Home » , » Εξοχα: Από την "δικαιοσύνη" τους ... πάμε στα ροδάκινα!

Εξοχα: Από την "δικαιοσύνη" τους ... πάμε στα ροδάκινα!

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 25 Μαΐου 2020 | 7:12 π.μ.

Του Σ.Λ.

Είναι αλήθεια ότι ήταν εντελώς επιπόλαια η αναζήτηση στο διαδίκτυο "αναγνωρίσιμων" προσώπων που με δηλώσεις τους να καταδικάζουν το έγκλημα που διαπράττει η κυβέρνηση σε βάρος του Β. Δημάδη. 

Το μόνο που συνάντησα είναι κάποιες τοποθετήσεις που έκανε στην σελίδα που διατηρεί στο facebook η Ελενα Ακρίτα, όπου μας λέει  "Θέλουμε τον Βασίλη Δημάκη στο πανεπιστήμιο και τη Σοφία Νικολάου σπίτι της", ενώ παροτρύνει τους αναγνώστες της να σηκωθούν από τον καναπέ και να πάρουν μέρος στην σημερινή πορεία "για να στηρίξουμε τον ετοιμοθάνατο απεργό πείνας και δίψας Βασίλη Δημάκη!".

Απ΄ότι γράφει η ίδια "είναι αδιανόητο να παρακολουθούμε παθητικά έναν κρατούμενο να πεθαίνει μπρος στα μάτια μας επειδή του απαγορεύουν να συνεχίσει τις σπουδές του".

Προσωπικά για μένα είναι κάπως αδιανόητο να αντιληφθώ γιατί η κυβέρνηση αναλαμβάνει να επωμιστεί ένα τέτοιο πολιτικό κόστος, όσον αφορά τι αποτελέσματα μπορεί να  έχει η απόφαση του φυλακισμένου Δημάκη να προχωρήσει σε σκληρή απεργία πείνας και δίψας.

Ούτε το επιχείρημα περί εξουσιαστικής αλαζονείας με καλύπτει, ούτε η επίκληση ότι θέλει η κυβέρνηση να στείλει ένα μήνυμα ότι όποιος φυλακισμένος διεκδικεί τα στοιχειώδη δικαιώματά του θα εξοντώνεται.

Μια ελάχιστη πολιτική διορατικότητα στους επιτελείς του Μεγάρου Μαξίμου υπάρχει. Δεν μπορεί να μην αντιλαμβάνονται -αν "ου μη γένοιτο", που θα 'λεγαν και οι χριστιανοί-, συμβεί το μοιραίο με τον Δημάκη, τα όσα συνέβησαν με τα "Δεκεμβριανά του 2008" με την δολοφονία από μπάτσους του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, θα μοιάζουν παιχνίδι σε παιδικό σταθμό μπροστά σ' αυτά που θα επακολουθήσουν.

Οχι, δεν θα καταντήσουμε κουραστικοί επαναλαμβάνοντας τα όσα έχουμε γράψει δεκάδες φορές για την αστική δικαιοσύνη που φυλακίζει αναρχικούς σαν τον Κορτέση που πήγε να απαλλοτριώσει από πολυκατάστημα αντικείμενα μηδαμινής αξίας, καθαρίστριες που πλαστογράφησαν ένα απολυτήριο δημοτικού και φτωχούς συνανθρώπους μας που προσπέρασαν χωρίς να καταβάλλουν χαράτσι διοδίων, την ώρα που αφήνει να κυκλοφορούν ελεύθεροι οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα και του Ζακ Κωστόπουλου, ενώ αποφυλακίζει με νομικά τεχνάσματα λαμόγια του "λευκού κολάρου", σαν τον τον πρώην δήμαρχο της Θεσσαλονίκης  Β. Παπαγεωργόπουλο και τον Α. Φλώρο της Energa.

Κι' εδώ την "αμαρτία" μου, θέλω να την πω δημόσια. Πριν κάποιους μήνες όταν άκουγα ή διάβαζα να αναφέρονται στον Στάλιν και στην ΟΠΛΑ, είχα στομαχικές διαταραχές. κι αυτό γιατί μέχρι πρόσφατα είχα σχέση με μια κατ΄όνομα αναρχική- κομμουνιστική συλλογικότητα, που είχε μια ανάλογη θεώρηση.

Σήμερα και μετά τις ατέλειωτες διαλογικές συζητήσεις που έχω κάνει με σύντροφο του blog, είμαι σχεδόν έτοιμος να αποδεχθώ τον χαρακτηρισμό του "σταλινικού".

Υ,.Γ: Ο μόνος λόγος που δεν υπογράφω με το πραγματικό μου όνομα. είναι η απαίτηση του αγαπημένου καθηγητή στα δημόσια  ΙΕΚ που σπουδάζω. Δεν θα μπορούσε να με στείλει για πρακτική  εξάσκηση σε ένα ΜΜΕ που επιθυμεί, αν παρουσιάζομαι σαν αρθρογράφος στο "Β.Κ.¨ Και αυτό το αντιλαμβάνομαι.
Και ενώ θέλω "με χίλια" να γίνω δημοσιογράφος. δεν το έχω ξεκαθαρίσει μέσου αν θα μπορούσα να εργάζομαι για λογαριασμό του Χτζηνικολάου, όπως ο Μπογιόπουλος, ή του Μαρινάκη όπως συμβαίνει με τα παιδιά της "Εληνοφρένειας"

Υ.Γ 2 Και κάτι άλλο. Αν τελικά εξαφανιστώ απ' το blog  μας για ένα διάστημα, θα είναι γιατί θα  πρόκειται για αναγκαστική επιλογή. Πρέπει να βρω τρόπο να πληρώσω τα δυο ενοίκια που χρωστάω για να μην μείνω άστεγος. Πιθανόν λοιπόν να πάω στην Ημαθία, σαν εργάτης γης, μένοντας σε σκηνή, κει εργαζόμενος για 27.5 ευρώ μεροκάματο.

Την Καλημέρα μου ...  
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

25 Μαΐου 2020 στις 5:51 μ.μ.

Ειμαι απ αυτους που εχω γραψει κατ επαναληψη για την αναγκη
δημιουργιας μιας νεας ΟΠΛΑ Θα το επαναλαβω και για μια ακομα
φορα οτι επειδη το κακο παραγινε και μας πηρανε μπαραζι οι
αχρηστοι οι δολοφονοι και τα λευκα κολαρα πρεπει να ανασυσταθει
η ΟΠΛΑ Οσο για το μεγαλο νικητη του αντιφασιστικου πολεμου
Σταλιν τον εξυμνω καθημερινα Ας με χαρακτηρισει οπως θελει ο
καθενας γι αυτες μου τις ``ιδιοτροπιες``
Η Ακριτα διαπιστωνω τωρα τελευταια μπαινει δυναμικα στον αγωνα
Μακαρι το παραδειγματης να το ακολουθησουν και αλλοι

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger