Home » , » Ανεγκέφαλοι ή προβοκάτορες;

Ανεγκέφαλοι ή προβοκάτορες;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020 | 9:10 μ.μ.

Του Σ. Λ.

Υπάρχουν ανεγκέφαλοι οι οποίοι αυτοχαρακτηρίζονται αναρχικοί και αντιεξουσιαστές ενώ στην ουσία λειτουργούν σαν "χρήσιμοι ηλίθιοι";
Η απάντηση που δίνουν οι συνδικαλιστές των μπάτσων είναι καταφατική, αποδίδοντας τους μαζικούς "τυφλούς" εμπρησμούς αυτοκινήτων σε "πράξεις εκδικητικές και αντιποίνων από τα παιδιά - κακοποιούς που χάσαν τα σπίτια και το άβατο τους".  

Από πουθενά, όμως, δεν προκύπτει ότι οι δράστες αυτών των ανόητων εμπρησμών, είναι νεολαίοι που ανήκουν σε αναρχικές - αντιεξουσιαστικές συλλογικότητες. (Κάποια κείμενα "ανάληψης ευθύνης" που εμφανίστηκαν στο διαδίκτυο δεν έχουν καμιά αξία).

Σε κάθε περίπτωση και χωρίς να μπορεί να αποκλείσουμε ότι υπάρχουν άτομα με τόσο νηπιακή πολιτική σκέψη, τα οποία προβαίνουν σε τέτοιες επιζήμιες για το κίνημα ενέργειες, θεωρούμε ανευθυνότητα το ότι ορισμένοι έσπευσαν να υιοθετήσουν την αστυνομική εκδοχή.

Οταν εκκρεμούν δίκες με κατηγορούμενους αστυνομικούς που έχουν προβεί σε βασανισμούς και ξυλοδαρμούς πολιτών, όταν έχει ξεσηκωθεί θύελλα αντιδράσεων για το κατασταλτικό πογκρόμ που υπήρξε, είναι τουλάχιστον γελοίο και προβοκατόρικο να παρουσιάζονται "επαναστάτες" που "πολεμούν" το σύστημα καίγοντας αδιακρίτως αυτοκίνητα πολιτών. 
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 3 σχόλια

23 Ιανουαρίου 2020 στις 10:15 μ.μ.

Αυτα που λεγαμε: οι διαμορφωτες της κοινης γνωμης αγαπητε Σ. Λ. -

24 Ιανουαρίου 2020 στις 12:00 π.μ.

Η τυφλή βία που στρέφεται εναντίον δικαίων και αδίκων, ουδέποτε υπήρξε αναρχική μέθοδος.
Άλλο πράγμα η "προπαγάνδα με την δράση", και άλλο το φαινόμενο αυτό.
Τέτοιες πρακτικές έχει αποδειχθεί ιστορικά ότι έχουν ως προέλευση κρατικές-παρακρατικές-νεοφασιστικές μήτρες.
Το κακό είναι ότι η αλήθεια μαθεύεται σπάνια και ύστερα από πάρα πολύ καιρό, όταν πλέον η κοινή γνώμη έχει πλέον χειραγωγηθεί.

25 Ιανουαρίου 2020 στις 11:51 μ.μ.

Αυτή τη φορά δεν θα διαφωνήσουμε καθόλου με τον κύριο Αλούπη. Πράγματι, είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα ο αναρχισμός ως ιδεολογία και εντελώς διαφορετικό πράγμα κάποιες ομάδες ανεγκέφαλων ή προβοκατόρων που απλώς καπηλεύονται το όνομα του αναρχικού -είτε για να κάνουν ζημιές και ανοησίες είτε για να λειτουργήσουν ως παρακράτος που εξυπηρετεί σκοπούς του αστικού κράτους! Με τον αναρχισμό ως ιδεολογική γραμμή και κοσμοθεωρία εμείς οι μαρξιστές μπορεί να διαφωνούμε πλήρως, όμως σε καμιά περίπτωση δεν θα χρεώσουμε στους αναρχικούς ιδεολόγους τις πράξεις κάποιων ανόητων μπαχαλάκηδων ή πολύ περισσότερο τις εγκληματικές παρακρατικές ενέργειες κάποιων προβοκατόρων.Σιγουρα δεν έχουν σχέση αυτά τα άτομα με τους πραγματικούς αναρχικούς.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger