Home » , » Συγκλονιστικό βίντεο με πρόσφυγες στις Καστανιές του Εβρου να δέχονται επίθεση από αστυνομικούς

Συγκλονιστικό βίντεο με πρόσφυγες στις Καστανιές του Εβρου να δέχονται επίθεση από αστυνομικούς

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020 | 12:33 π.μ.

Συγκλονιστικό το βίντεο που ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter -το παραθέτουμε-  ο δημοσιογράφος του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel, Γιώργος Χρηστίδης. Οπως αναφέρει πρόσφυγες και μετανάστες που προσπάθησαν να εισέλθουν στην Ελλάδα από τις Καστανιές Έβρου δέχτηκαν την επίθεση των αστυνομικών με δακρυγόνα.

Σε μια περιοχή που εδώ και ώρες βρέχει, οι σπαρακτικές κραυγές που ακούγονται στο παρακάτω ηχητικό απ' τους κολασμένους αυτού του κόσμου, είναι ανατριχιαστικές.

Μια ματιά που ρίξαμε στο διαδίκτυο δεν βρήκαμε περισσότερες πληροφορίες απ' αυτές που συνοδεύουν το βίντεο του δημοσιογράφου:  "Συμβαίνει τώρα στα Καστανιές του Εβρου: Εκατοντάδες μετανάστες και πρόσφυγες βρίσκονται παγιδευμένοι μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, αφού η Άγκυρα σταμάτησε τους συνοριακούς ελέγχους και επέτρεψε να περάσουν την Ευρώπη - εάν δεν τους έδιωξε ενεργά - Η ελληνική αστυνομία αποκλείει κάθε απόπειρα διέλευσης με δακρυγόνα".

Δυσκολεύεσε να βρεις λέξεις να σχολιάσεις τις παρακάτω εικόνες. Οι κραυγές, όμως, που ακούγονται από τους απελπισμένους ανθρώπους που αναζητούν το δικαίωμα στην επιβίωση και αντιμετωπίζουν τόσο άγρια καταστολή είναι μαχαιριές για όποιον/α διαθέτει ίχνος ανθρωπιάς.

Υ.Γ: Πληροφορίες που δημοσιεύονται τώρα, αναφέρουν ότι οι μετανάστες - πρόσφυγες πλησιάζουν τους 1.500. Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο ότι η κατάσταση είναι εκρηκτική και μεταφέρονται από άλλες περιοχές αστυνομικοί και συνοριοφύλακες στο σημείο των επεισοδίων.  Οι επόμενες ώρες θεωρούνται κρίσιμες, αφού όπως δημοσιεύεται 120.000 πρόσφυγες είναι έτοιμοι να περάσουν από την Τουρκία στην Ελλάδα. 

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger