Home » , , » Εξοχα. Εποχές νεοδημοκρατικής κανονικότητας, Οι μπάτσοι βασανίζουν τυχαίους πολίτες, οι δικαστές απαλλάσσουν τους εγκληματίες ένστολους και δικάζουν τα θύματα.

Εξοχα. Εποχές νεοδημοκρατικής κανονικότητας, Οι μπάτσοι βασανίζουν τυχαίους πολίτες, οι δικαστές απαλλάσσουν τους εγκληματίες ένστολους και δικάζουν τα θύματα.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020 | 2:46 π.μ.

Νομίζουμε ότι ήρθε η ώρα να αντικατασταθεί το γνωστό δημοσιογραφικό κλισέ "Απίστευτο και όμως αληθινό" με την πρόταση "Ενα συνηθισμένο περιστατικό"

Και προς επιβεβαίωση αυτής της εκτίμησης είναι τα όσα ενημερωνόμαστε για την εξέλιξη που έχει η υπόθεση με την γνωστή μπατσάδικη κτηνωδία σε βάρος της οικογένειας Ινδαρέ. 

Τα όσα διαβάζουμε στην συνέντευξη που παραχώρησε σε δημοσιογράφο της ιστοσελίδας news247, ο σκηνοθέτης Δημήτρης Ινδαρές o οποίος βίωσε, μαζί με τα παιδιά του, κτηνώδη αστυνομική συμπεριφορά, στην ταράτσα του σπιτιού του, είναι αποκαλυπτικά. 

Μπορεί να πέρασε ένας περίπου χρόνος από το γεγονός, αλλά το νομικό του κομμάτι της υπόθεσης είναι σε πλήρη εξέλιξη, κι αυτό δεν περιορίζεται ότι έχει κατασκευαστεί από τους μπάτσους ένα κατηγορητήριο για το οποίο πρόκειται να δικαστεί ο σκηνοθέτης.
(Σας θυμίζουμε ότι παρόμοια κατηγορητήρια έχουν σχηματιστεί πρόσφατα σε θύματα θυμάτων αστυνομικής βίας, σε Σεπόλια και Γιάννενα τα οποία καλούνται να δικαστούν).

Μπορεί να κυκλοφόρησαν βίντεο και να υπήρξαν δεκάδες μαρτυρίες για τον βασανισμό που υπέστη από τα "όργανα" ο Ινδαρέ και τα παιδιά του, αλλά για τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθήνας, όλα αυτά είναι ανύπαρκτα. 
"Ο Εισαγγελέας έκρινε ως αβάσιμη (!) την έγκληση ως προς το αδίκημα της σωματικής βλάβης ενώ όσον αφορά τα αδικήματα της απειλής και της εξύβρισης έθεσε τη δικογραφία στο αρχείο", όπως αναφέρει το δημοσίευμα!!! 

Οταν υπάρχει οπτικό υλικό, συνοδευόμενο με πληθώρα αδιάψευστων ντοκουμέντων για την συγκεκριμένη αστυνομική επιχείρηση, δεκάδες, επώνυμες καταγγελίες καταδίκης της αστυνομικής βαρβαρότητας και ο δικαστικός λειτουργός πετάει στα σκουπίδια όλα αποδεικτικά στοιχεία, σκεφτείτε τι τύχη θα έχει μια απλή καταγγελία ενός πολίτη ότι δέχτηκε μπατσάδικη "περιποίηση".

Δεν γνωρίζουνε τι τύχη μπορεί να έχει η προσφυγή κατά αυτής της εισαγγελικής απόφασης όπως μας ενημερώνει στην συνέντευξη του ο σκηνοθέτης. Η ουσία βρίσκεται την αδιανόητη προκλητικότητα αυτού του "υπηρέτη της Θέμιδας". 

"Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν υπάρχει μόνο ζήτημα αστυνομικής βίας. Μείζον είναι και το θέμα της συνειδητής κατασκευής μιας ιστορίας σε βάρος ασχέτων, μόνο και μόνο για να συγκαλυφθεί ένα επιχειρησιακό φιάσκο, ενώ η αλήθεια είναι βέβαιο ότι έγινε ταχύτατα γνωστή σε όλους. Κι αν δεν έφτασε ποτέ στην κορυφή της πυραμίδας, τότε το πρόβλημα είναι ακόμα μεγαλύτερο. Η προσφυγή είναι υποχρέωση απέναντι στη δική μας αξιοπρέπεια, αλλά και προς κάθε Έλληνα πολίτη, και μάλιστα ιδιαίτερα επιτακτική σε περίοδο κρίσης των δημοκρατικών θεσμών", τονίζει στην συνέντευξη του  ο σκηνοθέτης.

 Αλλωστε πώς να μην θέσει ο κ. εισαγγελέας την υπόθεση στο αρχείο. Απλώς "οι άνθρωποι αυτοί χτύπησαν κι εξύβρισαν τα παιδιά μου εν ψυχρώ και απρόκλητα. Απείλησαν πειστικότατα τη γυναίκα μου πως θα την πετάξουν απ’ τη σκάλα στο κενό από ύψος τρίτου ορόφου, κινούμενοι εναντίον της. Την έβρισαν και τη μείωσαν με αδιανόητα σεξιστικά σχόλια", όπως αναφέρει ο κ. Ινδαρέ, προσθέτοντας "Ήμασταν όλοι ανυποψίαστοι όταν ανεβήκαμε να δούμε τι συμβαίνει στην ταράτσα μας. Πριν από λίγη ώρα τα παιδιά ήταν στα κρεβάτια τους. Δε θα ξεχάσω ποτέ το βλέμμα τους τη στιγμή που τους πάταγαν τα κεφάλια με τις μπότες όπως στις ταινίες, όπως στο βίντεο με τη δολοφονία του Φλόιντ, δεμένα πισθάγκωνα, συνοδεία ασύλληπτου υβρεολόγιου"..

Είναι ικανοί λόγοι αυτοί ώστε να λογοδοτήσουν τα όργανα της τάξεως για τις πράξεις τους; Μην τρελαθούμε και εντελώς..

Διαβάστε την άποψη που έχει για τα παλικάρια που Χρυσοχοϊδη, ένας συντηρητικών πολιτικών πεποιθήσεων πολίτης και τότε θα συμφωνήσετε με την διαπίστωση του πολιτικού προϊσταμένου των δυνάμεων καταστολής ότι ο κόσμος χειροκροτεί τους αστυνομικούς, όπου τους συναντάει.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger