Home » , , » ΝΔ κατά αδυνάτων.

ΝΔ κατά αδυνάτων.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 15 Απριλίου 2020 | 1:18 π.μ.

Γράφει ο mitsos175

"Οὐ πολλοῦ δέω χάριν ἔχειν, ὦ βουλή, τῷ κατηγόρῳ, ὅτι μοι παρεσκεύασε τὸν ἀγῶνα τουτονί..."
Έτσι αρχίζει ο λόγος του αδυνάτου που έγραψε ο Λυσίας. Στην Αρχαία Αθήνα διάφοροι νεοδημοκράτες της εποχής, ήθελαν να κοπούν τα λιγοστά χρήματα που έπαιρναν οι φτωχοί για να ζήσουν.

Υπήρχε και τότε Άδωνις, Μπογδάνος, Τζήμερος και φυσικά Μητσοτάκης. Όλα τα καθίκια έχουν μια επιδίωξη: Να υποφέρουν περισσότερο οι αδύναμοι οικονομικά. Τέτοιοι κομπλεξικοί και ταξικά ανάλγητοι, υπήρχαν σε όλες τις χρονικές περιόδους,
Στη δική μας, έχουμε την ατυχία και σήμερα να κυβερνάνε.

Κάποιος κηφήνας, είπε πως τάχα αφού επιβιώνουν πάνω από χρόνο, οι μακροχρόνια άνεργοι, δεν χρειάζονται χρήματα! Ακριβώς το ίδιο είπε και ένας ναζί εγκληματίας πολέμου στους Εβραίους αιχμαλώτους “Με το φαΐ που σας δίνουμε, θα επιβιώσετε μερικούς μήνες μονάχα. Αν ζήσετε περισσότερο, σημαίνει πως κλέβετε φαγητό, οπότε θα σας εκτελέσουμε”!
Είναι η ίδια ιδεολογία.

Ως μακροχρόνια άνεργος δεν θα απαντήσω στο Άδωνι, γιατί στη συγκεκριμένη περίπτωση εκπροσωπεί όλη την κυβέρνηση. Ίσως μάλιστα να του είπε ο Μητσοτάκης να τα πει. Η τακτική “υπάρχουν και χειρότερα” δηλαδή μεγαλύτεροι μαλάκες από τον αρχηγό της ΝΔ, χρησιμοποιείται κατά κόρον.

Αν παρεξηγείται που τον λέω “μαλάκα”, του απαντώ μη μας προσβάλει, να μην το λέμε έτσι. Άλλωστε δεν υπονοώ κάτι σεξουαλικό.
Γιατί εγώ που θα βρω το δίκιο μου;

Νομίζει ο κάθε νεοδημοκράτης πως οι μακροχρόνια άνεργοι θέλουμε να είμαστε σε αυτή την κατάσταση. Προφανώς κρίνουν από τα δικά τους παιδιά, τα οποία κολλάνε κορονοϊό σε "περίεργα" γλειψίματα που κάνουν.

Φυσικά οι περισσότεροι από μας έχουμε τόσα προσόντα, που, αν είχαμε μέσον, θα ήμασταν διευθυντές, σε κάποια επιχείρηση . Έχουμε λοιπόν όλα τα άλλα εκτός από μέσον. Το οποίο έχουν τα βαφτιστήρια, ενώ συνήθως δεν έχουν κανένα άλλο προσόν. Μαντέψτε ποιους διορίζουν και μάλιστα όχι συμβασιούχους, μόνιμους σε θέσεις – φιλέτα. Οι του ΑΣΕΠ είναι για να βγάζουν τη δουλειά, τα κομματόσκυλα για να παίρνουν τα χρήματα.

Στον ιδιωτικό τομέα δεν βρίσκουμε δουλειά εφόσον έχουμε περάσει μια ηλικία. Και δεν λέω τη δική μου - που είχα την ατυχία να μείνω άνεργος (χάρη στη χρεοκοπία) πάνω από τα 50. Στα 40, μην πω 35, θεωρείσαι "παλιός". Αυτό είναι καλό μόνο για το στρατό. Ο επιχειρηματίας θέλει νέο αίμα. Κι αφού τα Μνημόνια του προσφέρουν νέους απελπισμένους ανέργους με προσόντα παραπάνω από όσα θέλει, γιατί να μην πάρει αυτούς;

Για μας λοιπόν μένουν κάτι προγράμματα, που θεωρούμαστε “ωφελούμενοι”. Από τα οποία πραγματικά ωφελημένοι είναι όσοι μας εκμεταλλεύονται για να μας ρίξουν ψίχουλα. Και μια κλωτσιά μερικούς μήνες αργότερα.

Πως όμως επιβιώνουμε; Δεν είναι μυστικό. Χάρη στη συμπαράσταση που έχουμε από συγγενείς και φίλους. Όμως ακόμα κι αυτοί έχουν όρια. Δεν μπορούν να δίνουν συνέχεια. Κι αν ακόμα το θέλουν, δεν έχουν. 

Αν δεν υπήρχε αυτή η κοινωνική αλληλεγγύη τώρα αρκετοί θα βρισκόμαστε χωρίς ρεύμα και νερό, και ακόμα και αυτή η προβληματική διαβίωση μας, δεν γνωρίζουμε αν θα μπορούσε να συνεχιστεί.

Με την καινούργια συμφορά που μας βρήκε με την επέλαση της πανδημίας, τα τμήματα του λαού μας, που βρίσκονται σε παρόμοια με την δική μου κατάσταση  υποφέρουν ακόμα περισσότερο.
Η ακρίβεια καλπάζει, τα απαραίτητα είναι δυσεύρετα, τα όποια χρήματα μπορεί να εξασφαλίσουμε, δε φτάνουν και για αντισηπτικό και για φαγητό.

Τα 400 ευρώ, που δίνει η κυβέρνηση σε μια μικρή μερίδα ανέργων, είναι ψίχουλα. Όμως θα βοηθήσουν κάποιο κόσμο για μερικές μέρες. 

Το Δεκέμβρη δεν πήρε σχεδόν κανένας Κοινωνικό Μέρισμα. Γιατί δεν πηδήξαμε τους νεοδημοκράτες, ώστε να τους γκαστρώσουμε. Θα το κάνουμε πάντως. Και μια που το φερε η κουβέντα μακροχρόνια άνεργοι με παιδιά δεν θα πάρουν τίποτα, αν έχουν δυο χρόνια ανεργία. Πολύ “ανθρωπιστικό” και “δίκαιο”.

Αν συνεχίσει αυτή η κατάσταση θα βγουν νέες στατιστικές με θανάτους από πείνα. Εγώ δε σκοπεύω να πεινάσω. Λέω να μπουκάρω μαζί με άλλους στο σπίτι του γαλάζιου ανθρωποφάγου, που είναι ένας απατεώνας, ο οποίος παρασιτεί εις βάρος των υπολοίπων, και που δημιουργεί μια απελπιστική κατάσταση, ενώ μας κουνάει το δάκτυλο.

Στην Αρχαία Αθήνα ο αδύνατος πρότεινε ανταλλαγή περιουσιών με τον κατήγορο. Το προτείνουμε σε κάθε νεοφιλελεύθερο παλιοτόμαρο, που μας ειρωνεύεται.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger