Home » , , » Γαλάζια κοροϊδία.

Γαλάζια κοροϊδία.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020 | 11:09 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Η κυβέρνηση έχει 100% την ευθύνη για τις πλημμύρες, που είναι αποτέλεσμα αδιαφορίας και κακοτεχνιών. Γιατί τον 21ο αιώνα γνωρίζουμε τις περιοχές που είναι επικίνδυνες για πλημμύρες και για κατεδαφίσεις. Γι' αυτό στα πραγματικά κράτη, κι όχι στις μπανανίες, φτιάχνουν έργα που προλαβαίνουν το κακό, όχι τερατουργήματα που δημιουργούν πρόβλημα ή αυξάνουν τα ήδη υπάρχοντα. Στη Θεσσαλία δεν προειδοποίησε κανείς κανένα! Ενώ το «κράτος» αφήνει για μέρες χωρίς τρόφιμα, νερό και ρεύμα χιλιάδες πληγέντες.

Βγήκαν σήμερα να διαχειριστούν επικοινωνιακά το έγκλημα στη Θεσσαλία. Γιατί περί εγκληματικής πολιτικής πρόκειται.

Είπαν λοιπόν: Αναστολή φορολογικών και δανειακών υποχρεώσεων. Σώπα! Αυτό έλλειπε να τρέχουν ή να κολυμπήσουν οι άστεγοι πλημμυροπαθείς στις εφορίες και στις τράπεζες! Να δηλώσουν τι και τι απέμεινε να πληρώσουν; Κανονικά πρέπει να υπάρξει επιστροφή φόρου λόγω της ζημιάς που έπαθαν και άμεση διαγραφή χρεών στους μη έχοντες.

Αποζημιώσεις. Συμφωνούμε, φτάνει να καλύπτεται όλη η υλική ζημιά. Όμως οι αποζημιώσεις που δίνουν είναι κοροϊδία! 600 ευρώ για μια οικογένεια! Να κάνει τι με 600 ευρώ αυτός που καταστράφηκε; Ξέρουν πόσο χρόνο θέλουν να ορθοποδήσουν ξανά; Λεφτά φαίνεται πως υπάρχουν μόνο για τα κανάλια. «Οικονομική ενίσχυση ποσού μέχρι 6.000 ευρώ ανά νοικοκυριό, για την επισκευή ή την αντικατάσταση οικοσκευής της κύριας πληγείσας οικίας και 5.000 εφάπαξ ενίσχυση στους πληγέντες». Μην είστε τόσο κουβαρντάδες ρε! Καλύβι χτίζεις με τόσα.

«Οικονομική ενίσχυση 4.500 ευρώ σε άτομα που υπέστησαν αναπηρία από τραυματισμό στη φυσική καταστροφή». Οι πνιγμένοι πόσο πάνε; Πόσο κοστολογούν την ανθρώπινη ζωή; Όπως φαίνεται πάμφθηνα.

1 εκατ. ευρώ για αποκατάσταση του οδικού δικτύου. Τι μας λέτε; 1 ολόκληρο εκατομμύριο; Τουλάχιστο 41 στα κανάλια της τηλεόρασης. 21 της πέτσινης διαφήμισης και άλλα 20 των δόσεων που κανονικά πρέπει να πληρώσουν και δεν πληρώνουν. 

65 ολόκληρα δισ χρωστούν στην Εφορία οι ντόπιοι καπιταλιστές και δεν τους ενοχλεί κανείς!

Η συνολική ζημιά απ' τις πλημμύρες πόση είναι, ξέρουν; Αν πλημμύριζε καμιά ζαρντινιέρα του Ντορογιού, θα έδινε 10 δις ο θείος…

«Αποζημιώσεις σε αγρότες». Το έχουμε ξαναδεί το έργο, ξέρουμε τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις. Βολεύονται μόνο οι ημέτεροι, ενώ οι υπόλοιποι κλαίνε το βιός τους.

«Η στεγαστική συνδρομή παρέχεται σε φυσικά και νομικά πρόσωπα και καλύπτει το σύνολο της εκτιμηθείσας ζημίας, με δωρεάν κρατική αρωγή 60% και άτοκο δάνειο 40%». Κι άλλο δάνειο δηλαδή! Πάλι θα μας «σώσουν» τόσο που θα λέμε «όχι άλλη βοήθειααα»!

Για κάντε ταμείο, όταν υποχωρήσουν τα νερά. Τι είχατε, τι χάθηκε και τι σας δίνουν. Έτσι θα δείτε τι απατεώνες είναι… Πόσο αδίστακτοι και πόσο υποκριτές.

Απαιτούμε 100% αποζημίωση. Γιατί εδώ υπάρχει η βαριά ευθύνη της ανυπαρξίας του κράτους.

Για να μην ξεχνάμε: Άχρηστες Μάσκες: 6,2 εκατομμύρια. Τουλάχιστο θα έχουν σεντόνια και τραπεζομάντιλα οι πληγέντες… 10 δις για όπλα! Για να υπερασπίσουμε το νησί της Καρδίτσας ρε γαμώτο!

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger