Home » , , » Απαίσιο κεφάλαιο των αμερικανικών επιχειρήσεων εναντίον της κουβανικής επανάστασης

Απαίσιο κεφάλαιο των αμερικανικών επιχειρήσεων εναντίον της κουβανικής επανάστασης

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 17 Απριλίου 2021 | 10:18 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Αποχαρακτηρισμένα έγγραφα που μεταφορτώθηκαν στον ιστότοπο National Security Archive, αποκάλυπταν την πιο παλιά γνωστή απόπειρα δολοφονίας του Ραούλ Κάστρο από τη CIA.  

«Ήταν το 1960, όταν πράκτοράς της προσέφερε 10.000 δολάρια σε πιλότο αεροσκάφους της Cubana που θα μετέφερε τον εκ των ηγετών της κουβανικής επανάστασης, από την Πράγα στην Αβάνα, προκειμένου να "κανονίσει ένα δυστύχημα"»…

«Τα έγγραφα αυτά μας υπενθυμίζουν ένα σκοτεινό, απαίσιο κεφάλαιο των αμερικανικών επιχειρήσεων εναντίον της κουβανικής επανάστασης», σημείωσε ο Πίτερ Κόρνμπλου, αναλυτής του National Security Archive, σε δηλώσεις του στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Για τις απόπειρες δολοφονίας εναντίον του ηρωικού ηγέτη της Κούβας Φιντέλ Κάστρο έχουμε πει. Πιστεύουμε πως υπάρχουν και άλλες απόπειρες κατά του Ραούλ, όπως και πολλών άλλων ηγετών που δεν είναι δουλάκια των ΗΠΑ.

Αναρωτιέμαι ποια θα ήταν η αντίδραση των ΗΠΑ, αν μάθαιναν πως κάποιο κράτος έκανε απόπειρα κατά της ζωής του δικού τους Προέδρου; Βομβαρδισμοί, εισβολή, κατοχή; Σίγουρα πάντως κυρώσεις και εμπάργκο.

Βέβαια με το ζόμπι που βγάλανε, δε χρειάζεται να γίνει κάτι τέτοιο, είναι και με τα δυο πόδια στον τάφο. Ελπίζω να τα τινάξει πριν τινάξει τον πλανήτη στον αέρα. Γλυτώσαμε από τον ανισσόροπο μισογύνη φασίστα, μην πάμε από τον μισοπεθαμένο.

Η σωστή κίνηση γίνεται από τη Β. Κορέα και είναι η ανάπτυξη πυρηνικών, ώστε οι ιμπεριαλιστές να πληρώσουν πολύ ακριβό τίμημα, αν αποπειραθούν να κάνουν πόλεμο.

Πάντως η CIA έχει πολλά πεόδεντρα. Σε κάθε αποτυχημένη απόπειρα κατά των Κάστρο, έπαιρνε κι από ένα. Τώρα έχει εκτάρια και μαζεύει τους καρπούς. Μια συγνώμη έστω θα ζητήσουν; Τώρα που αποχωρεί μόνος του ο Ραούλ; Όχι φυσικά!

Όπως είπαμε, οι ΗΠΑ φροντίζουν να βγάζουν από τη μέση τους ηγέτες που δεν υποτάσσονται στα σχέδιά τους. Με διάφορους τρόπους. Πχ πραξικόπημα αλλά Χιλή ή εμφύλιο πόλεμο όπως στη Συρία. Οπότε μια δολοφονία είναι μια κίνηση μάλλον «μέτρια» μπρος στην αγριότητα των φονιάδων των λαών.

Οι ΗΠΑ κάνουν τέτοια και πολύ χειρότερα εγκλήματα γιατί δεν υπάρχει τιμωρία. Όσο ήταν η Σοβιετική Ένωση ΗΠΑ και υποτακτικοί μαζεύονταν. Γι αυτό επί Σοβιετικής Ένωσης στη Δύση είχαμε ένα σωρό εργατικές κατακτήσεις, δικαιώματα τα οποία τώρα καταργούνται για να επιστρέψουμε στο Μεσαίωνα. Κάποτε όμως κι ο Μεσαίωνας τελειώνει.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger