Home » , » Η αστυνομική φρουρά του Φουρθιώτη και μια ιστορία από το παρελθόν

Η αστυνομική φρουρά του Φουρθιώτη και μια ιστορία από το παρελθόν

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 30 Μαρτίου 2021 | 7:25 μ.μ.


Παραπολιτική μπορεί να θεωρηθεί η παρακάτω ανάρτηση, έχει την δυνατότητα όμως να παραφραστεί και σαν μια εικόνα του "όμορφου κόσμου, ηθικού" των αστών.

Σύμφωνα, λοιπόν, με δημοσίευμα που υπάρχει στην ιστοσελίδα της εφημερίδας Documento μπάτσοι συνέλαβαν τον φωτορεπόρτερ του εντύπου, Μάριο Ραφαήλ Μπίκο, o οποίος τράβηξε φωτογραφία, η οποία αποδεικνύει ότι ο Μένιος Φουρθιώτης είναι υπό ισχυρή αστυνομική περιφρούρηση με θωρακισμένο υπηρεσιακό αυτοκίνητο της αστυνομίας. 

Μετά απ' αυτή την εξέλιξη, ο γνωστός φωτορεπόρτερ, Μάριος Λώλος αναρωτιέται δημοσίως αν "τα έχουμε χάσει τελείως" και ο εκδότης της εφημερίδας εκφράζει τον προβληματισμό του "από που τους κρατάει όλους" ο Φουρθιώτης και του προσφέρονται αυτές οι δυνατότητες.

Κατηγορηματικές απαντήσεις σ' αυτά τα ερωτήματα δεν μπορούμε να δώσουμε. Θυμηθήκαμε όμως μια σχετικά παλιά ιστορία, που την γνωρίζουν αρκετοί στην δημοσιογραφική πιάτσα όμως ποτέ κανείς δεν την έχει αναφέρει. 

Πρωταγωνιστή είχε έναν μακαρίτη πια, δημοσιογράφο, εκδότη μεγάλης βδομαδιάτικης εφημερίδας και παρουσιαστή τηλεοπτικών εκπομπών. 

Αυτός παράλληλα επιδιδόταν και στο "σπορ" του νταβατζή "βιζιτούδων πολυτελείας". Στο "πελατολόγιο" του είχε "επιφανή" πολιτικά πρόσωπα ανάμεσα τους και πρωτοκλασάτους υπουργούς όλων των κυβερνήσεων. 

Οταν κάποια στιγμή του έκατσε "στραβή" και συλλήφθηκε σε ξένη χώρα έχοντας στην κατοχή του αρκετά εκατομμύρια ευρώ, "μαύρο χρήμα", πέρασε μια δικαστική περιπέτεια. Οι φήμες αναφέρουν ότι αυτός ο δημοσιογράφος ήταν μουτρόμουτρο. Κρατούσε αποδείξεις για την "ανάρμοστη" συμπεριφορά των πελατών του, και τους εκβίασε ώστε να παρέμβουν με αποτέλεσμα οι δικαστές να τον παραδώσουν πεντακαθαρίδη στην κοινωνία. Και έτσι έγινε.

Αν πιστέψουμε δηλαδή αυτές τις φήμες όντος το μουτρόμουτρο που λέγαμε "κρατούσε" κάποιους κυβερνητικούς παράγοντες και τους χρησιμοποιούσε όπως ήθελε και όταν ήθελε. 

Συμβαίνει κάτι ανάλογο με τον Φουρθιώτη; Φυσικά δεν ξέρουμε. Υπάρχει και το ενδεχόμενο να "τα έχουμε χάσει τελείως" που γράφει και ο Μάριος Λώλος. 

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger