Home » , » Για τον εκλεκτό του Μητσοτάκη βιομήχανο ο οποίος παράγει μάσκες και έχει καταδικαστεί για ατιμωτικά αδικήματα γιατί δεν μιλάει κανείς;

Για τον εκλεκτό του Μητσοτάκη βιομήχανο ο οποίος παράγει μάσκες και έχει καταδικαστεί για ατιμωτικά αδικήματα γιατί δεν μιλάει κανείς;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 1 Μαΐου 2020 | 5:22 π.μ.


Του Σ.Λ.

Αναμφίβολα το διαδίκτυο είναι μια καλή πηγή πληροφοριών. Πόσο μάλλον όταν τα δυο μεγάλα κόμματα εξουσίας επιλέγουν αυτό το πεδίο για να αντιπαρατεθούν. Και σε τέτοιες περιπτώσεις μερικές φορές αποκαλύπτονται ενδιαφέρουσες καταστάσεις.

Ξεκίνησα, λοιπόν να αναζητώ πληροφορίες για την επαγγελματική και πολιτική διαδρομή του Αχιλλέα Νταβέλη. Του επιχειρηματία δηλαδή "φίλου της οικογένειας Μητσοτάκη-Μπακογιάννη", τον οποίο δημοσιεύματα προεκλογικά τον ήθελαν να πολιτεύεται με την Ν.Δ. ως εκλεκτός του Κυριάκου Μητσοτάκη, που ανέλαβε να φτιάξει τμήμα σε εργοστάσιο του και να παράγει μάσκες.

Για τεράστια κερδοφόρα μπίζνα κάνει λόγο το "Documento" αναφέροντας ότι  "σύμφωνα με δηλώσεις του επιχειρηματία, το εργοστάσιο μπορεί να κατασκευάζει εννιά εκατομμύρια μάσκες το μήνα. Υπολογίστε τώρα πως η αναγκαστική χρήση μάσκας, θα υποχρεώνει (σύμφωνα με επιστήμονες) τον κάθε πολίτη να αλλάζει τρεις μάσκες την μέρα", ενώ ο εκδότης του πιο καυστικός, σημειώνει σε ανάρτησή του στο twitter: "Ο φίλος Νταβέλης, με την εγγύηση και τις συνοπτικές διαδικασίες  που του εξασφάλισε το κράτος, θα κατασκευάζει μάσκες για τις οποίες το κράτος θα πληρώνει σε αυτόν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Εκατομμυριούχος χωρίς ρίσκο και ανταγωνισμό με υπογραφή Μητσοτάκη. Θέλω να γίνω Νταβελης".

Το επικοινωνιακό επιτελείο της Ν.Δ., αντέδρασε άμεσα και κυκλοφόρησε φωτογραφίες του Νταβέλη με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και αναφορές ότι η επιχείρησή του γιγαντώθηκε επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Φυσικά δεν μας αφορούν αυτοί οι προσχηματικοί καυγάδες τους. Αλλωστε είναι γνωστή η διαχρονική διαπίστωση που είχε κάνει απ' την δεκαετία του ’60 ακόμα ο τότε μεγαλοκαπιταλιστής Πρόδρομος Μποδοσάκης – Αθανασιάδης: «το γκουβέρνο είναι πάντα με τους επιχειρηματίες».

Αλλες είναι οι απορίες μας.

α) Πριν την υγειονομική κρίση οι χειρουργικές μάσκες στα νοσοκομεία κόστιζαν 10-15 λεπτά η μια. . Αυτή την στιγμή το διαδίκτυο έχει κατακλυστεί από διαφημίσεις υφασμάτινων μασκών, που παράγονται ήδη από τα δυο ελληνικά εργοστάσια που έχουν κατασκευαστεί και στέλνονται αντικαταβολή με κόστος 1,5 ευρώ η μια.
Ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης δήλωσε χτες ότι «Δεν αποκλείω τη διατίμηση αλλά δεν είναι η πρώτη μας επιλογή», εκτιμώντας ότι θα υπάρξει αυτορύθμιση της αγοράς και «Όσο μεγαλώνει η παραγωγή και οι εισαγωγές, τόσο θα συμπιέζονται οι τιμές». Η γνωστή νεοφιλελεύθερη θεωρία.

Αν επιβεβαιωθούν τα δημοσιεύματα που υπάρχουν, οι μάσκες που θα παράγονται μαζικά πια στην Ελλάδα θα καταλήγουν στον αγοραστή 80 λεπτά- 1 ευρώ.
Και αν συμβεί αυτό θα έχουμε μια απίστευτη φάμπρικα αισχροκέρδειας, αφού εισαγωγείς μασκών και βιομήχανοι που τις παράγουν έχουν ήδη έλθει σε συνεννόηση μεταξύ τους καθορίζοντας ενιαία τιμή, όπως αναφέρουν δημοσιογραφικές πληροφορίες.

β) Αυτό επίσης που μου έχει κάνει εντύπωση είναι ότι ψάχνοντας όλα τα βιογραφικά που υπάρχουν στο διαδίκτυο για τον εκλεκτό του Μητσοτάκη, βιομήχανο που θα κατασκευάζει μάσκες, Αχιλλέα Νταβέλη, πουθενά δεν βρήκα την παραμικρή αναφορά για την καταδίκη του.

Τόσο άχρηστο είναι το δημοσιογραφικό προσωπικό αντιπολιτευόμενων εφημερίδων και ιστοσελίδων ώστε δεν μπορεί να εντοπίσει αυτό που εμείς επισημάναμε από την πρώτη στιγμή; Να το γράψουμε και με κεφαλαία: Ο ΕΚΛΕΚΤΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΣ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ ΓΙΑ ΑΤΙΜΩΤΙΚΆ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ. ΕΙΣΕΠΡΑΞΕ 30 ΜΗΝΕΣ ΦΥΛΑΚΗ, ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ  για τα αδικήματα της πλαστογραφίας με χρήση και απάτης κατ’ εξακολούθηση ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας.

(Αν εξαγόρασε την ποινή του με χρηματικό ποσό, ή αν υπήρξε διαφορετική εφέσιμη απόφαση δεν το γνωρίζουμε. Υποθέτουμε όμως ότι σε κάθε περίπτωση θα ήταν καταδικαστική η απόφαση.
Το ισχυριζόμαστε αυτό γιατί τα έμμισθα τρολ της Ν.Δ., στο διαδίκτυο θα μας το είχαν επισημάνει, αφού η ανάρτησή μας ανακυκλώθηκε στο Ιντερνετ).

Σε κάθε περίπτωση επαναλαμβάνουμε το σχετικό δημοσίευμα):

 Nέο σκάνδαλο με όργια κερδοσκοπίας σε βάρος των ασφαλιστικών ταμείων

Nέο σκάνδαλο με όργια κερδοσκοπίας σε βάρος των ασφαλιστικών ταμείων, τα οποία πληρώνουν κάθε χρόνο δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για υπηρεσίες που δεν χρειάζονται και δεν πραγματοποιούνται. Και όλα αυτά τα πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος !!!

Ποινή φυλάκισης 30 μηνών χωρίς ελαφρυντικό επιβλήθηκε προ μηνών στον κ. Αχιλλέα Νταβέλη, Πρόεδρο του Δ.Σ και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Κέντρου Αποκατάστασης & Αποθεραπείας «ANIMUS» και της ιδιωτικής κλινικής «ANIMUS-ΚΥΑΝΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ», οι οποίες δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Λάρισας, για τα αδικήματα της πλαστογραφίας με χρήση και απάτης κατ’ εξακολούθηση ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας. 

Συγκεκριμένα οι υπάλληλοι του ως άνω Κέντρου, κατ’ εντολή του κ. Νταβέλη, υπέγραφαν και σφράγιζαν ιατρικές βεβαιώσεις για δαπάνες ασθενών ημερήσιας νοσηλείας (εκτέλεση συνεδριών-φυσικοθεραπειών από εξωτερικούς ασθενείς) τις οποίες προσκόμιζαν στο ΙΚΑ. Οι δαπάνες όμως αυτές ουδέποτε πραγματοποιήθηκαν από το ανωτέρω Κέντρο, με αποτέλεσμα να παραπλανούνται οι αρμόδιοι υπάλληλοι του ΙΚΑ και να καταβάλλουν στον κ. Νταβέλη τα αιτούμενα από αυτόν ποσά δαπανών. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας η πρόταση του Εισαγγελέως της έδρας ήταν να επιβληθεί στον κ. Νταβέλη ποινή φυλάκισης 2 ετών για την απάτη και 15 μηνών για την πλαστογραφία.

Πότε θα σταματήσει επιτέλους η ασυδοσία; Ως πότε οι επιτήδειοι θα κερδοσκοπούν σε βάρος των ασφαλιστικών ταμείων; Και με την ανοχή ποίων ελεγκτικών μηχανισμών και με τι ”ανταλλάγματα”;

Ως πότε οι αρμόδιοι θα καλύπτουν τέτοιου είδους σκάνδαλα, συνεχίζοντας να «επιδοτούν» τέτοιες επιχειρήσεις;

Το ΙΚΑ διεκδίκησε ποτέ τα χρήματα από τον κ. Νταβέλη, ο οποίος μέχρι και σήμερα εξακολουθεί να απολαμβάνει της ευνοϊκής μεταχείρισης των διοικούντων; 

Μετά την καταδικαστική απόφαση θα έπρεπε αυτεπάγγελτα να κινηθούν τα ασφαλιστικά ταμεία. Πότε λοιπόν πραγματοποιήθηκε ο έλεγχος και ποια είναι τα τελικά πορίσματα. Πόσα χρήματα επεστράφησαν στα ταμεία και αν έγινε αναστολή των συμβάσεων και για πόσο χρονικό διάστημα.

Ο ΕΟΠΥΥ σαν ανάδοχος ασφαλιστικός φορέας, έχει ασκήσει ελέγχους για το ποιόν των Παρόχων Υγείας στους οποίους κάθε μήνα καταθέτει υπέρογκα ποσά;
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger