Home » , » Μαθητικά συλλαλητήρια σήμερα σε όλη την χώρα

Μαθητικά συλλαλητήρια σήμερα σε όλη την χώρα

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020 | 9:48 π.μ.

Ενα μεγάλο μήνυμα θα πάρει σήμερα το υπουργείο Παιδείας και οι κυβέρνηση με τα μαθητικά συλλαλητήρια που θα γίνουν σήμερα σε όλες τις μεγάλες πόλης της Ελλάδας. Η μαθητιώσα νεολαία έχοντας δίπλα της γινείς και εκπαιδευτικούς θα δώσει την πρέπουσα απάντηση στην αδιαλλαξία και στον κυβερνητικό ψευτοτσαμπουκά με την δύναμη που έχουν τα νιάτα και το δίκιο που πηγάζει απ' τα αυτονόητα αιτήματά της. 

Το παρακάτω κείμενο  της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας το οποίο καλεί στα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα, δίνει αποστομωτική απάντηση στα κυβερνητικά παπαγαλάκια και σε όσους προσπάθησαν να συκοφαντήσουν αυτό τον αγώνα:   

 «Πάνω από 700 καταλήψεις σχολείων σε όλη τη χώρα, χιλιάδες μαθητές σε πάνω από 35 πόλεις βγήκαμε στους δρόμους. Αναβρασμός, συζητήσεις χιλιάδων μαθητών στις συνελεύσεις σχολείων. Εκατοντάδες πανό, συνθήματα, άλλες δράσεις. Δεκάδες νέες Συντονιστικές Επιτροπές σε γειτονιές της Αθήνας, σε πόλεις της Ελλάδας, αγωνιστές μαθητές εκλεγόμαστε αυτές τις μέρες σε μαθητικά συμβούλια…

Γιατί δεν τους κάναμε τη χάρη... Οι μαθητές αποδείξαμε με τη στάση μας πως οι λόγοι για τους οποίους κινητοποιούμαστε είναι σοβαροί. Κάναμε γνωστά παντού τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στα σχολεία μας!

Αναμετρηθήκαμε με τη συκοφάντηση και διαστρέβλωση του αγώνα μας, μας παρουσίασαν ως “το κίνημα του τίποτα”, ως “μαθητές- αρνητές μάσκας”, είπαν πως “το κάνουν για να χάσουν μάθημα” και τα γνωστά. Μας λένε, τώρα πως οι κινητοποιήσεις μας είναι υγειονομικές βόμβες. Τα σχολεία είναι υγειονομικές βόμβες! Εμείς αγωνιζόμαστε για να μην είναι, φορώντας τη μάσκα μας και κρατώντας αποστάσεις… Και αυτό είναι που μας βγάζει στο δρόμο!

Γιατί αποδείξαμε πως δεν μασάμε... Μετά τη συκοφάντηση, ήρθε η απαράδεκτη καταστολή και τρομοκρατία. Είμαστε αντιμέτωποι με εισαγγελείς, αστυνομία, στελέχη του υπουργείου, τοπικούς παράγοντες, ακόμα και φασίστες. Δεν είναι η πρώτη φορά και ξέρουμε καλά πως πρέπει:

Να είμαστε ενωμένοι και να μην κάνουμε βήμα πίσω! Παράνομο δεν είναι να ξεσηκωθείς! Μονόδρομος να ζήσεις και να αγωνιστείς!

Γιατί στριμώξαμε την κυβέρνηση που λέει ότι δεν ζητάμε ρεαλιστικά πράγματα… Χάρισαν αυτή τη βδομάδα 2 εκατομμύρια ευρώ στα κανάλια για να κάνουν σποτ για την πανδημία… Γιατί εμάς μας λένε πως δεν μπορούν να προσλάβουν ούτε μία παραπάνω καθαρίστρια σε κάθε σχολείο; Γιατί για εμάς δε δίνουν ούτε ευρώ;

Μας είπαν (αυτοί που κυβερνάν τόσα χρόνια μαζί και με άλλα κόμματα και που είχαν και 6 μήνες καιρό στη διάθεση τους) πως δεν λύνεται το πρόβλημα των αιθουσών-κλουβιών μια και έξω. Όταν θέλουν βρίσκουν εκατομμύρια σε μια νύχτα. Γιατί, όμως ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ξέροντας πως η πανδημία θα συνεχιστεί, δε συνεργάζονται να βρουν άλλους χώρους σε συνεργασία με δήμους, Περιφέρεια και φορείς; Γιατί, δεν ξεκινάν ούτε μελέτη για σχολεία με πολύ σοβαρό πρόβλημα; Ξέρουμε ποιες είναι οι ανάγκες μας, τις διεκδικούμε!

Γιατί αποδείξαμε πως ξέρουμε τι μας γίνεται. Έχουμε γνώμη, κριτήριο. Τους πείραξε που τους είπαμε ότι δεν μας αρέσει η φορολογία των γονιών μας να μην πάει στην Παιδεία, αλλά να πάει σε πολεμικό εξοπλισμό! Ρώτησαν που τα ξέρουμε αυτά. Δηλαδή, τι θέλουν… να αρέσει στους μαθητές να συμμετέχει η χώρα μας σε πολεμικές επεμβάσεις που σκοτώνονται παιδιά;

Η κυβέρνηση έκανε μια επιλογή... Να εμφανίσει τους μαθητές είτε παράλογους, είτε παράνομους! Κάνουμε και εμείς τη δική μας και συνεχίζουμε! Τώρα θα γίνουμε ακόμα περισσότεροι, σε ακόμα περισσότερες πόλεις, σε ακόμα περισσότερα σχολεία

Απαιτούμε:

➤ Να λυθεί το ζήτημα με την πολύωρη χρήση μάσκας που δυσκολεύει το μάθημα. Μικρότερες διδακτικές ώρες, επαρκή διαλείμματα.

➤ Μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη στην κατεύθυνση των 15 μαθητών στην τάξη.

➤ Προσλήψεις καθηγητών, να καλυφθούν όλα τα κενά.

➤ Επαρκές προσωπικό καθαριότητας.

➤ Με ευθύνη υπουργείου Παιδείας, περιφερειών και δήμων να βρεθούν κατάλληλοι χώροι για σχολεία με σοβαρά κτιριακά προβλήματα.

➤ Ασφαλείς, συχνές και δωρεάν μεταφορές για τους μαθητές.

➤ Κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων.

➤ Καμία σκέψη για κάμερες στις σχολικές αίθουσες.

➤ Να εξασφαλιστούν οι όροι για να πραγματοποιηθούν οι σχολικές εκδρομές ή έστω άλλες ψυχαγωγικές- εκπαιδευτικές μαθητικές δραστηριότητες.

Προχωράμε αυτή την εβδομάδα σε όλη τη χώρα σε:

⏩ Γενικές Συνελεύσεις σε όλα τα σχολεία. Συζητάμε και αποφασίζουμε συλλογικά τη συνέχεια του αγώνα μας.

⏩ Πορείες και κινητοποιήσεις παντού. Βουλιάζουμε την Αθήνα την Πέμπτη ξανά! Ότι και να κάνουν, ότι και να σκαρφιστούν … Θέλουν δε θέλουν... θα μας ακούσουν!

⏩ Κάνουμε και άλλες δράσεις που να βοηθούν να ακούγονται τα δίκαια αιτήματα μας.. Κλείνουμε δρόμους, κρεμάμε πανό, κάνουμε γκράφιτι, φτιάχνουμε βίντεο, αυτοκόλλητα, μιλάμε σε εκπομπές, φτιάχνουμε σελίδες, podcast…

⏩ Συντονιζόμαστε ακόμα περισσότερο. Με νέες Συντονιστικές Επιτροπές όπου μπορούμε σε χωριά, πόλεις γειτονιές, διπλανά σχολεία! Όσο πιο ενωμένοι, τόσο πιο δυνατοί!

Δε ξεχνάμε... 7/10 ολοκληρώνεται η δίκη των ΝΑΖΙ. Κάθε τι πέρα από το αυτονόητο, δηλαδή να μπουν φυλακή οι ναζί δολοφόνοι του Παύλου, να καταδικαστεί η εγκληματική οργάνωση της ΧΑ, δε θα γίνει δεκτό από εμάς! Προετοιμαζόμαστε για μαθητικές δράσεις εκείνη τη μέρα!

Θέλουμε, τους γονείς και τους καθηγητές δίπλα μας. Μας χαροποιεί που βαδίζουμε μαζί με την Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Ελλάδας, Ενώσεις Εκπαιδευτικών, εργαζόμενους, φοιτητές.

Καταλαβαίνουμε πως ίσως κάποιοι γονείς ανησυχούν.

Θέλουμε και έχουμε δικαίωμα σε ένα ασφαλές σχολείο! Θέλουμε τα σχολεία μας να είναι ανοιχτά και να μπορούμε να μορφωνόμαστε σε αυτά ολόπλευρα και χωρίς φόβο για την υγεία τη δική μας και των οικογενειών μας! Για αυτό και αγωνιζόμαστε! Είμαστε μαζί!».

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger