Home » , » Υπόθεση Ινδαρές: Μια μπατσάδικη σκευωρία που τους γυρίζει μπούμερανγκ. Πήγαν για μαλλί και θα βρεθούν κουρεμένοι.

Υπόθεση Ινδαρές: Μια μπατσάδικη σκευωρία που τους γυρίζει μπούμερανγκ. Πήγαν για μαλλί και θα βρεθούν κουρεμένοι.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019 | 8:55 μ.μ.

Και τα 9 άτομα που είχαν συλληφθεί στην επιχείρηση της αστυνομίας εκκένωσης καταλήψεων στο Κουκάκι αφέθηκαν ελεύθερα και θα δικαστούν αύριο στο αυτόφωρο τριμελές πλημμελειοδικείο.

 Ανάμεσα τους είναι και ο σκηνοθέτης Δημήτρης Ινδαρές, σε βάρος του οποίου έχει σχηματιστεί δικογραφία κατηγορούμενος για αντίσταση κατά της αρχής, ενώ στα δυο παιδιά του, αποδίδουν οι μπάτσοι συμμετοχή στην κατάληψη.

Η φωτογραφία που βλέπει την δημοσιότητα παρουσιάζει τον Ινδαρές να φοράει χειροπέδες και να φέρει γάζες στο πρόσωπο καθώς οδηγείται στο Αυτόφωρο για να πάρει αναβολή της δίκης του.
Και εδώ είναι η ουσία του όλου θέματος. Το μαζικό μήνυμα που θέλουν να περάσουν οι μπάτσοι. Κι αυτό είναι απλό: "Οποιος διαμαρτύρεται σε οποιαδήποτε ενέργεια μας, θα τον ξυλοκοπούμε, θα τον τυλίγουμε σε μια κόλα χαρτί και μετά άντε να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας".

Στην προκειμένη περίπτωση όμως πρέπει να έχουν πρόβλημα οι μπάτσοι. Κι αυτό γιατί αυτή την φορά δεν στοχοποιούν έναν "ανώνυμο" αναρχικό - αντιεξουσιαστή, αλλά ένα πρόσωπο πασίγνωστο στα καλλιτεχνικά-πολιτιστικά δρώμενα της χώρας μας.

Αυτός είναι και ο λόγος που έγιναν καταγέλαστοι οι ισχυρισμοί των ασφαλιτών και διακινείται ένα κείμενο που μέχρι τώρα υπογράφουν πάνω από 300 καλλιτέχνες -με την συλλογή των υπογραφών να συνεχίζεται-, στο οποίο εκφράζεται η συμπαράσταση στον σκηνοθέτη και η αποδοκιμασία στις κυβερνητικές - αστυνομικές ενέργειες.

Το σχετικό κείμενο - καταγγελία αναφέρει:

Όλοι εμείς που υπογράφουμε το κείμενο αυτό, διαβάσαμε σοκαρισμένοι την είδηση ότι, τα ξημερώματα της 18ης Δεκεμβρίου, τα ΜΑΤ εισέβαλαν στο σπίτι του σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ και της οικογένειάς του, απλώς και μόνον επειδή το σπίτι του συνορεύει με μια κατάληψη. Χωρίς ένταλμα έρευνας, οι αστυνομικοί ανέβηκαν στην ταράτσα, έδειραν και συνέλαβαν τον Δημήτρη και τα δύο παιδιά του.

Οι τρεις προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ με χειροπέδες, χτυπημένοι, και κρατήθηκαν χωρίς να έχουν επικοινωνία με τον δικηγόρο τους μέχρι αργά το βράδυ.
Πρόκειται για σωρεία παραβιάσεων των δικαιωμάτων του ανθρώπου που δεν συνάδουν με τη λειτουργία του Κράτους Δικαίου. Είναι ένα ακόμα περιστατικό αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας, από τα πολλά που έχουν δει το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα.

Όσοι γνωρίζουμε τον Δημήτρη Ινδαρέ, δεν μπορούμε παρά είτε να «γελάσουμε» ειρωνικά είτε να εξοργιστούμε με τα δημοσιεύματα, τα «ρεπορτάζ» και τις ανακοινώσεις της ΕΛΑΣ και του πολιτικού προϊσταμένου της, κ. Χρυσοχοϊδη, που φέρουν τον πιο φιλήσυχο και ευγενικό άνθρωπο να προσπαθεί να πάρει το όπλο του αστυνομικού. 
Ούτε στην πιο «κακή» ταινία δε θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο.

Σε όσους προσπαθούν να σπιλώσουν την υπόληψη του Δημήτρη Ινδαρέ και της οικογένειάς του για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, σε όσους επιχειρούν να τους ενοχοποιήσουν με έωλες και ψευδείς αποδείξεις, δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στην οικογένεια Ινδαρέ. Δεν θα τους αφήσουμε μόνους.

Και η παραπάνω εξέλιξη δεν είναι η μοναδική που μας δείχνει ότι οι μπάτσοι αντί να δημιουργήσουν και άλλα τρία θύματά τους, τελικά έμπλεξαν οι ίδιοι.
Ολοι θεωρούν δεδομένο ότι η ασφαλίτικη σκευωρία σε βάρος του Ινδαρές και των παιδιών του, θα καταρρεύσει. 

Κι αυτό γιατί ακούσαμε σήμερα τον δικηγόρο της οικογένειας Θ. Μαντά -στην ραδιοφωνική εκπομπή των Μπογιόπουλου - Κοττάκη στον Realfm- να κάνει συντρίμμια τους ισχυρισμούς των μπάτσων.
Επικαλούμενος στοιχεία της δικογραφίας, ο δικηγόρος, απέδειξε ότι ο αρχικός διαπληκτισμός μεταξύ σκηνοθέτη και δυο μπάτσων με πολιτικά έγινε πολύ πριν της 6 το πρωί, όταν αυτοί ξύπνησαν την οικογένεια και τους ζήτησαν να ανέβουν στην ταράτσα του σπιτιού.
Αυτό δεν το δέχτηκε ο σκηνοθέτης απαιτώντας εισαγγελικό ένταλμα ή την παρουσία του εισαγγελέα.

Τα παιδιά του Ινδαρές ανέβηκαν στην ταράτσα του σπιτιού τους -φορώντας μάλιστα πιτζάμες και παντόφλες, όπως είπε χαρακτηριστικά- για να παρακολουθήσουν τις αψιμαχίες αστυνομικών -καταληψιών του διπλανού κτηρίου.
Εκεί συνάντησαν ΜΑΤατζήδες -προφανώς είχαν ανέβει από τη σιδερένια εξωτερική σκάλα της κατάληψης που εφάπτεται στην οικία Ινδαρέ- με την γνωστή συνέχεια.

Ο δικαστικός λειτουργός παρουσιάστηκε σε πολύ μεταγενέστερο χρόνο όταν οι αστυνομικοί είχαν ακινητοποιήσει τους άντρες της οικογένειας Ινδαρές για να επιβλέψει υποτίθεται του μπάτσους που έκαναν έρευνα στο σπίτι .. ψάχνοντας καταληψίες.

Κι εδώ δεν καταλαβαίνουμε την εμμονή Μαντά να επαναλαμβάνει συνέχεια το ότι οι μπάτσοι δεν συνέλαβαν κανέναν καταληψία από το συγκεκριμένο κτήριο που εκκένωσαν.
Τους λόγους γιατί συνέβη αυτό, τους γνωστοποίησαν οι ίδιοι οι καταληψίες με κείμενο που ανάρτησαν στο indymedia. Γράφουν σ' αυτό ανάμεσα στα άλλα:

"Οι λυσσασμένοι μισθοφόροι όμως δε μπορούσαν να δεχθούν ότι αυτοί και αυτές που αντιστάθηκαν είχαν εξαφανιστεί και ότι δε θα μπορέσουν να βασανίσουν τα σώματά τους. Αλλά αυτό που τους πονούσε περισσότερο ήταν η υποψία πως κάποιος ή κάποια από τη γειτονιά, μας έχει δώσει καταφύγιο.

Έτσι, ως γνήσιος μισθοφορικός στρατός, οι μπάτσοι στοχοποίησαν το πρώτο σπίτι που βρήκαν μπροστά τους. Πραγματοποιήσαν ένοπλη εισβολή χτυπώντας και αιχμαλωτίζοντας μία ολόκληρη οικογένεια οδηγώντας σε σύλληψη τον πατέρα και τους δύο γιούς. Αυτοί που έχουν τόσο ψηλά το θεσμό της ελληνικής οικογένειας και την προστασία του ιδιωτικού χώρου ισοπέδωσαν τα πάντα από τη μανία τους να βρουν τους αντιστεκόμενους και τις αντιστεκόμενες.

Και ακριβώς επειδή δεν τους βρήκαν αναγκαστήκαν να τους κατασκευάσουν στα πρόσωπα τυχαίων ανθρώπων.

Τον σεβασμό μας στη γυναίκα και την οικογένειά της που αρνήθηκαν την παράνομη είσοδο στους μπάτσους πληρώνοντας το κόστος των επιλογών τους.


Το ότι η ποινική δίωξη του σκηνοθέτη και τον παιδιών του θα καταλήξει σε φιάσκο το διαπιστώνουμε και από τα λεγόμενα Μαντά: "υπάρχουν όχι μόνο μαρτυρίες γειτόνων που πιστοποιούν ότι κατά το διάστημα που οι αστυνομικοί ισχυρίζονται ότι τα παιδιά του σκηνοθέτη ήταν στη κατάληψη και έριχναν αντικείμενα στους αστυνομικούς, αυτά βρισκόταν στην ταράτσα του σπιτιού τους και παρακολουθούσαν τον "πόλεμο" που γινόταν στο διπλανό κτίριο, αλλά υπάρχει στην δικογραφία και σχετικό οπτικοακουστικό υλικό".

Εξίσου ενδιαφέρον είναι και η δήλωση του δικηγόρου ότι θα στραφεί ποινικά εναντίον των μπάτσων μηνύοντας τους "για βάναυση κακοποίηση της οικογένειας Ινδαρέ και μάλιστα με κάθε εκδοχή παραβίασης του ασύλου της κατοικίας, της επιδίωξης να διέλθουν από την κατοικία χωρίς εισαγγελική παραγγελία".

Γι' αυτό ίσως δεν πρέπει να μιλάμε απλός για μπατσάδικο φιάσκο. Το πιο πιθανόν είναι η όλη μεθόδευση τους να τους γυρίσει μπούμερανγκ. Πήγαν για μαλλί και θα βρεθούν κουρεμένοι. 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger