάκηδες αθώοι».

Απόλυτα ικανοποιημένος από τις απαντήσεις ο Δανίκας, σιγοντάρει τον Χρυσοχοϊδη που ξεσαλώνει ενάντια στις καταλήψεις: 
"Το καθεστώς ανομίας, με τις καταλήψεις, άνθησε επί κυβερνήσεων όλων των αποχρώσεων. Η ιδιοκτησία είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη ..  Η αστυνομία πρέπει αμέσως να σπεύσει και να αποδώσει το  κτίριο στον ιδιοκτήτη του".  

Εκστασιασμένος από όσα ακούει ο δημοσιογράφος του "Π.Θ" παρεμβαίνει και δίνει την πάσα στον Χρυσοχοϊδη:

  - Εντυπωσιακό. Δηλαδή κάποιοι τύποι μου έχουν αρπάξει και λεηλατήσει την περιουσία και οι Αρχές δεν κάνουν τίποτα; 

Χρυσ: «Ετσι λειτουργούσε η Ελλάδα. Και τι περιμένεις; Οι καταληψίες να υποδεχτούν την Αστυνομία και τους εισαγγελείς με γαρίφαλα;  Εκ των πραγμάτων, σε κάποιες περιπτώσεις θα υπάρξει συμπλοκή. Υπάρχει αντίσταση. Από τον βαθμό αντίστασης θα εξαρτηθούν και οι επιχειρησιακοί μέθοδοι της αστυνομίας».... 
«Αυτό που γνωρίζω είναι ότι οι καταλήψεις λειτούργησαν ως χώροι παρανομίας και ορμητήρια παραβατικότητας. Η ενασχόληση με το μπάχαλο γίνεται συνήθεια. Γίνεται τρόπος ζωής. Και όσο παραμένεις στην ασυλία τόσο αποθρασύνεσαι. Είναι επιδημία. Κολλητική ασθένεια». 

Ετσι ο υπουργός μας προϊδέασε ότι πρέπει να περιμένουμε σύντομα νέο κατασταλτικό πογκρόμ.
Τα όσα αποκαλύπτονται καθημερινά για την απίστευτη μπατσάδικη κτηνωδία, είναι ανύπαρκτα για τον Χρυσοχοϊδη. 
(Σήμερα είχαμε την σοκαριστική αποκάλυψη από το Documento, για την οποία γράψαμε προηγουμένως και την συνέντευξη στο "Εθνος" του Ινδαρέ ο οποίος κάνει μια συγκλονιστική περιγραφή της βάρβαρης συμπεριφοράς των μπάτσων απέναντι του)

Κατά τ' άλλα ο υπουργός προστασίας του συστήματος μας είπε ότι  «Δεν είναι καθόλου δημοκρατικό 100, 200, ακόμα και 1.000 διαδηλωτές  να κάνουν τη ζωή των άλλων, των πολλών, σκέτη κόλαση», γι' αυτό σύντομα θα φέρει στην βουλή  σχέδιο νόμου που «θα ρυθμίζει πορείες, διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις». 

Ανεφάρμοστα και αστειότητες τα όσα δήλωσε για περιορισμό μικρών συγκεντρώσεων στο πεζοδρόμιο και ότι κάθε διαδήλωση πρέπει να "φέρει το όνομα του οργανωτή. Κάποιου υπεύθυνου με ονοματεπώνυμο" γι' αυτό και δεν τα σχολιάζουμε

Υ: Γιατί έχω την αίσθηση ότι σύντομα περιμένουν δυο δυσάρεστες εκπλήξεις τον κ. Χρισοχοϊδη;
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger