Home » , , » Θέλουμε ακόμα πολλά χρόνια, για να γίνουμε Αφρική.

Θέλουμε ακόμα πολλά χρόνια, για να γίνουμε Αφρική.

Από askordoulakos , Τετάρτη 15 Απριλίου 2020 | 4:35 π.μ.

Στα δικαστήρια οδηγήθηκε η κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής από την Εθνική Ένωση Εκπαίδευσης, Υγείας και Συναφών Επαγγελμάτων, με την κατηγορία των ελλείψεων στην προσπάθεια αντιμετώπιση του κορωνοϊού, ενώ τα δικαστήρια της Ζιμπάμπουε διέταξαν την κυβέρνηση της χώρας, να προμηθεύσει στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό κατάλληλο εξοπλισμό προστασίας, καθώς και να εγγυηθεί για την ασφάλειά του!

Ειδικότερα, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο Zola Saphetha, γενικός γραμματέας της Ένωσης (NEHAWU) δήλωσε ότι «Ο COVID-19 είναι η δυνητικά θανατηφόρα αναπνευστική ασθένεια που προκαλείται από τον νέο κορωνοϊό».
Στο δικόγραφα που κατέθεσε η NEHAWU στο δικαστήριο, αναφέρεται πως ο κίνδυνος μολύνσεως των εργαζομένων με τον κορωνοϊό είναι πραγματικός. Πολλοί γιατροί αγοράζουν τα δικά τους εργαλεία προστασίας σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να αποτρέψουν τις λοιμώξεις.

Οι υπάλληλοι της χειρότερα πληγείσας περιοχής του Gauteng έκαναν έκκληση κατά τη διάρκεια του προηγούμενου Σαββατοκύριακου για δημόσιες δωρεές αναπνευστήρων και ζωτικής σημασίας μάσκες και γάντια. Η NEHAWU ζητά οι υπουργοί υγείας και εργασίας, μεταξύ άλλων, να θεσπίσουν κανόνες για τη θεραπεία ελλείψει κατάλληλου προστατευτικού εξοπλισμού. 
«Η μη παροχή κατευθυντήριων γραμμών για τον περιορισμό του κινδύνου για τους υπαλλήλους υπό αυτές τις περιστάσεις χωρίς δικαιολογία και χωρίς βάσιμο λόγο θέτει τους εργαζόμενους σε μεγάλο κίνδυνο και παραβιάζει το δικαίωμά τους να εργάζονται σε ένα ασφαλές περιβάλλον» επισήμανε σε δηλώσεις του ο Zola Saphetha. 
Η NEHAWU εξέφρασε την οργή της την περασμένη εβδομάδα καθώς πολλά από τα μέλη της είχαν προσβληθεί από τον κορωνοϊό σε νοσοκομείο στην επαρχία KwaZulu-Natal.

Τα σωματεία ασκούν μεγάλη δύναμη στη Νότιο Αφρική. Περίπου 250 χιλ μέλη της NEHAWU ανήκουν σε μια ομάδα συνδικαλιστικών οργανώσεων που βρίσκονται σε συμμαχία με το κυβερνών Κόμμα της Αφρικανικής Εθνικής Συνέλευσης (ANC) του Προέδρου Cyril Ramaphosa.«Δεν έχουμε απεριόριστο διαθέσιμο ιατρικό προσωπικό και νοσοκόμων και γνωρίζουμε ότι οι αριθμοί των κρουσμάτων θα αυξηθούν», δήλωσε στο Reuters η Angelique Coetzee, πρόεδρος της Ιατρικής Ένωσης Νοτίου Αφρικής, η οποία εκπροσωπεί περίπου 16.000 γιατρούς.

Στη Ζιμπάμπουε, όπου οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας είχαν κάνει απεργίες για τις αμοιβές και τις συνθήκες εργασίας πολύ πριν από την άφιξη του COVID-19, οι γιατροί έφτασαν επίσης στις δικαστικές αίθουσες για να αναγκάσουν την κυβέρνηση να παράσχει εξοπλισμό, δήλωσαν τη Δευτέρα οι δικηγόροι της Ζιμπάμπουε για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Όπως μας πληροφορεί ο ιστότοπος, zougla.gr, τα δικαστήρια της Ζιμπάμπουε διέταξαν τελικά την κυβέρνηση να προμηθεύσει στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό κατάλληλο εξοπλισμό προστασίας εν μέσω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, καθώς και να εγγυηθεί πως «όλο το υγειονομικό προσωπικό πρώτης γραμμής που εργάζεται σε δημόσια νοσοκομεία στη Ζιμπάμπουε θα λάβει τον προσήκοντα εξοπλισμό προστασίας» και ότι θα υπάρχουν «επαρκείς ποσότητες (διαγνωστικών) τεστ» στα νοσοκομεία, στα αεροδρόμια και στα σημεία ελέγχου στα σύνορα, σύμφωνα με την ένωση των δικηγόρων.

Η Ζιμπάμπουε είναι αντιμέτωπη με ελλείψεις προϊόντων πρώτης ανάγκης, ανάμεσά τους φαρμάκων, ενώ ο μισός πληθυσμός απειλείται από λιμό, προειδοποιεί ο ΟΗΕ.

Όλα τα παραπάνω, ούτε κατά διάνοια μπορούν να συμβούν στη χώρα της κατεχόμενης φαιδράς πορτοκαλέας. Εδώ, το Κοινοβούλιο έχει Μπογδάνους, Βελόπουλους  και Μπαλαούρες, τα ΜΜΕ Ευαγγελάτους, Προτοσάλτηδες και Τρέμηδες, οι Ιατρικοί Σύλλογοι Πατούληδες, οι Δικηγορικοί Σύλλογοι Βερβεσούς και τα Δικαστήρια, Σακελλαροπούλες.

Πρέπει να φάμε πολλά ψωμιά ακόμα, ώσπου να γίνουμε Ζιμπάμπουε και Ν. Αφρική.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger