Home » , » Η ανικανότητα βαφτίστηκε Ιανός.

Η ανικανότητα βαφτίστηκε Ιανός.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020 | 5:58 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Κάθε χρόνο τα ίδια: Το καλοκαίρι καιγόμαστε. Το χειμώνα πνιγόμαστε. Κάποτε θρηνούμε και θύματα. Δυστυχώς φέτος ήταν μια τέτοια χρονιά. Μετά τους νεκρούς της Εύβοιας πριν λίγο καιρό, θρηνούμε σήμερα δυο συνανθρώπους μας στην Καρδίτσα.

Πλημμύρες, διακοπές ρεύματος, καταστροφές… «Τα συνηθισμένα»! Και οι ίδιες ανόητες και προκλητικές δικαιολογίες. «Ήταν έτοιμος ο κρατικός μηχανισμός»! Ναι μωρέ, «σωθήκαμε», όπως με τον Κορονοϊό…

Φταίει ο κακός τους ο καιρός! Κυκλώνα είχαμε στην Εύβοια, που είχε επίσης πνιγεί κόσμος; Πόσους κυκλώνες είχαμε; Επτάνησα, Λαμία, Καρδίτσα… «Κυκλώνα» λέμε την αδιαφορία και την ανικανότητα; Τις κακοτεχνίες, την έλλειψη υποδομών; Αλλά τα έργα τα κάνουν για να οικονομήσουν οι ημέτεροι. Κι αν τα κάνουν σωστά, δεν θα τα ξανακάνουν. Θέλουν να τρώνε συνέχεια! Αυτό είναι το «μυστικό». Γίνονται επίτηδες χάλια για να υπάρχει πάντοτε μίζα!

Δεν πήγε κανενός ο μυαλό πως κάθε Σεπτέμβρη αρχίζουν βροχές, επομένως πρέπει να καθαρίζονται φρεάτια, υπόνομοι, να προετοιμάζονται κυρίως εκεί που κάθε χρόνο με λίγο περισσότερη βροχή θες Κιβωτό για να γλυτώσεις; Κάθε αναθεματισμένο χρόνο! Όσο θυμάμαι, πάντα κάθε χρονιά κάπου θα πλημμυρίσει. Και τα ετήσια χιλιοστά της βροχής στην Ελλάδα είναι ελάχιστα σε σύγκριση με χώρες που πραγματικά πλήττονται από κυκλώνες, μουσώνες κλπ. Μη σας πω, πως γενικά λιγοστεύουν.

Αν διαβάσετε τι γράφουμε τα προηγούμενα χρόνια, τι γράφαμε για την Εύβοια το καλοκαίρι, θα δείτε πως περιγράφουμε ακριβώς τα ίδια πράγματα! Τόσα χρόνια βαρεθήκαμε να ακούμε τις κουταμάρες του κάθε άχρηστου, που του φταίει ο καιρός! Τον 21ο αιώνα δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι με μια βροχή! Αλλά εδώ μας έχει ξεβρακώσει ένας ιός!

Δεν έχει νόημα να πούμε τίποτε άλλο. Συλλυπητήρια στους συγγενείς και φίλους των θυμάτων.

Το νέο είναι πως τώρα λένε ότι φταίνε οι μετεωρολόγοι. Διαφωνώ. Φταίνε όσοι παρουσιαστήκαν σαν επιστήμονες, ενώ είναι κομματόσκυλα που προσπαθούν να βγάλουν λάδι την αδίστακτη και αδιάφορη γαλάζια συμμορία.

Ξέρουν τι θα γίνει, οπότε τις προηγούμενες μέρες έβαλαν μπουγάδα. «Έρχεται τυφώνας». Είναι εδώ από καιρό. Λέγεται «Κυριάκος Μητσοτάκης» κι έχει ρημάξει τα πάντα! Υπάρχει βαρύτατη ευθύνη. Αν τα κανάλια δεν ήταν μπουκωμένα από τα εκατομμύρια που τους έδωσε η ΝΔ και που τα βούτηξε από μας, θα είχαν «ξεσκίσει» την κυβέρνηση.

Το μόνο που κάνουν είναι επικοινωνιακή διαχείριση των προβλημάτων. Χωρίς ουσιαστικές λύσεις όμως τα προβλήματα πολλαπλασιάζονται.

ΥΓ Να φόρεσαν μάσκες οι πληγέντες από την κακοκαιρία; Σειρά έχουν τώρα οι μπάτσοι να κοπανάνε πρόστιμα.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger