Home » , » Συμψηφισμοί

Συμψηφισμοί

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020 | 10:43 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

 Αλέξης Τσίπρας χαίρεται με Σακελλαροπούλου.
Πιάνει και λέει στους πιστικούς και σ' όσους αμφιβάλουν.
“Πρόεδρο μας χαρίζουνε, κι εμείς κοιτάμε δόντια;
Όλοι θα την ψηφίσουμε, με χέρια και ποδάρια!

Ο Κούλης έχει πρόβλημα με όλους τους δικούς του,
που στον καθένα έταξε τη θέση του Προέδρου.
Μα τώρα 'σφιξαν τα λουριά, πρότεινε τη δικιά μας,
κι εμείς θα την αρπάξουμε αυτή την ευκαιρία”...

Δεν περίμενα να είναι τόσο σύντομα, τόσο απελπισμένος ο Μητσοτάκης. Ναι μεν διώχνει τη Σακελλαροπούλου από το ΣΤΕ, πιο σωστά τη μεταθέτει σε ήσυχο πόστο, αλλά κι όσο ήταν Πρόεδρος του ΣΤΕ, δεν άλλαζαν και πολλά.
Η ΝΔ ελέγχει τη "δικαιοσύνη" με το έναν τον άλλο τρόπο.
Το ότι η νέα Πρόεδρος θα είναι συνέχεια των προηγούμενων, δεν αμφιβάλουμε καθόλου. Την ίδια πολιτική ακολουθούν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Η μόνη τους διαφορά είναι ποιος θα σερβιριστεί τη μεγαλύτερη μερίδα. Εμείς δεν είμαστε καλεσμένοι στο τραπέζι, είμαστε όμως το κυρίως πιάτο...

Παραδέχομαι ένα μόνο πλεονέκτημα που είχε σε σύγκριση με τις υπόλοιπες υποψηφιότητες των καναλιών: Δεν είναι γνωστή! Σεσημασμένο δηλαδή λαμόγιο, όπως κάποιοι που τους ψάχνουν οι μπάτσοι ξένων χωρών... Κάποιοι πχ που είναι μπλεγμένοι σε λίστες, που σπούδασαν τα παιδιά τους με φράγκα από μίζες κλπ.

Ένας άλλος λόγος που ο Κούλης πρότεινε τη Συριζαία, είναι ότι φοβάται! Τι; Τις εκλογές! “- Μα δεν θα γίνονταν εκλογές έτσι κι αλλιώς”. Μπορεί. Όμως μια άλλη επιλογή θα είχε μεγαλύτερο αντίκτυπο, τόσο στον κόσμο, όσο και τους βουλευτές.

Ένα παράδειγμα. Αν πρότεινε Βενιζέλο, όπως έλεγαν. Θα έχανε χιλιάδες ψήφους νεοδημοκρατών από εμφράγματα. Ξέρουμε όλοι πως το Μπένι δεν τον θέλαν ούτε στο ΠΑΣΟΚ! Δικαίως. Μας ρήμαξε! Θυμάστε το γυάλισμα του ματιού του πχ, όταν έβαζε το χαράτσι στη ΔΕΗ; Άσε τα σκάνδαλα.

Μπορεί κάποιοι εσωκομματικοί αντίπαλοι να μην τον ψήφιζαν. Βέβαια αυτό θα σήμαινε τη διαγραφή τους, όμως θα ήταν τέτοια η αγανάκτηση του γαλάζιου γιδιού, που θα του έκαναν ζημιά.

Αν έβαζε πχ τον Αβραμόπουλο. Φαντάζεστε Πρόεδρο Δημοκρατίας να κατηγορείται από αστυνομία ξένης χώρας ως λαμόγιο και μιζαδόρος; Αυτό λέει το FBI, όχι εμείς! Να πάει στις ΗΠΑ για επίσκεψη! Θα ήταν πολύ αστείο να τον βουτήξουν οι πράκτορες στο αεροδρόμιο, κι αντί του Τραμπ, να δει κάποιο δικαστή! Γιατί; Θα φοβηθούν οι Αμερικάνοι; Ή μας λογαριάζουν καθόλου; Καθόλου! Αφήστε που θα έχανε, το στήριγμα του, το ΚΙΝΑΛ. 

Το ΚΚΕ ξέρω: Δεν στηρίζουμε πρόσωπα που ακολουθούν αυτή την πολιτική. Και κάνουμε άγια!
Το ίδιο πάνω κάτω θα συνέβαινε με όλους τους υποψηφίους. Θα έχανε κουκιά στη Βουλή. Σε όλες δε τις περιπτώσεις θα είχε πολύ σκληρότερη αντιπολίτευση από το ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό θα του δημιουργούσε πρόβλημα και τελικά μια ώρα αρχύτερα εκλογές, για να περιορίσει τη ζημιά.

Και τώρα πολλοί ακροδεξιοί θέλουν να κάνουν ότι ο Κυριάκος με τον Πρώην, τον Παυλόπουλο. Τους λέω, πως, αν δεν ψηφίσουν την Σακελλαροπούλου, ο Κούλης θα τους κάνει τας κεμπάμπ. Θα τους πατήσει στο λαιμό, γιατί θα το θεωρήσει ανταρσία! Πως πάνε να τον κοντράρουν, για να τον ρίξουν.

Όσο είναι πάνω, οι δημοσκοπήσεις, που ο ίδιος παραγγέλλει και οι δικοί του μαγειρεύουν, τον βγάζουν με διαφορά πρώτο. Αν όμως γίνουν εκλογές και μάλιστα με σχεδόν απλή αναλογική, θα αλλάξει άρδην το κλίμα. Η διαφορά έχει μειωθεί, ακόμα κι αν βγει πρώτος, πράγμα αμφίβολο, αν γίνουν εκλογές στο τέλος της τετραετίας, θα έχει χάσει μεγάλο ποσοστό. Ακόμα και με ενισχυμένη νοθεία δεν θα μπορεί να κυβερνήσει μόνο του το πρώτο κόμμα. Μακροπρόθεσμα λοιπόν πάμε για νέο γάμο. Οικουμενικό πάρτι με ούζα...

Ο Κούλης επίσης ανταποδίδει αυτό που έκανε ο Αλέξης. Με τον Πάκη έκανε συμψηφισμό. Το ίδιο κάνει ο Μητσοτάκης. Χαρίζει τη θέση του Προέδρου, που στην ουσία δεν έχει καμία πλέον εξουσία, για να φάει ανενόχλητος. Το αν όμως θα του κάνει μετά ο ΣΥΡΙΖΑ τα ίδια που έκανε αυτός ως αντιπολίτευση, μένει να το δούμε.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger