Home » , » Απάντηση στους μιλιταριστές.

Απάντηση στους μιλιταριστές.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020 | 7:44 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Σε μιλιταριστικό site όπου συνήθως διαφημίζονται όπλα, όπως τα αόρατα F-35, οι Γαλλικές φρεγάτες, άρματα κλπ, μας λένε πως πρέπει να στείλουμε στρατό στη Σαουδική Αραβία όπως ήδη δήλωσε πως θα κάνει η κυβέρνηση.
Τα επιχειρήματά τους είναι:
“Να δούμε τις Ένοπλες Δυνάμεις σαν μοχλό ανάπτυξης, σαν εργαλείο εξωτερικής πολιτικής”
“Που είναι το πρόβλημα να πάνε να εκπληρώσουν τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας μας;”
“Δεν υπάρχει ουσιαστικός κίνδυνος απωλειών”.
“Οι πύραυλοι που θα στείλουμε, δεν θα αλλάξουν τη ροή πιθανού πολέμου με την Τουρκία”
“Θα κάνουμε ποτέ το χρέος μας απέναντι στο ΝΑΤΟ πριν ζητήσουμε εμείς οι ίδιοι βοήθεια;”
“Ποιο θα είναι το κόστος;”
“Δεν θα μας επιτεθεί το Ιράν κι αν το κάνει θα το διαλύσουμε”
Και το καλύτερο;
“...τα ανύπαρκτα στρατιωτικά Σκόπια, έστελναν ισχνές στρατιωτικές δυνάμεις παντού, Ιράκ, Αφγανιστάν, Άλφα του Κενταύρου, αρκεί να μπορούσαν. Το αποτέλεσμα το είδαμε όλοι, όταν η προηγούμενη κυβέρνηση της Ελλάδας, με διεθνή συνεννόηση και πίεση προφανώς, έδωσε στους βόρειους γείτονες γλώσσα και εθνότητα”.

Αρχίζω από το τέλος. Οι γείτονες υποχώρησαν στην ονομασία. Η Συμφωνία συμφέρει περισσότερο την Ελλάδα, που κόπτεται να τηρηθεί και μάλιστα κατά γράμμα. Ακόμα να το χωνέψετε;

Το Ιράν δεν θα επιτεθεί. Θα επιδεινωθούν όμως οι σχέσεις του με την Ελλάδα. Επίσης παίρνουμε μέρος σε ένα πόλεμο, που δε μας αφορά, τασσόμενοι με το μέρος του ενός εκ των εμπλεκομένων. Το κάνουμε και στη Λιβύη.

Οι Ένοπλες δυνάμεις δεν είναι εργαλείο εξωτερικής πολιτικής. Αλλιώς να καταργήσουμε το ΥΠ.ΕΞ. και τους διπλωμάτες. Το 1967-1974 ενεπλάκησαν οι στρατιωτικοί στην πολιτική. Το αποτέλεσμα γνωστό.

Οι υποχρεώσεις της χώρας μας προς το ΝΑΤΟ και τους υπόλοιπους έχουν πολλές φορές εκπληρωθεί με μεγάλο κόστος για μας. Πχ στην Κορέα. Το πόσο μας βοήθησαν κατόπιν, όταν είχαμε ανάγκη, φάνηκε.
Κι εν πάση περιπτώσει οι κυβερνήσεις έχουν υποχρεώσεις πρώτα και κύρια προς τον Ελληνικό λαό που τις εξέλεξε. Με δυο λόγια αν δεν εξυπηρετούνται σαφώς τα συμφέροντα μας, δεν πρέπει να πάμε πουθενά.

Αν υπάρχει κίνδυνος απωλειών; Πιθανόν να είναι μικρός. Είναι όμως υπαρκτός. Θυμίζουμε πως είχαμε παλιά απώλεια στη Σομαλία, όταν κανείς δεν περίμενε κάτι τέτοιο.

Όμως υπάρχει και κάτι άλλο. Μας λέει το ίδιο το ηλεκτρονικό περιοδικό πως χρειαζόμαστε όπλα. Την ίδια στιγμή όμως μας λέει “δεν τρέχει και τίποτα να δώσουμε 2 συστοιχίες”. Οι υπόλοιπες φτάνουν! Αν φτάνουν, τότε γιατί αγοράσαμε 2 παραπάνω; Είμαστε μάντεις και είπαμε θα τις στείλουμε στη Σαουδική Αραβία;
Πόσο χρεωθήκαμε για τα παραπάνω, για την περίπτωση που θα μας τα ζητήσουν οι σύμμαχοι; Κι επειδή μιλάμε για το πόσο θα κοστίσει, όσο κοστίσει, θα καλύψουν τα έξοδα οι Σεΐχηδες ή εμείς; Μάλλον εμείς!

Το ίδιο το περιοδικό άλλωστε είναι της άποψης πως πρέπει να κοπούν επιδόματα - μισθοί - συντάξεις κλπ για να έχουμε να στέλνουμε όπλα στους "φτωχούς" μας συμμάχους. Γιατί είμαστε γαλαντόμοι, κουβαρντάδες! 
Κατανοούν άραγε, πως παραδέχονται ότι δεν χρειαζόμαστε το 1/3 των συγκεκριμένων συστοιχιών!;

Να προτείνω τότε κάτι απλό: Αφού εδώ οι πύραυλοι είναι αχρείαστοι, να τους πουλήσουμε στους Σαουδάραβες! Κι αυτοί προστατεύουν τα διυλιστήρια τους, κι εμείς 'κονομάμε, και δεν στέλνουμε κανένα μετάθεση! Δεν είναι βόμβες να τις ρίξουν σε αμάχους, όπως κάνουν συνήθως οι συγκεκριμένοι σύμμαχοι...
Αλλά όχι! Το παίζουμε υπερδύναμη! Χωρίς φράγκο, χωρίς υποδομές, μπλεκόμαστε σε άσχημες καταστάσεις. Κι όταν έρθει η στιγμή, οι “σύμμαχοι” μας λένε “καθίστε απ' έξω” γιατί είμαστε οι “δεμένοι γάιδαροι”!

Όσο για την εμπειρία των ικανότατων αξιωματικών μας, όποιος θέλει, να πάει εθελοντής. Να πάει και στη Λιβύη και στην Σ. Αραβία και στο Α' του Κενταύρου, να βρει τους Βόρειους Μακεδόνες να τους κάνει πλάκα που έδωσαν το όνομα για το τίποτα.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger