Home » , » Διακοπή στη δίκη της ΧΑ: Η πρόεδρος εγκαλεί την εισαγγελέα

Διακοπή στη δίκη της ΧΑ: Η πρόεδρος εγκαλεί την εισαγγελέα

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020 | 4:21 μ.μ.

Πηγή: ΚΟΝΤΡΑ

Σημαντική εξέλιξη στη δίκη της ΧΑ. Αμέσως μετά την τυπική εκφώνηση των ονομάτων των καταδικασθέντων κατηγορούμενων, η πρόεδρος Μαρία Λεπενιώτη, σε έντονο ύφος, ζήτησε από την εισαγγελέα Αδαμαντία Οικονόμου να συμπληρώσει την πρότασή της, γιατί αναφέρθηκε σε λευκά ποινικά μητρώα των χρυσαυγιτών, ενώ υπάρχουν τουλάχιστον έντεκα χρυσαυγίτες (πέρα από Μιχαλολιάκο και τρεις άλλους, στους οποίους αναφέρθηκε η εισαγγελέας), που έχουν σοβαρές καταδίκες, ακόμα και για ληστεία.

Επίσης, η πρόεδρος αναφέρθηκε στην πρόταση της εισαγγελέα για μη παραβίαση των περιοριστικών όρων από τους χρυσαυγίτες, καλώντας την να αναφερθεί στην παραβίαση των περιοριστικών όρων από τον Λαγό. Οπως είπε η πρόεδρος, το δικαστήριο ζήτησε από την Εισαγγελία Εφετών στοιχεία που αφορούν την τήρηση των περιοριστικών όρων από όλους τους καταδικασθέντες.

Η εισαγγελέας κάτι ψέλλισε προσπαθώντας να δικαιολογήσει τη θέση της (την οποία διατηρεί), όμως η πρόεδρος διέκοψε για αύριο (Τετάρτη) στις 11 το πρωί, προκειμένου η εισαγγελέας να συμπληρώσει την πρότασή της.

Να θυμίσουμε ότι η εισαγγελέας υιοθέτησε και το επιχείρημα των υπερασπιστών των νεοναζιστών, ότι η ΧΑ δεν υπάρχει πια, έχει κλείσει τα γραφεία κτλ. Πράγμα που είναι ψέμα. Η ΧΑ υπάρχει, έχει γραφεία, ιστοσελίδα, κάνει και πορείες. Και υπάρχουν δύο ακόμα νεοναζιστικά μορφώματα, αυτά του Λαγού και του Κασιδιάρη. Και οι χρυσαυγίτες, ακόμα και στη διάρκεια της δίκης τους, έχουν διαπράξει σωρεία επιθέσεων (πέρα από τις προκλήσεις στη Βουλή): Λιντσάρισαν τον φοιτητή Λάζαρη έξω από τα κεντρικά τους γραφεία. Το τάγμα εφόδου της Νίκαιας επιτέθηκε στο «Ρεσάλτο» στο Κερατσίνι. Με επικεφαλής τον Λαγό οργάνωσαν ρατσιστικό επεισόδιο σε σχολείο στο Πέραμα. Επιτέθηκαν σε στέκι στον Πειραιά, όπου τραυμάτισαν και δικηγόρο της πολιτικής αγωγής κτλ. κτλ.

ΥΓ. Η εισαγγελέας Οικονόμου κατάγεται -όπως πληροφορηθήκαμε- από το μαρτυρικά Καλάβρυτα. Την κωμόπολη που υπέστη από τους ναζί ολοκαύτωμα, ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα πολέμου στην κατεχόμενη Ευρώπη!

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger