Home » , » Μας ληστεύουν για να χαρίσουν εκατομμύρια στην πλουτοκρατική ελίτ, την ίδια ώρα που εξαπολύουν ανελέητο κυνήγι σε χι­λιάδες φτωχούς δανειολήπτες

Μας ληστεύουν για να χαρίσουν εκατομμύρια στην πλουτοκρατική ελίτ, την ίδια ώρα που εξαπολύουν ανελέητο κυνήγι σε χι­λιάδες φτωχούς δανειολήπτες

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2020 | 9:46 μ.μ.


- ''ΜΑΚΥ : ... Αγαπητοί θεατές , είναι έθιμο να λέει ο καταδικασμένος σε θάνατο δυο – τρεις τελευταίες κουβέντες, έτσι για να λευτερώσει την ψυχή του και να ... ταξιδέψει πιο 'λαφριά στους ... ουρανούς  .      

- Λοιπόν, αξιότιμες κυρίες και δεσποινίδες και κύριοι, όσο και να σας φαίνεται περίεργο, είμαι αθώος. Γιατί τι κακό μπορεί να κάνει σε τούτο τον κόσμο ένας φουκαράς κατεργάρης μπροστά στους μεγαλοκατεργάρηδες της γης ;

Πάω στην κρεμάλα γιατί έκλεψα δυο δεκάρες, κι αυτοί που πίνουν το αίμα και κλέβουν τον ιδρώτα του κοσμάκη, θα πεθάνουν στα κρεβάτια τους .     

- Τι  ε ί ν α ι  η  λ η σ τ ε ί α   μιας τ ρ ά π ε ζ ας   μπροστά στην ΙΔΡΥΣΗ μιας τράπεζας;         

(Ενα μικρό απόσπασμα απ' το θεατρικό έργο του Μπέρτολτ Μπρεχτ:  Η ΟΠΕΡΑ ΤΗΣ ΠΕΝΤΑΡΑΣ)  


Το ερώτημα που έθετε στο καταπληκτικό του θεατρικό έργο ο Μπέρτολτ Μπρέχτ το 1928  «Τι είναι η ληστεία μιας τράπεζας μπροστά στην ίδρυσή της;» έχει γίνει βεβαιότητα για τον ρόλο των τραπεζών. 
Ολες οι αστικές κυβερνήσεις έχουν νομιμοποιήσει αυτή την κλοπή και οι ληστές όπως και θα θύματα διαχρονικά παραμένουν τα ίδια. 

Η περίπτωση που φέρνει στην δημοσιότητα η εφημερίδα Documento είναι μια απ' αυτές τις περιπτώσεις, Η τράπεζα Πειραιώς που έχει ανακεφαλαιοποιηθεί με δις από τον ιδρώτα και το αίμα του ελληνικού λαού χαρίζει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ σε μερίδα της ντόπιας πλουτοκρατικής ελίτ, την στιγμή που ετοιμάζεται να πετάξει απ' τα σπίτια τους χιλιάδες δανειολήπτες της τάξης μας που δεν μπορεί να ανταποκριθούν στην εξόφληση των τοκογλυφικών της δανείων.
   
Ας πάρουμε μια "γεύση" σε ποιους χαρίζονται εκατομμύρια ευρώ από την τράπεζα:
"Χλιδάτα πάρτι, πανάκριβα αυτοκίνητα και ζωή γεμάτη "τόλμη και γοητεία" που προβάλλεται προκλητικά απαστράπτουσα στα εξώφυλλα ιλουστρασιόν εντύπων. Αυτά είναι τα στοιχεία που συνθέτουν το προφίλ των ζάπλουτων Ελλήνων που όσο πιο ζάπλουτοι είναι τόσο πιο μεγάλα είναι θα θαλασσοδάνεια που κρύβονται στο παρασκήνιο των πολύπλευρων δραστηριοτήτων τους", αναφέρει το δημοσίευμα.

Και συνεχίζει: Και ενώ τα δάνεια τους "κουρεύονται" ακόμη και κατά 90%, ο κόσμος που βλέπει την περιουσία του να εκποιείται για ελάχιστα χρέη ταΐζεται με εικόνες καλής ζωής και φιλανθρωπίας. Οι στρατηγικοί κακοπληρωτές που δήθεν αδυνατούν να αποπληρώσουν τα δάνεια τους συνεχίζουν να αυξάνουν την περιουσία τους, ενώ μέρος του Τύπου "καθαρίζει τα κακώς κείμενα εμφανίζοντάς τους άλλοτε ως αλληλέγγυους στους φτωχούς και άλλοτε ως μπον βιβέρ της υψηλής κοινωνίας.

Ενδεικτικότερο ίσως παράδειγμα είναι εκείνο του Κρίτωνα Λεντούδη. Γνωστός συλλέκτης αυτοκινήτων,
τη στιγμή που "κουρεύονται" δάνεια του εκατομμυρίων ευρώ, φαίνεται να αγοράζει αυτοκίνητο αξίας 1,2 εκατ. ευρώ! Στο γκαράζ του φέρεται να έχει από Ferrari (μια από αυτές παρουσιάζεται ως μοναδικό μοντέλο, σχεδιασμένο για το υιό του ιδρυτή της ιταλικής αυτοβιομηχανίας) μέχρι μια μαύρη Mercedes με την οποία κυκλοφορούσε ο πάπας Παύλος Στ'. Λέγεται ότι διαθέτει περίπου 50 συλλεκτικά μοντέλα αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Μας ληστεύουν δηλαδή εκατομμύρια για να τα χαρίσουν στους πλουτοκράτες την ίδια ώρα που εξαπολύουν ανελέητο κυνήγι σε χι­λιάδες δανειολήπτες οι οποί­οι αδυνατούν να πληρώσουν επειδή δεν έχουν και όχι επει­δή δεν θέλουν.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger