Home » , » Τους κράξουν ακόμα και οι "δικοί" τους, για τις εκατόμβες νεκρούς που δημιουργούν με την συνειδητή τους επιλογή, της μη ουσιαστικής αντιμετώπισης της πανδημίας.

Τους κράξουν ακόμα και οι "δικοί" τους, για τις εκατόμβες νεκρούς που δημιουργούν με την συνειδητή τους επιλογή, της μη ουσιαστικής αντιμετώπισης της πανδημίας.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 20 Απριλίου 2021 | 1:49 π.μ.


Το λες και ενδιαφέρον να βλέπεις νεοδημοκράτη ευρωβουλευτή να παραδέχεται δημοσίως ότι είναι εντελώς αποτυχημένη η κυβερνητική τακτική για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού και να γράφει ότι ο κόσμος "δεν βλέπει φως με την πολιτική που εφαρμόζεται"

Είναι κυβερνητικό κατόρθωμα να βλέπεις έναν γκουρού του νεοφιλελευθερισμού, όπως είναι ο Στέφανος Μάνος να εκτιμάει ότι η κυβέρνηση των "αρίστων" το μόνο που κατόρθωσε είναι "γενική διάλυση" και με άρθρο του στα "ΝΕΑ", λίγο ακόμα θα ζητούσε πέρα από πολιτικές ευθύνες και ποινικές για την εγκληματική κυβερνητική πολιτική στην διαχείριση της θανατηφόρας πανδημίας. 

Και δεν μιλάει γενικά κι αόριστα ο Στέφανος Μάνος. Παραθέτει με τον πίνακα που έφτιαξε -και βλέπουμε στην αρχική εικόνα- αναμφισβήτητα επίσημα στοιχεία για την ανεξέλεγκτη επέλαση της θανατηφόρας πανδημίας στην χώρα μας σε σχέση με άλλα κράτη και προσθέτει στο άρθρο του:  

«Παρακολουθώ την εξέλιξη των θανάτων από COVID-19 στην Ελλάδα και σε μερικές ευρωπαϊκές χώρες. Ανά εκατομμύριο κατοίκους για να είναι τα μεγέθη συγκρίσιμα. Παραθέτω τον σχετικό πίνακα.   Τι μπορείτε να διαπιστώσετε;   

1. Οτι την τελευταία εβδομάδα, αυτή που έληξε στις 15 Απριλίου, σημειώθηκαν περισσότεροι θάνατοι στην Ελλάδα ανά εκατομμύριο κατοίκους από οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα.   

2. Οτι για τέσσερις εβδομάδες συνεχώς αυξάνεται ο αριθμός των θανάτων στην Ελλάδα.   

3. Οτι η Ισπανία, που είναι ο μεγάλος τουριστικός μας ανταγωνιστής, έχει καταφέρει, στις ίδιες τέσσερις εβδομάδες, να μειώσει τους θανάτους σε 2,15 ανά εκατ. κατοίκους, που συγκρίνεται με 7,66 στην Ελλάδα.   

4. Οτι δύο χώρες, η Δανία και η Μεγάλη Βρετανία, έχουν καταφέρει να μειώσουν τους θανάτους συγκλονιστικά.   

Δεν είμαι λοιμωξιολόγος ούτε έχω ποτέ ασχοληθεί με θέματα δημόσιας υγείας. Διαβάζω όμως αριθμούς και τάσεις και βγάζω συμπεράσματα. Το πρώτο συμπέρασμα είναι ότι η πολιτεία υστερεί αφάνταστα σε ό,τι αφορά την επικοινωνία.   

Εχω την εντύπωση ότι ο ελληνικός λαός δεν γνωρίζει την αλήθεια, ότι δηλαδή στην Ελλάδα πεθαίνουν περισσότεροι από COVID-19 από ό,τι σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Η άγνοια εξηγεί ενδεχομένως την ανεμελιά, την αγνόηση του κινδύνου.   

Υστερα είναι και τα ΜΜΕ που περιορίζονται στην περιγραφή απολύτων μεγεθών που δεν προσφέρονται για την εξαγωγή συμπερασμάτων από την κοινή γνώμη. Σημασία έχει να κατανοήσουμε τι κάνουν, για παράδειγμα, σωστά οι Δανοί και δεν έχουν παρά μόνο έναν-δύο νεκρούς την ημέρα από COVID-19 και όχι 90 όπως εμείς. 

Δεν εισηγούμαι μέτρα. Δεν έχω τις απαραίτητες γνώσεις και πληροφορίες. Διαπιστώνω όμως τα αποτελέσματα της πολιτικής των άλλων που με βοηθούν να διατυπώσω το ακόλουθο απλό μήνυμα προς την κυβέρνησή μας: “Πες μας την αλήθεια. Οχι μια φορά, αλλά κάθε μέρα. Γιατί πεθαίνουν 15 φορές περισσότεροι εδώ από ό,τι στην Αγγλία και τη Δανία και τι πρόκειται να κάνεις για να περιορίσεις το κακό!”».

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger