Home » , » Στερνό αντίο στην συντρόφισσα Ασπασία ∆εμερούκη.

Στερνό αντίο στην συντρόφισσα Ασπασία ∆εμερούκη.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2020 | 12:47 π.μ.

Σαν "Βαθύ Κόκκινο" εκφράζουμε τα συλλυπητήρια στον σ. Θανάση Τσιριγώτη για τον χαμό της συντρόφισσα του Ασπασίας ∆εμερούκη.

Δεν έτυχε να γνωρίζουμε την συντρόφισσα που χτες άφησε την τελευταία της πνοή.
Ξέρουμε όμως τον σύντροφο Θανάση που σαν  μέλος της Κ.Ε. του Μ-Λ ΚΚΕ έδωσε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στον διαδικτυακό ρ/σ μας, μιλώντας  για τις καταβολές του μαρξιστικού – λενινιστικού ρεύματος στην Ελλάδα, το περιοδικό «Αναγέννηση», την επέμβαση στα εσωτερικά του ΚΚΕ το 1956, για τις συγκρούσεις της Τασκένδης και τόσα άλλα.

Ξέρουμε τον υπέροχο σύντροφο όχι μόνο από τα κείμενα του, που μας έχει στείλει κατά καιρούς και έχουμε δημοσιεύσει στον ιστοποπο μας, αλλά τον γνωρίζουμε απ' όλη την αγωνιστική του μακροχρόνια διαδρομή.

Μαζί με τα βαθιά συλλυπητήρια μας σ' αυτόν και το παιδί του, Δημήτρη, παραθέτουμε την σχετική ανακοίνωση του Μ-Λ ΚΚΕ

 Ανακοίνωση της Κ.Ε. του Μ-Λ ΚΚΕ

Έχασε τη μάχη για τη ζωή η συντρόφισσα Ασπασία Δεμερούκη

Με βαθιά οδύνη η ΚΕ του Μ-Λ ΚΚΕ ανακοινώνει ότι ένας εξαιρετικός άνθρωπος, υπόδειγμα στην αριστερά και το κομμουνιστικό κίνημα, στέλεχος του Μ-Λ ΚΚΕ, η συντρόφισσα Ασπασία ∆εµερούκη, έχασε τη μάχη που έδινε για τη ζωή της το βράδυ της Παρασκευής, 21 Φλεβάρη. Προσβεβλημένη από τον ιό της γρίπης νοσηλεύονταν σε νοσοκομείο της Αθήνας, τρεις εβδομάδες, σε βαριά κατάσταση και το πείσμα της την κρατούσε στη ζωή.

Η Ασπασία ∆εµερούκη γεννήθηκε το Φλεβάρη του 1956 στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας από οικογένεια ψαράδων. Από μαθήτρια αγάπησε τα βιβλία και τη γνώση τους.

Η μεταπολίτευση τη βρίσκει φοιτήτρια στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Χωρίς δισταγμό, αν και από συντηρητική οικογένεια, εντάσσεται στο κομμουνιστικό κίνημα και από το 1976 προσχωρεί στο Μ-Λ ΚΚΕ, όπου αναδείχνεται σε σημαντικό στέλεχος στον τομέα της εκπαίδευσης. Εκατοντάδες μαθητές της Ασπασίας έχουν περάσει στα Ανώτατα Ιδρύματα της χώρας και έχουν σταδιοδρομήσει σε σημαντικούς τομείς της κοινωνίας. Η Ασπασία παντρεύεται το 1983 το σύντροφο Θανάση Τσιριγώτη με τον οποίο έχουν ένα γιο, το σύντροφο Δημήτρη. Η Ασπασία αγαπάει το διάβασμα, την καλή μουσική, το σινεμά και το θέατρο σε απόλυτο βαθμό και παροτρύνει τους μαθητές/μαθήτριες να κάνουν το ίδιο.

Γενναία, αποφασιστική και εξαιρετικά αξιοπρεπής σ’ όλες τις εκφάνσεις της ζωής της. Η Ασπασία αποτελούσε σημαντικό στέλεχος του Μ-Λ ΚΚΕ το οποίο στήριξε ανιδιοτελώς και ολοκληρωτικά σε δύσκολες στιγμές. Το ίδιο έκανε µε λόγο και πράξη σ’ όσους μαθητές και μαθήτριές της είχαν οικονομική και κοινωνική ανάγκη. Με το παράδειγμά της πρότεινε έναν αριστερό τρόπο θεωρίας και πράξης. Μια δοκιμασμένη  και αφοσιωμένη αγωνίστρια του μαρξιστικού-λενινιστικού κινήματος. Μια πολύτιμη συντρόφισσα, ζωντανό παράδειγμα αγωνίστριας της ζωής, με επαναστατική ψυχή.

Η ΚΕ του Μ-Λ ΚΚΕ, εκφράζει τα πιο θερμά της συλλυπητήρια στο σύντροφο Θανάση Τσιριγώτη, το σύντροφο Δημήτρη Τσιριγώτη, στα αδέλφια και την οικογένειά της. Ο μόνος αποχαιρετισμός που ταιριάζει στη συντρόφισσα Ασπασία είναι η διαβεβαίωση πως θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε ακλόνητα για τη μεγάλη υπόθεση που πίστεψε και υπηρέτησε όλη της τη ζωή, την υπόθεση του σοσιαλισμού και του κομμουνισμού.

22 ΦΛΕΒΑΡΗ 2020

 Η ΚΕ του Μ-Λ ΚΚΕ
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

22 Φεβρουαρίου 2020 - 11:09 μ.μ.

Σύντροφοι, δείτε λίγο και διορθώστε από την αναδημοσιευόμενη ανακοίνωση του Μ-Λ ΚΚΕ τη λανθασμένη γραφή: "εντάσσεται στο κουμμουνιστικό(sic) κίνημα" που κατά λάθος παρεισέφρησε χτες στο site Prologos.gr, στη δημοσίευση της θλιβερής είδησης για τον τόσο πρόωρο θάνατο της Ασπασίας. Σήμερα το λάθος διορθώθηκε ευτυχώς στο παραπάνω site.

Η εξαιρετική επιστήμονας-φιλόλογος, η αγωνίστρια- Δασκάλα του λαού μας, η Ασπασία Δεμερούκη, εντάχθηκε από τα νεανικά της χρόνια στο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ μας ΚΙΝΗΜΑ, όπου και αγωνίστηκε μια ολόκληρη ζωή με σεμνότητα, βαθιά γνώση, αποφασιστικότητα και αφοσίωση, για τα υψηλότερα ιδανικά της ανθρωπότητας. Γι' αυτό και υποκλινόμαστε στη μνήμη της όλοι οι Κομμουνιστές, όλοι οι πραγματικοί δημοκράτες και πατριώτες αυτού του τόπου, με απέραντο σεβασμό στην προσφορά της προς το λαό μας.
Η μνήμη της Ασπασίας Δεμερούκη, της συναγωνίστριάς μας που "έφυγε" χτες από τη ζωή, είναι και θα παραμείνει ΑΘΑΝΑΤΗ στην καρδιά και στο νου κάθε ανθρώπου που παλεύει για τις ίδιες ιδέες, αλλά και όλων ανεξαιρέτως των μαθητών της, που διέπλασαν προσωπικότητα και χαρακτήρα με τη φωτισμένη διδασκαλία της.
Θερμά συλλυπητήρια στον παλιό συνάδελφό μας, τον εκπαιδευτικό και συναγωνιστή μας Θανάση Τσιριγώτη, στην οικογένειά του και σε όλο το Μ-Λ ΚΚΕ για τη μεγάλη απώλεια.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger