Home » , » Γάλλοι διαδηλωτές επιχείρησαν να λιντσάρουν τον Μακρόν (Βίντεο)

Γάλλοι διαδηλωτές επιχείρησαν να λιντσάρουν τον Μακρόν (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020 | 12:06 π.μ.

Για αρκετές βδομάδες συνεχίζονται σε όλη την Γαλλία και πρωτίστως στο Παρίσι  οι μαζικές διαδηλώσεις συνδικάτων ενάντια στην μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού που προωθεί η κυβέρνηση του Εμανουέλ Μακρόν.

 Οπως αναφέρει η ιστοσελίδα της Deutsche Welle η νέα χρονιά δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τη "grande nation". Κλειστές στάσεις του μετρό στο Παρίσι, αναβολή εξετάσεων για φοιτητές, κλειστός κατά διαστήματα ακόμη και το σήμα κατατεθέν της πρωτεύουσας, ο Πύργος του Άιφελ. Η διαρκής και κλιμακούμενη σύγκρουση των συνδικάτων και της κοινωνίας των πολιτών με την κυβέρνηση πλήττει ακόμη περισσότερο την ήδη διχασμένη γαλλική κοινωνία που δεν φαίνεται να είναι σε θέση να γεφυρώσει τα χάσματα που έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια.  

Και όμως αποδεικνύεται οι ελπίδες που είχε η Γαλλική κυβέρνηση ότι οι κινητοποιήσεις θα εκτονωθούν απέβησαν μάταιες. Σήμερα απεργοί απέκλεισαν το Λούβρο, το μουσείο με τους περισσότερους επισκέπτες στον κόσμο, δημιουργώντας τεράστιο πρόβλημα στους τουρίστες που θέλησαν να το επισκεφτούν, ενώ χτες το βράδυ διαδηλωτές επιχείρησαν να εισβάλουν -όχι και με τις καλύτερες διαθέσεις- στο θέατρο  πριν όπου βρίσκεται ο Μακρόν. Τελικά αναγκάστηκαν να επέμβουν οι ειδικές δυνάμεις της Γαλλικής αστυνομίας και να φυγαδεύσουν τον Μακρόν κάτω από τις αποδοκιμασίες των διαδηλωτών.   

Το παρακάτω βίντεο το αλιεύσαμε από το twitter

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger