Home » , » Μαζικότατο και με παλμό το σημερινό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο (Βίντεο)

Μαζικότατο και με παλμό το σημερινό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 9 Ιουνίου 2020 | 6:08 μ.μ.

Μαζικότατο -εκτιμήσεις κάνουν λόγο για συμμετοχή περίπου 3.500 εκπαιδευτικών αλλά και φοιτητών- με πολύ παλμό και κεντρικό σύνθημα «Οι εκπαιδευτικοί έχουνε φωνή, αυτό το νομοσχέδιο δεν θα κατατεθεί», υπήρξε σήμερα το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας.

Τα όσα αντιδραστικά προβλέπει και οι αντιεκπαιδευτικές διατάξεις που περιέχονται σ' αυτό το νομοσχέδιο -που ψηφίζεται αύριο από την Ολομέλεια της Βουλής-  έχουν προκαλέσει τις αντιδράσεις σύσσωμης της εκπαιδευτικής κοινότητας, αλλά και των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

"Οι διατάξεις του είναι διαποτισμένες από ένα είδος κοινωνικού πολέμου εναντίον της μεγάλης πλειοψηφίας της νέας γενιάς, και οδηγεί σε απαρτχάιντ διακρίσεων κατά των παιδιών των κατώτερων τάξεων", εκτιμάει ο ΣΥΡΙΖΑ.

"Το νομοσχέδιο, στη πράξη χαντακώνει τις ανάγκες των νέων της λαϊκής πλειοψηφίας, ξεπαραδιάζει τους γονείς και ροκανίζει τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών", είναι η άποψη του ΚΚΕ, ενώ απ' την πλευρά του ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, ζήτησε από τον πρωθυπουργό να αποσύρει το νομοσχέδιο, τονίζοντας ότι εξυπηρετεί τα συμφέροντα ιδιωτικών συμφερόντων, ενώ όσο αφορά την επαναφορά της διαγωγής επισήμανε ότι γυρίζει το εκπαιδευτικό σύστημα στην δεκαετία του ΄50, στην εποχή της ΕΡΕ.

Η σημερινή πορεία είχε αφετηρία τα Προπύλαια και κατέληξε στη Βουλή, ενώ μικροεπεισόδεια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών υπήρξαν στην Αμαλίας  καθώς αστυνομικές δυνάμεις παρέθεσαν κλούβες τους μπροστά στους διαδηλωτές απαγορεύοντας τους να φτάσουν στην είσοδο της Βουλής.


Συλλαλητήριο διοργανώνεται και αύριο στις 19.00 μπροστά στη Βουλή, την ώρα που ψηφίζεται το νομοσχέδιο.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger