Home » , » Ελάχιστη τσίπα δεν σας απέμεινε εκεί στον Περισσό;

Ελάχιστη τσίπα δεν σας απέμεινε εκεί στον Περισσό;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 1 Απριλίου 2020 | 12:07 μ.μ.


Του Σ.Λ.

Οταν το δούλεμα φτάνει σε σημείο προκλητικότητα και φτάνει στο σημείο να γρονθοκοπεί την λογική μας δεν μπορεί να μην το σχολιάσεις.

Χτες, λοιπόν συνέβη το εξής καταπληκτικό. Με αφορμή τον θάνατο του Μανώλη Γλέζου, οι δυο μοναδικές εφημερίδες που κυκλοφόρησαν χωρίς να έχουν πρωτοσέλιδα την φωτογραφία του ήρωα της Εθνικής μας Αντίστασης ήταν η "Εστία" και ο ... "Ριζοσπάστης".

Μάλιστα το ταπεινό "καρεδάκι" που είχε στην πρώτη του σελίδα το όργανο της Κ.Ε του ΚΚΕ για έναν ήρωα της Αντίστασης, βραβευμένο από την ΕΣΣΔ με το Διεθνές Βραβείο Ειρήνης Λένιν, ένα άτομο που χρημάτισε αρχισυντάκτης του "Ριζοσπάστη", στα πέτρινα χρόνια, ήταν  θανατοποινίτηςβασανίστηκε, εξορίστηκε κλπ έδωσε τα περιθώρια να δημιουργηθούν πολλά αρνητικά σχόλια σε βάρος του ΚΚΕ.

Οσο μας αφορά θεωρήσαμε ότι αυτή η ενέργεια του ΚΚΕ ήταν μια πράξη που μιλάει από μόνη της και δεν χρειαζόταν κανένας σχολιασμός.

Ομως από τα χτες άρχισαν τα γνωστά φερέφωνα του ΚΚΕ σαν τον Ηρακλή Κακαβάνη του "ατέχνως" να ωρύονται ανακαλύπτοντας "Άθλια επίθεση σε βάρος του Ριζοσπάστη", για να ρθει σήμερα ο "Ρ" και να εντοπίσει "Αντι-ΚΚΕ εμπάθειες και εμμονές"..

Δυο λόγια. Μας γράφει ο Κακαβάνης ότι "Αν ψάξει κανείς το Ριζοσπάστη από τη μεταπολίτευση μέχρι τα σήμερα θα δει ότι ο Ριζος έχει μια ενιαία – συνεπή στάση το χειρισμό τέτοιων θεμάτων".
Το θέμα όμως γ' αυτόν είναι ότι αν δεν βοσκάς στα λιβάδια του .... μπεεε γνωρίζεις ότι αυτό είναι στην φαντασία του συντάκτης του "ατέχνως".
Πρόχειρα θυμήθηκα το πρωτοσέλιδο με το οποίο κυκλοφόρησε ο "Ριζοσπάστης" μετά την απώλεια του Θάνου Μικρούτσικου. 
Στην κεντρική φωτογραφία που παραθέτουμε βλέπουμε τα πρωτοσέλιδα του "Ρ" την επόμενη των θανάτων του μουσικοσυνθέτη και του ήρωα αντιστασιακού. Από κει και πέρα κάθε σχόλιο περιττεύει.

Διαβάζουμε σήμερα στον "Ρ". "Από ορισμένες ιστοσελίδες, δημοσιογράφους και γνωστά «τρολς» του διαδικτύου, διαδίδονταν χτες διάφοροι σχολιασμοί για τον τρόπο που ο «Ριζοσπάστης» πρόβαλε το θάνατο του Μ. Γλέζο... . Κι όμως, η εμπάθεια βγάζει και από τη μύγα ξίγκι... Τι ήταν αυτό που τους πείραξε πραγματικά; Οτι στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, ανάμεσα στα άλλα βιογραφικά στοιχεία του Γλέζου, αναφέρονταν η αποχώρησή του από το Κόμμα το 1968 και η μετέπειτα πορεία του, ότι δηλαδή από το 1981 και έπειτα εξελέγη βουλευτής και ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ και αργότερα με τον ΣΥΡΙΖΑ". (Ολόκληρο το κείμενο εδώ).

Ειλικρινά τώρα.... Υπάρχουν αναγνώστες του που θα πεισθούν α' αυτές τις ηλιθιότητες του "Ρ";  

Νεολαίοι είμαστε, αλλά γνωρίζουμε ποια ήταν η πολιτική διαδρομή του Μικρούτσικου και πολύ εύκολα μπορούμε να κάνουμε μια σύγκριση με το βιογραφικό του Γλέζου.

Ελάχιστη τσίπα δεν σας απέμεινε εκεί στον Περισσό; 
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 26 σχόλια

1 Απριλίου 2020 στις 12:42 μ.μ.

και τα έντυπα του αντιεξουσιαστικου χώρου επίσης δεν ανέφεραν καν το γεγονός....Εκει κάνετε μουγκα και μονο καλα λογια εχετε να πείτε  στις ανάρτησης σας.. Εδω τι εγινε ,εχετε απαντησουλα. Ο ριζοσπάστης δεν κανει πιασαρικα πρωτοσέλιδα ποτε τουΑντε Γιδια υποκριτές..Θα ψοφισετε με την καουρα που εχετε για τους κομμουνιστές....Γιαυτο σας έχουμε γραμμένους εκει που σας πρέπει..

1 Απριλίου 2020 στις 12:58 μ.μ.

Τι λετε βρε νουμερα ,,,εχετε γινει προκλητικοί και δεν σας αξιζει κανένας σεβασμός...10αδες αγωνιστές αξιζαν θεση μεγαλύτερη αλλα δεν μπήκαν ολοσέλιδα    Μην διαβάζεις ριζοσπάστη ,,που θα μας πεις τι να γραψουμε ... Ποτε ειδες αγωνιστες του ΚΚΕ σε ολοσελιδα    καραγκιόζη..? .Σιγα μην βάζαμε και τον Κυρκο πρωτοσέλιδο,,επειδή το θελει κάποιος Σ.Λ(εσυ ξίδι,, οχι να το πιεις αλλα να λουστεις ολόκληρος) 
Φιλάκια

1 Απριλίου 2020 στις 1:11 μ.μ.

Μπραβο Σ. Λ ΣΩΣΤΟΣ.!!!
(αν δε βοσκας στα λειβαδια του μπεε)

1 Απριλίου 2020 στις 1:30 μ.μ.

Πολυ χριστιανος τελικα ηταν ο μακαριτης Γλεζος! Κριμα το βιογραγικο του. Κριμα!

1 Απριλίου 2020 στις 3:08 μ.μ.

Και για στελέχη κομματικά το ίδιο σημείο της πρώτης σελίδας αφιερώνει ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, π.χ στον σ. Μωραιτη, πριν λίγο καιρό. Για μένα βασικά δεν χρειαζόταν, ούτε στην πρώτη σελίδα να αναφερθεί.....

1 Απριλίου 2020 στις 6:27 μ.μ.

Οι ΚΚΕδες συγκριναν το χθεσινό πρωτοσέλιδο του Ριζοσπάστη με το αντίστοιχο πρωτοσέλιδο την επόμενη του θανάτου του Φιντέλ Κάστρο και δεν βρήκαν διαφορά. Πολιτικός/αγωνιστής ο ένας, πολιτικός/αγωνιστής ο άλλος.

Ο Σ.Λ. σύγκρινε το αφιέρωμα 2 μέρες (και όχι την επόμενη) μετά το θάνατο του (συνθέτη και συντρόφου) Μικρουτσικου με το χθεσινό πρωτοσέλιδο του Ριζοσπάστη.

Μαντεψτε ποιος δεν έχει τσίπα...

Πέτρος

ΥΓ. Και επειδή βρήκε διαφορές στην πορεία Μικρουτσικου - Γλέζου, να του θυμίσω ότι οι μόνες διαφορές είναι ότι ο Μικρούτσικος γεννήθηκε 25 χρόνια μετά (δεν πρόλαβε κατοχή - εμφυλιο), στα στερνά συμπορευτηκε ξανά με το ΚΚΕ και έκανε πολιτική κηδεία. Κατά τα άλλα και οι 2 πολιτευτηκαν με το ΠΑΣΟΚ και οι 2 στήριξαν το ΣΥΡΙΖΑ για να κοροϊδέψει το λαό και να φέρει το τρίτο μνημόνιο. Επίσης δεν είχα ακούσει κανένα από τους 2, όσο ήταν εκτός κκε, να το βρίζουν.

1 Απριλίου 2020 στις 7:55 μ.μ.

Μπορει ο θανος μικρουτσικος να μην ειχε τοσες πολλες περγαμηνες αντιστασιακης δρασης αλλα αφησε πισω του μεγαλο πολιτιστικο εργο. Ειχε δε και το θαρρος να μην τον συνοδευσουν παπαδες στο στερνο αντιο.

1 Απριλίου 2020 στις 8:05 μ.μ.

Eδω και πολλες πολλες δεκαετιες τωρα αυτοι την εχασαν
την τσιπα Τη χαμενη απο αμνημονευτων χρονων τσι
πα δεν θα μπορουσαν να την εχουν οι συντακτες του Ρ
Ας μην εκπλαγουμε μονο αν μερικοι εκει στην ιστοσελιδα
του Βαθυ Κοκκινο εκπλαγουν απο την ελειψη τσιπας των
κατοικων του Περισσου

1 Απριλίου 2020 στις 8:06 μ.μ.

Το καλό Γιώργο είναι να κατεβάσεις το άρθρο.Δεν χρειάζεται πολιτική αντιπαράθεση τέτοια

1 Απριλίου 2020 στις 8:08 μ.μ.

Δεν κατάλαβα καλά δηλαδή έχετε πρόβλημα με την προβολή του θανάτου του Μ.Γλεζου.Τοτε έχουμε πρόβλημα με την Αριστερά και εσύ βκοκκινο ξεπέφτεις κατρακύλας στο βούρκο μιας αντιπαράθεσης που δεν οδηγεί πουθενά.Το χάσμα στην Αριστερά γίνεται όλο και ποίο μεγάλο ο καθένας ας πάρει τις ευθύνες του

2 Απριλίου 2020 στις 2:09 π.μ.

τον βαλανε τουλαχιστον στα αριστερα. κατι ειναι και αυτο.
υπομονη να υπαρχει εδω τα πραγματα χρειαζονται εναν χρονο ωριμανσης σαν τα υπερδεκαετη ομολογα. απο μονοστηλο σε αφιερωμα θυμιζουμε βελουχιωτη , πλουμπιδη κλπ
σαν παρατηρηση: κανεναν δεν ωφελει η απολυτη ταυτιση καθε φορα με το κομματικο εντυπο.

2 Απριλίου 2020 στις 8:50 π.μ.

Δεν χρειαζεται να κατεβασει τιποτα το βαθυ κοκκινο, γιατι αντιπαραθεση προσωπικων ιδεων κανουμε εκτος απο τους συνεχειςασχημους χαρακτηρισμους καποιων κκε(το παρατηρουμε συνεχεια).
Οι ανθρωποι εκει εχουν αυτο το λεξιλογιο για οποιον δεν συμφωνει μαζι τους. Εφαρμοζουν το #η καλλίτερη αμυνα ειναι η επιθεση#.
Σαν δεν ντρέπεστε λιγο. -

2 Απριλίου 2020 στις 9:03 π.μ.

Αυτη ειναι η παρέα σαςhttps://www.facebook.com/photo.php?fbid=10218055865530348&set=p.10218055865530348&type=3&theater  

Το ΚΚΕ στη μνήμη του Μανώλη Γλέζου κατέθεσε, αντί στεφάνου, χρηματικό ποσό στη Βιβλιοθήκη Νίκου Ν. Γλέζου στ' Απεράθου, βάσει της επιθυμίας της οικογένειας.  

Ξεφτιληστικατε αρκετα.?

2 Απριλίου 2020 στις 10:19 π.μ.

Melito προφανώς εκπροσωπείς τον εαυτό σου μόνο

2 Απριλίου 2020 στις 11:12 π.μ.

Προφανώς του σχολιαστή Unknown  δεν τον ενόχλησε "το δεν έχετε τσιπα"  η" το ηλιθιότητα   Ειδε μονο οσους χαρακτηρισμούς που θελει ,οι όποιοι δεν προηγήθηκαν στα σχόλια αλλα στο άρθρο  Δεν εχει παρατηρήσει πως εδω γίνεται μια μονόπατη "κριτική" συστηματικά και μονο για εναν ,,καμια αλλη οργάνωση η"ομαδα αλλη δεν εχει κριθεί εδω  Στα φιλα του ριζοσπάστη θα δει κανεις  τα πάντα απο αγωνιστικές δράσεις που καμια ομαδα κομμα δεν εχει ,ουτε στην ποιο τρελή της φαντασία Αντι αυτου  εδω θα διαβάσετε πρώτοι αν πέρδεται η Παπαρηγα  ,με αποτέλεσμα  να μην ενημερώνεται η εργατική ταξη πουειναι το ζητούμενο   πέρασαν μεγαλύτεροι προβοκάτορες ,Ξυστέ λιγο την σκουρια και θα φανει ο Φιλισταίος....

2 Απριλίου 2020 στις 11:40 π.μ.

Ας μεινει το αρθρο εκει που ειναι ενα χρονο μερες
Δεν πρεπει να επιτρεψουμε στα λιβανιστηρια του
Περισσου τα ξετσιπωτα να επιβαλουν αυτο που πηραν
εντολη να πραγματοποιησουν απ τους κρατικοδιαιτους
του Περισσου

2 Απριλίου 2020 στις 12:08 μ.μ.

Δεστε τι γλωσα χρησιμοποιει αυτος ο εγκαθετος του Περισσου
ο dionmich1 οποτε μπορει κανεις ευκολα να καταλαβει τον πολι
τικο πολιτισμο με τον οποιο διαδπαιδαγωγουνται τα μελη της
ομαδας του Περισσου

2 Απριλίου 2020 στις 12:21 μ.μ.

Δεν είμαι ΚΚΕ αλλα το αδικείτε λίγο.Έβγαλε ανακοίνωση και έκανε και την δωρεά.Άλλωστε δεν ηταν ΚΚΕ ούτε ειχε και μεγαλη ιδεολογικη συνάφεια με το κόμμα αν και αγωνιστής.Πιο μεγάλο ατόπημα ηταν μεταπολιτευτικα στο " ατυχημα" του Αλεκου Παναγουλη που ο Ριζοσπαστης δεν το ειχε πρωτοσελιδο

2 Απριλίου 2020 στις 12:54 μ.μ.

https://www.ethnos.gr/politiki/97682_syggnomi-mpalaoyra-gia-ti-fotografia-me-ton-glezo-sto-nosokomeio
Υπαρχουν και χειροτερα...

2 Απριλίου 2020 στις 1:03 μ.μ.

Μελιτο γιατι φωνάζεις ,,ειμαι το λούμπεν προλεταριάτο ,,μπορώ και χειρότερα  Εσυ πάντως τα εχεις χαμένα εισαι σε ενα παράλληλο σύμπαν μακρια απο οτι συμβαίνει στην ανάρτηση...Τρέξε να κρυφτείς πίσω απο εμένα τωρα Οχι μονο εσυ ,,ολοι σας νομίζατε πως θα βγάλετε λαγο αλλα βιαστήκατε και τωρα εχετε μείνει έκθετοι απο την σταση του ΚΚΕ(που ηταν αδικαιολόγητα γενναία),,,,και,, που δεν την περιμένατε.... Σας επιασε ο πονος για τον Γλεζο...Αλλα για αλλους που δεν ασχολήθηκαν καν με το θεμα δεν εχετε κουβέντα...Ετσι ποιος θα σας παρει στα σοβαρα.?   Τωρα που γίνατε ρομπα καλα ξεμπερδέματα..
Ριχτε το στο τσάμικο και αλλη φόρα μην βιάζεστε ,γιατι γίνεστε ρεντίκολο 

2 Απριλίου 2020 στις 1:29 μ.μ.

Προτείνω melito για αρχισυντάκτη του Ριζοσπάστη.

2 Απριλίου 2020 στις 1:30 μ.μ.

Εγω αποχωρω. Δεν ξαναγραφω τιποτα.
Διαπιστωνω οτι το βαθυ κοκκινο που με φιλοξενησε 2 χρονια δεν με εκφραζει πλεον. Τους ευχαριστω.κρατω ομως τα αρθρα του melito του Σ. Λ καιτου Γ. Γ
που τα βρηκα με πολυ λογικη και ενδιαφεροντα.!!!

2 Απριλίου 2020 στις 2:45 μ.μ.

Εχει πολυ καιρο που τουτο το σκαρι αρμενιζει στραβα
κι επειδη εγω βλεπω να παιρνει μαζι του στον πατο
πρεπει συντομα να ξεμπαρκαρω οπως πολυ σωστα σκεπτετε
να κανει και ο Unknown Ευχαριστω

3 Απριλίου 2020 στις 10:43 μ.μ.

Για ποιον Μανώλη Γλέζο,ποιον Αλέκο Παναγούλη και ποιόν Φιντέλ Κάστρο ζητάμε να βάλει ολοσέλιδη και πρωτοσέλιδη αγγελία θανάτου η εφημερίδα του επίσημου ΚΚΕ, όταν μερικοί με πολύ κρίσιμο πόστο εκεί μέσα έχουν αναπτύξει διαχρονικά τέτοια εμπάθεια απέναντι σε όλους όσοι ακολουθούν διαφορετική γραμμή και φανατίζουν σε τέτοιο βαθμό μερικούς θερμόαιμους οπαδούς τους,έτσι που αυτοί να μην ξέρουν πια τι λένε όταν νευριάζουν; Πριν λίγες μέρες, σε μια σχολιογραφική κόντρα που είχα για το ζήτημα της κρατικής χρηματοδότησης του ΚΚΕ με έναν τέτοιον, κάτω από ένα άρθρο στο μπλογκ "Αντιγειτονιές",ο φανατικός οπαδός του επίσημου ΚΚΕ όχι μόνο θύμωσε τόσο, που δεν ήξερε πια τί έγραφε εναντίον μου, αλλά πάνω στο φόρτε του θυμού του έγραψε επί λέξει κάτι αμίμητο: ότι και ο Νίκος Ζαχαριάδης ήταν ακόμη ένας ...οπορτουνιστής!!! Έχουν αγριέψει πολύ τα πράγματά με κάποιους πολύ φανατικούς της τωρινής γραμμής Περισσού. Νομίζουν ότι αποτελεί το ...άκρον άωτον της επαναστατικότητας. Ευτυχώς αυτοί είναι λιγοστοί.Αλίμονο αν ήταν έτσι όλος ο κόσμος που υποστηρίζει το τωρινό ΚΚΕ. Ας ηρεμίσουμε λοιπόν κι ας προσγειωθούμε όλοι μας, και προπάντων ας κοιτάξουμε τη μαύρη σημερινή μας πραγματικότητα, όπου ο εχθρός αλωνίζει ενώ εμείς αλληλοτρωγόμαστε.

4 Απριλίου 2020 στις 10:02 π.μ.

τιτλος αρθρου καλα δεν εχετε ελάχιστη τσιπα στον περισσό..?   Καλο Ε"?Κάποιοι ενοχλήθηκαν με την αρχιτεκτονική της πρώτης σελιδας του ριζοσπάστη  και εχουν αλλη γνωμη ,Γιατι οχι,,θα μπορούσαν  να επιμεληθούν  της σύνταξης του οργάνου της Κ.Ε ..Να το συζητήσουμε  ...   ,,Στον ιστοτοπο σας και σε αλλους,,,διάβαζα πως το ΚΚΕ φέρθηκε ανάξια στο αγωνιστή Μ.Γλεζο   ουγκ ουγκ ουγκα KTL.  Το ΚΚΕ ομως λεει πως  κατέθεσε..  χρηματικό ποσό στη Βιβλιοθήκη Νίκου Ν. Γλέζου στ' Απεράθου,  
 Ε τι συμβαίνει τελικα μπορει καποιος να μου εξηγήσει,, βιαστήκαμε και την πατήσαμε την φλουδα.? 

6 Απριλίου 2020 στις 10:19 π.μ.

🇺🇦👍(Νικ. Βολος)

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger