Home » , » Προσπαθούν να θεωρητικοποιήσουν τις προκλητικές μαλακίες τους.

Προσπαθούν να θεωρητικοποιήσουν τις προκλητικές μαλακίες τους.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2020 | 6:44 μ.μ.

Τώρα αυτό, μόνος του το σκέφτηκε ο Πέτσας ή τόσο "αστροπελέκια", επικοινωνιολόγους έχουν στο Μαξίμου; 

Το να θεωρητικοποιήσεις μια μαλακία είναι γνωστή τακτική, αλλά πρέπει να έχεις την δυνατότητα να το κάνεις.
Το να βγαίνεις και να λες "κατηγορούν τον πρωθυπουργό γιατί είναι ανθρώπινος και δεν θα αρνηθεί ποτέ να μιλήσει ή να φωτογραφηθεί σε κάποιον", το μόνο που κατορθώνεις είναι να γίνεσαι καταγέλαστος.

Ασε που με τέτοιες μπαρούφες εξοργίζεις τους αποδέκτες των λεγομένων σου. 

Δεν φτάνει η οικονομική ανέχεια, η πρωτοφανείς κοινωνική τραγωδία με την πανδημία, η ανασφάλεια για το τι μας ξημερώνει έρχονται και οι προκλήσεις απ' την φαμίλια του νέου Μωυσή να μας οδηγούν στο δίλημμα: Να επιλέξουμε ψυχοφάρμακα ή να δούμε πώς θα οργανωθούμε για να βγούμε στους δρόμους και να τους πάρουμε φαλάγγι. (Σ' αυτό το ερώτημα εμείς φυσικά την απάντηση την έχουμε δώσει).  

Οταν τα πρόστιμα που επιβάλλονται καθημερινά για την μη χρήση μέτρων προστασία για τον κορονοϊό είναι πολλαπλάσια από τα τεστ που γίνονται (κι αυτό έχει την σημασία του γιατί δείχνει τις προτεραιότητες της κυβέρνησης), όταν το ΕΣΥ, συνειδητά η κυβέρνηση το οδηγεί στην παντελή κατάρρευση, οι τύποι ζουν στον δικό τους κόσμο. Κι αυτός έχει σχέση με τον εξωγήινο του Υμηττού και όχι με τι ζούμε όλοι/ες μας καθημερινά. 

Στην κορύφωση μιας υγειονομικής και οικονομικής κρίσης, και βιώνοντας όλοι/ες της τάξης μας μόνιμα μια καταθλιπτική καθημερινότητα, έχουμε και την σύζυγο του πρωθυπουργού Μαρέβα Γκραμπόσκι - Μητσοτάκη, να προβάλλει με δηλώσεις της την πολυτελή, χλιδάτη ζωή που απολαμβάνει και να διατυμπανίζει τις προτιμήσεις της.
Μας έκανε κοινωνούς δηλαδή, ότι λατρεύει τις πολύτιμες καρφίτσες Cartier Van Cleef ότι προτιμάει ένα πανάκριβο μείγμα αντιοξειδωτικών βιταμινών για το δέρμα της που της φέρνει λάμψη. και τα προϊόντα ομορφιάς  AquaCold Fusion Facial, που επιλέγει.


Και εκτός απ' τις διακοπές της σε πολυτελή θέρετρα όπως μας δήλωσε η κ. Μαρέβα, έχει και ποιο "πεζές" απολαύσεις, όπως να κάνει motocross, υπό το βλέμμα του άντρα της, που την "καμάρωνε" προχτές στην Πάρνηθα.  


Αυτός είναι ο "κόσμος" τους. Το θέμα όμως είναι ότι εμείς τους τον έχουμε φτιάξει. Και όπως λέει μια Αιγυπτιακή παροιμία, "η καμήλα αν δεν γονατίσει δεν μπορείς να την φορτώσεις". Και το γεγονός είναι ότι  εδώ και πολλά χρόνια είμαστε "γονατισμένοι"
Δυστυχώς, για μια σειρά λόγους δεν μπορέσαμε να ακολουθήσουμε την προτροπή του μπάρμπα-Κώστα: "Κι αν είναι ο λάκκος σου πολύ βαθύς,/ χρέος με τα χέρια σου να σηκωθείς".

Μέχρι πότε δεν θα συνειδητοποιούμε ότι το "παιχνίδι τους είναι στημένο, κι από πριν ξεπουλημένο"

Πότε θα πετάξουμε από πάνω μας τα βαρίδια του κοινοβουλευτικού κρετινισμού;

Ως πότε θα ανεχόμαστε να μας χλευάζουν κατάμουτρα και απροκάλυπτα οι δυνάστες μας;

Δεν προκαλεί κατάγματα στην νοημοσύνη, δεν εξαγριώνει, δεν δημιουργεί τουλάχιστον την διάθεση να τους βρίσεις, όταν ακούς το κυβερνητικό φερέφωνο να λέει ότι ο Μητσοτάκης έγραψε στα μέζεα του τις διατάξεις που ψήφισε, η ίδια η κυβέρνησή του, γιατί είναι "ανθρώπινος";

Ας θυμηθούμε ένα ερώτημα που είχε θέσει ο Γιάννης Σκαρίμπας:  «Αν ο μόνος σκοπός που αξίζει τον κόπο κανείς να γεννηθεί είναι η λευτεριά, και μόλις γεννηθεί του την υποθηκεύουν τα συμφέροντα, τι άλλο του απομένει παρά η επανάσταση;».

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

1 Δεκεμβρίου 2020 στις 7:32 μ.μ.

Ενταξει,ας μιλησουμε τωρα και οι μη ανθρωπινοι.Να μας εξηγησει το αγλαισμα της σοφιας,το υποδειγμα ευγενειαε,ο αστυνομικος[που προφανως υπηρχε]δεν βεβαιωσε παραβαση στην αταλαντη υπερκομψη η οποια δεν δικαιολογειται να βρισκεται εκει;[εκτος αν ειναι συνοδος ατομου που χρηζει ειδικη βοηθεια οποτε πασο]

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger