Home » , » Απίστευτη δημοσιοκαφρική ασχετοσύνη

Απίστευτη δημοσιοκαφρική ασχετοσύνη

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 6 Ιουνίου 2020 | 11:51 μ.μ.

Του Σ. Λ.

Κάποια στιγμή πρέπει να δοθεί μια πειστική εξήγηση το πώς γίνεται να επιβιώνουν οικονομικά, καθημερινές εφημερίδες οι οποίες έχουν μηδαμινή κυκλοφορίας - ο "Λόγος" π.χ δεν πουλάει πάνω από 60-70 φύλα την ημέρα-.
Σχετική απάντηση πρέπει να δοθεί και για βδομαδιάτικες εφημερίδες, που μισθοδοτούν πολυάριθμους δημοσιογράφους και τεχνικό προσωπικό για να να καλύπτουν την ειδησεογραφία και να συντηρούν ενημερωμένες ιστοσελίδες.

Μια επίσκεψη, λοιπόν, που κάναμε στο σάιτ της "Βραδυνής" είδαμε ότι μόνο για την λειτουργία του ιστότοπου -που όντως έχει άμεση ενημέρωση- απασχολούνται πέντε άτομα και αρκετά περισσότερα αποτελούν το δημοσιογραφικό προσωπικό του εντύπου των Ιορδάνη Χασαπόπουλου - Γιάννη Λοβέρδου (του επονομαζόμενου και "βασιλιά των fake news").

Γνωρίζοντας ότι η κυκλοφορία αυτής της φυλλάδας είναι ελάχιστη (με μια αναζήτηση στο διαδίκτυο δεν μπορέσαμε να βρούμε συγκεκριμένα στοιχεία) και λαμβάνοντας υπ' όψιν ότι για να κυκλοφορήσει πανελλαδικά μια εφημερίδα το ελάχιστο τιράζ που πρέπει να εκδώσει είναι 4.000 φύλα, δεν μπορεί να αντιληφθούμε με ποιο τρόπο καλύπτει το λειτουργικό της κόστος.
(Υποθέσεις μπορεί να κάνουμε, αδυνατούμε όμως να δώσουμε συγκεκριμένη απάντηση).

Προσωπικά όμως αυτό που μου έκανε εντύπωση και αποτέλεσε ερέθισμα γι' αυτή την ανάρτηση, είναι πόσο απαίδευτοι, άσχετοι με το αντικείμενο, είναι οι αρχισυντάκτες της φυλλάδας, και προφανώς δεν γνωρίζουν κάποια στοιχειώδη ζητήματα τα οποία διδάσκεται από τους πρώτους μήνες όποιος/α φοιτήσει σε ένα ΙΕΚ δημοσιογραφίας,

Βλέποντας το "καρεδάκι" που έχουν σήμερα στην πρώτη σελίδα της "Βραδυνής", παρουσιάζοντας την συνέντευξη της Μ. Σπυράκη αναρωτήθηκα: Ποιο ηλίθια είναι η πρώην «λειτουργός της κοινής γνώμης» και σημερινή ευρωβουλευτής της Ν.Δ ή αυτοί που παριστάνουν τους αρχισυντάκτες της φυλλάδας;

Γιατί μπορεί η Μαρία Σπυράκη να φημίζετε για τον αντικομουνισμό της και να διακατέχεται από πρόβλημα αντίληψης, φτάνοντας να παραδεχθεί η ίδια, όταν δούλευε στο Mega, ότι  δεν μετέδιδε κάποιες ειδήσεις που γνώριζε, λόγω «κομματικού καθήκοντος», μου φαίνεται όμως αδιανόητο να προβάλλει η φυλλάδα μ' αυτό τον τρόπο την συνέντευξη (η αρχική φωτογραφία).

Είναι δυνατόν οι υπεύθυνοι της εφημερίδας να αγνοούν αυτό που κατέχει και ένας "φρέσκος" μαθητής της δημοσιογραφίας; Τα αποτελέσματα της συνειρμικής σκέψης σε ένα τίτλο άρθρου δηλαδή.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger