Home » , » Κυριάκος Μητσοτάκης: Στρατάρχης; Παναγιά μου!

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στρατάρχης; Παναγιά μου!

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 16 Αυγούστου 2020 | 11:49 μ.μ.

Η πρώτη εμφάνιση του Μητσοτάκη ως στρατάρχη μας προέκυψε με την «εισβολή» των πεινασμένων στον Εβρο. Ο εχθρός αποκρούστηκε, οι Τούρκοι υποκινητές υποχώρησαν, η Σακελλαροπούλου συνεχάρη τις ένοπλες δυνάμεις, ο Κυριάκος έδρεψε τις δάφνες.

Η δεύτερη εμφάνιση ήταν στον πόλεμο κατά του κορονοϊού, ο οποίος επίσης απέβη όχι μόνο νικηφόρος αλλά και κερδοφόρος και για τον εν λόγω στρατάρχη και για διάφορους λοχαγούς και λοχίες του «επιτελικού κράτους». Εξού και νέες δάφνες στον ήδη δαφνοστεφανωμένο.
Και η τρίτη εμφάνιση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με το «Ορούτς Ρέις», το οποίο με εντολή του Ερντογάν κόβει βόλτες στο Αιγαίο επί μέρες, με αποτέλεσμα ο δικός μας αρχηγός ΓΕΕΘΑ να προσέλθει στο ΚΥΣΕΑ με στολή πολεμική και ο Μητσοτάκης να εισέλθει στα σπίτια μας με ομιλία στραταρχική.

Η επικοινωνία όμως, όσο παράξενο κι αν φανεί, έχει ένα κοινό σημείο με τις... λόγχες. Πολλά μπορείς να κάνεις με αυτή εκτός από το να καθίσεις πάνω της. Και η στραταρχική εικόνα του Μητσοτάκη, σοβατισμένη και μπογιατισμένη από τα πετσωμένα ΜΜΕ, έχει αρχίσει να φθείρεται.

Και αν δεν ήταν σοβαρά τα πράγματα, το καραγκιοζιλίκι αυτό θα ψυχαγωγούσε τους απανταχού Ελληνες. Που βλέπουν τον στρατάρχη όχι μόνο να χάνει τη στολή του αλλά να κινδυνεύουν και τα εσώρουχά του. Διότι ο κορονοϊός επανήλθε δριμύτερος και αν την πρώτη φορά τη «νίκη» οικειοποιήθηκε ο Κυριάκος, δεν μπορεί τώρα την «ήττα» να την αποδώσει στο κακό το ριζικό μας.
Και για κακή μας τύχη επανήλθαν και οι Τούρκοι δριμύτεροι με αντιτορπιλικά, φρεγάτες και νταηλίκια. Και -τελευταίο αλλά καθόλου ασήμαντο- πλακώνει και η οικονομική κρίση με τα δραματικά που συνεπάγεται.

Σε όλα τα μέτωπα ο στρατάρχης τσαλακώνεται. Και δυστυχώς για εμάς, μαζί του τσαλακωνόμαστε όλοι. Εταξε ασφάλεια και άνοιξε την πόρτα στην πανδημία οδηγώντας την κοινωνία στην πιο ακραία ανασφάλεια. Να μην ξέρουμε τι μας ξημερώνει.
Εταξε ανάπτυξη 4% και χιλιάδες καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας και οδηγεί τη χώρα σε οικονομική κρίση και ανθρωπιστική τραγούδια. 

Εταξε εθνική υπερηφάνεια -ξεχνιέται η υπερήφανη αθλιότητά του με τις Πρέσπες;- και μας κάνει να νιώθουμε ντροπή για τον τρόπο που διαχειρίζεται τις τουρκικές προκλήσεις.
Και μόνο το ύφος του στο διάγγελμα της Τετάρτης να δει κανείς, θα αισθανθεί τον φόβο, την αμηχανία, την απάτη, την ψευτιά, τα κούφια λόγια που πάνε να κρύψουν κούφια έργα.
Μπροστά στα μάτια μας ο στρατάρχης αποδεικνύεται... σταβλάρχης. Και μυρίζει ο στάβλος άσχημα.

Αρχή άνδρα δείκνυσι, έλεγαν οι αρχαίοι. Και χρειάστηκαν κάποιες σοβαρές κρίσεις για να αποδειχτεί ότι ο Μητσοτάκης δεν είναι απλώς λίγος. Είναι επικίνδυνα λίγος. Και η Παναγία να βάλει το χέρι της, μέρες που είναι.

Πηγή: Ι. Σ. Καριώτης - Documento
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger