Home » , » Άει σιχτίρ κι εσείς και το "επίδομά" σας

Άει σιχτίρ κι εσείς και το "επίδομά" σας

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020 | 7:39 μ.μ.


Αναπαράγουμε ένα κειμενάκι της σ. γιατρού Ολγας Κοσμοπούλου: 

Σκέφτομαι τις καθαρίστριες που έρχονται κάθε μέρα αξημέρωτα και καθαρίζουν με απολυμαντικά όλες τις επιφάνειες.

Σκέφτομαι ανάμεσά τους την Αθηνά που δούλευε με ένα τεράστιο έκζεμα στους βραχίονες-δερματίτιδα εξ επαφής από τη στολή. Σκέφτομαι όλους και όλες που κόλλησαν τον ιό στη δουλειά.
Σκέφτομαι όλους τους γιατρούς, και ιδιαίτερα τους ειδικευόμενους που πέρασαν από το τμήμα για ένα μήνα, σκέφτομαι όλους και όλες τους γιατρούς διαφόρων τμημάτων που δουλεύουν στα επείγοντα και φυσικά βλέπουν Covid, σκέφτομαι τους διοικητικούς και τους τεχνικούς που ασθένησαν, σκέφτομαι ΟΛΟΥΣ ΠΟΥ ΑΣΘΕΝΗΣΑΝ. 

Δεν θα με κάνει η κυβέρνηση να ντρέπομαι να κοιτάξω τους συναδέλφους μου στα μάτια. 

Άει σιχτίρ κι εσείς και το "επίδομά" σας. Μιλάμε για το νόμιμο δώρο Χριστουγέννων, που πετσόκοψαν οι ίδιοι άνθρωποι σε άλλες εποχές.
Πρόκειται για τον 13ο μισθό που επιλέγουν να δώσουν πετσοκομμένο σε εμάς που βλέπουμε περισσότερο Covid και όχι σε όλους, λες και οι υπόλοιποι ζουν και δουλεύουν σε άλλο πλανήτη. 

ΔΕΝ ΠΡΟΤΙΘΕΜΑΙ ΝΑ ΔΕΧΤΩ ΚΑΝΕΝΑ ΕΙΔΙΚΟ "ΕΠΙΔΟΜΑ". Η ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ Η ΟΧΙ ΚΙ ΕΓΩ. ΟΤΙ ΚΑΝΩ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΩ ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ

ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ Ο 13ΟΣ ΜΙΣΘΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ! ΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΟΥΛΕΨΕΙ! ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ (ή, ακόμα καλύτερα, αξιοπρεπείς συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας και γιατροί εργασίας).

Για την ιστορία, παραθέτω τα γραφόμενα από την 2η ΥΠΕ

"Συγκεκριμένα η 2η ΥΠΕ στην εντολή που απέστειλε στα Νοσοκομεία αναφέρει:

«Σε συνέχεια ηλεκτρονικού μηνύματος που εστάλη από την Υπηρεσία μας σχετικά με τη συλλογή στοιχείων, και έπειτα από οδηγίες που εδόθησαν από το Υπουργείο Υγείας σας ενημερώνουμε: Στην λίστα δεν θα συμπεριληφθεί προσωπικό καθαριότητας, διοικητικό και τεχνικό. Θα συμπεριληφθεί το υπόλοιπο προσωπικό που έχει διαχειριστεί περιστατικά covid στα αντίστοιχα τμήματα, κλινικές, εργαστήρια, ΜΕΘ και ΤΕΠ εφόσον έχουν εργαστεί για χρονικό διάστημα περισσότερο του μηνός. Όμως όσοι έχουν απουσιάσει με μακροχρόνιες άδειες, πάνω από μια εβδομάδα ειδικού σκοπού, ευπαθούς ομάδας ή αναρρωτικές δεν θα συμπεριληφθούν.»

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger