Home » , » Πολεμοκάπηλη προπαγάνδα

Πολεμοκάπηλη προπαγάνδα

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020 | 10:25 μ.μ.

 Γράφει ο mitsos175

Κάθε χρόνο οι πολεμοκάπηλοι βάζουν και ξαναβάζουν το video με τη συνέντευξη κάποιου αντιναύαρχου που λέει
“Το πλεονέκτημα που είχαν τα ελληνικά πλοία ήταν ότι οι δικοί μας πύραυλοι είχαν νεκρό τομέα 3 χιλιομέτρων, δηλαδή δεν μπορούσαν να πλήξουν στόχο σε μικρότερη απόσταση, ενώ των τουρκικών ο νεκρός τομέας ήταν 10 χιλιόμετρα. Δηλαδή, εμείς χτυπάμε και αυτοί κοιτάζουν. Είχαν μοιραστεί οι στόχοι. Μπορούσαμε να έχουμε βουλιάξει 10 καράβια. Οι 3 πυραυλάκατοι που ήμασταν και δεν μιλάω για το αντιτορπιλικό και για τις 2 κανονιοφόρους. Είχαμε μια απίστευτη υπεροπλία, ο μισός τουρκικός στόλος να ήταν εκεί γύρω μπορούσαμε εμείς, αυτή η μικρή δύναμη να τον καταστρέψουμε. Χάθηκε μια ευκαιρία για τον ελληνικό στόλο να βυθίσει τον τουρκικό. “Εκείνη τη νύχτα είχαν ευθυγραμμιστεί οι πλανήτες για να μην ξαναβγούν οι Τούρκοι στο Αιγαίο”…”

Και παρακάτω υπονοεί πως αν αρχίσουν μετά οι εξοπλισμοί θα πρέπει να κοπούν συντάξεις επιδόματα, μισθοί γιατί οι “υψηλοί μισθοί μας χρεοκόπησαν”!
Όπως κάθε φορά θα απαντήσουμε στην προπαγάνδα.

Αρχίζω από τους μισθούς. Πράγματι οι υψηλοί μισθοί των πολιτικών και κάποιων στρατιωτικών μας χρεοκόπησαν. Όχι φυσικά των εργαζόμενων, όπως υπονοούν μερικοί - μερικοί, αλλά τα extra των κηφήνων.
Κάτι μίζες, αρπαχτές, καταχρήσεις, δάνεια, λοβιτούρες κλπ. Και βέβαια τα όπλα, που έχουμε περίσσευμα, ώστε να στέλνουμε και στους φτωχούς Σεΐχηδες.
Όποιος θέλει αόρατα αεροπλάνα ή άλλα όπλα να κόψει τις δικές του αποδοχές.  

Είμαστε λαός που αγαπά την Ειρήνη. Η Ελλάδα, μας λένε στο σχολειό, αμύνεται. Που θα πει δεν ρίχνει, αν δεν της ρίξουν.
Καλά, μικρά μας έλεγαν πολλά παραμύθια, δεν τα παίρνουμε όλα τοις μετρητοίς. Ο πολεμοχαρής λοιπόν κλαίει που δεν βυθίσαμε τους Τούρκους.

Για να δούμε τι θα γίνονταν μετά. Πόλεμος! Με διπλάσιο Τουρκικό στρατό. Με αεροπορία τουλάχιστο ισάξια λόγω της αριθμητικής υπεροχής.
Και μια που είπαμε “αεροπορία” σαν αξιωματικός θα έχει ακούσει τις συνδυασμένες επιχειρήσεις.
Πχ τα άρματα δεν πάνε μόνα τους εναντίον άλλων αρμάτων. Υπάρχει συνήθως υποστήριξη πυροβολικού, αεροπορίας, πεζικού (με αντιαρματικούς πυραύλους) κλπ.

Από το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο στόλος, που δεν έχει κάλυψη από αεροπλάνα, είναι ευάλωτος. Στη ναυμαχία του Μιντγουέι πχ οι Ιάπωνες, αν και είχαν πολλά πλοία επιφανείας, συν δυο θωρηκτά έναντι κανένα των Αμερικάνων, υποχώρησαν μόλις έχασαν τα αεροπλανοφόρα. Για να μη χάσουν και τα υπόλοιπα.

Στην Κύπρο το Κοτζάτεπε βούλιαξε όταν το βομβάρδισαν από λάθος οι Τούρκοι αεροπόροι.
Που ήταν η αεροπορία μας στα Ίμια; Λόγω καιρού στα αεροδρόμια.

Οι Αμερικάνοι είπαν στον τότε πρωθυπουργό το εξής πειστικό επιχείρημα:
“Ο στόλος σας είναι πιο κοντά στα Τουρκικά αεροδρόμια από ότι στα Ελληνικά. Αν απογειωθούν Τουρκικά αεροπλάνα, τα Ελληνικά δεν θα προλάβουν να παρέχουν κάλυψη στα πλοία σας.”
Μπορεί λοιπόν στην αρχή οι Τούρκοι να έχαναν το μισό στόλο, εμείς όμως μετά θα τον χάναμε ολόκληρο! Με ότι αυτό συνεπάγονταν για τα νησιά του Αιγαίου.

Ο Σημίτης πείστηκε, ενώ ως τότε έκανε το μάγκα. Τους είπε μάλιστα και “ευχαριστώ”. Βέβαια το λάθος ήταν και του ναυάρχου. Αν ήταν λάθος, και δεν ήταν κόντρα πολιτικής – στρατιωτικής ηγεσίας για ξεκαθάρισμα εσωκομματικών λογαριασμών.

Έχω επίσης την τιμή να αναφέρω κάποια πράγματα που έγιναν τότε στις μονάδες.
Μεγάλο ποσοστό κυρίως νεοσυλλέκτων ήταν εκτός μάχης λόγω επιδημίας γρίπης!
Μονάδες έχασαν το δρόμο τους βρέθηκαν αλλού γι αλλού όταν βγήκαν από το στρατόπεδο!
Οχήματα κόλλησαν στις λάσπες ή έμειναν λόγω βλάβης!
Ασύρματοι δεν λειτούργησαν γιατί μες τη βιασύνη τους δεν φόρτισαν τις μπαταρίες!
Γενικά έγινε μπάχαλο.
Τα κανάλια επίσης έδειχναν το στόλο να αποπλέει, άρα οι γείτονες, κι αν ακόμα δεν ήξεραν κάτι τους το έλεγαν οι Έλληνες δημοσιογράφοι!
Όλοι οι στρατιώτες τότε ανακουφίστηκαν που δεν έγινε πόλεμος. Φάγανε όμως μετά 6 μήνες επιφυλακή και απίστευτο τρέξιμο.

Αλλά είναι τυχεροί και οι ανώτατοι αξιωματικοί που δεν έγινε κάτι. Γιατί τώρα θα ήταν κρεμασμένοι.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger