Home » , » Αρπάζουν τον ιδρώτα χιλιάδων εργαζομένων στο πλαίσιο της ιδιωτικής επιχειρηματικότητας και της ιδιωτικοποίησης των συστημάτων της Κοινωνικής Ασφάλισης

Αρπάζουν τον ιδρώτα χιλιάδων εργαζομένων στο πλαίσιο της ιδιωτικής επιχειρηματικότητας και της ιδιωτικοποίησης των συστημάτων της Κοινωνικής Ασφάλισης

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021 | 9:34 μ.μ.

Από το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα, λάβαμε και παραθέτουμε:

 Με το νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο, από 1.1.2022, γίνεται υποχρεωτική η ένταξη στο νέο σύστημα της επικουρικής Ασφάλισης όλων των νεοεισερχομένων στην αγορά εργασίας .

Η κυβέρνηση της ΝΔ, αποτινάζει από την ευθύνη του κράτους ό,τι είχε απομείνει από τον κοινωνικό χαρακτήρα της Ασφάλισης.

Τα αποθεματικά της επικουρικής Ασφάλισης θα ριχτούν στις χρηματαγορές, για να χρηματοδοτήσουν τα σχέδια επενδύσεων των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Ο "ατομικός κουμπαράς" θα γεμίζει από τις εισφορές που θα πληρώνει κάθε ασφαλισμένος και θα τοποθετείται σε πακέτα με μικρότερο και μεγαλύτερο επενδυτικό ρίσκο. Που σημαίνει ότι κανένας ασφαλισμένος δεν θα γνωρίζει αν και πόσο θα πάρει επικουρική σύνταξη. Θα γνωρίζει μόνο πόσο πληρώνει και θα περιμένει να βγουν "αληθινές" οι υποσχέσεις της κυβέρνησης της ΝΔ και του υπουργείου Εργασίας ότι "σώζουν" τις επικουρικές συντάξεις και την Κοινωνική Ασφάλιση.

Κανείς όμως δεν μπορεί να ξεχάσει το παράδειγμα της "ΑΣΠΙΣ", εδώ στη χώρα μας, αλλά ούτε το παράδειγμα μεγάλων επενδυτικών ομίλων στον χώρο της Ασφάλισης, που με την βοήθεια των κυβερνήσεων στο πλαίσιο της ιδιωτικής επιχειρηματικότητας και της ιδιωτικοποίησης των συστημάτων της Κοινωνικής Ασφάλισης, άρπαξαν τον ιδρώτα εκατομμυρίων εργαζομένων και στο τέλος έγιναν "καπνός"

Με το προωθούμενο νομοσχέδιο για την επικουρική Ασφάλιση και τις συντάξεις, πετσοκόβεται η κρατική χρηματοδότηση στα ασφαλιστικά Ταμεία, συρρικνώνεται η κρατική ευθύνη που σημαίνει ότι είναι κάλπικες οι όποιες υποσχέσεις για εγγύηση των επικουρικών συντάξεων, τουλάχιστον, όπως διαβεβαιώνουν, στο ύψος των εισφορών που πλήρωσε ο ασφαλισμένος.

Για τους ασφαλισμένους τίποτα δεν είναι εγγυημένο, όταν μπαίνει κάτω από τη λογική του κέρδους των διάφορων επενδυτών.

Πολύ γρήγορα, ο κίνδυνος νέων μειώσεων των επικουρικών συντάξεων θα εμφανιστεί μπροστά σε όλους τους ασφαλισμένους. Όχι μόνο στους νέους ασφαλισμένους αλλά και στους παλιούς.

Οι νέες αντιασφαλιστικές αλλαγές, που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ και είναι συνέχεια όλων των αλλαγών των προηγούμενων κυβερνήσεων, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ, είναι χρεοκοπημένες πρακτικές που εφαρμόζονται για να βάλουν στο χέρι τις εισφορές των εργαζομένων και τους κόπους μιας ζωής τα μεγάλα αρπαχτικά που δραστηριοποιούνται στον χώρο.

Το χρηματοδοτικό κενό της μετάβασης από το υπάρχον στο νέο σύστημα της επικουρικής μετριέται σε δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ. Αυτό το κενό δεν πρόκειται να καλυφτεί ούτε από το κράτος, ούτε από τη μεγαλοεργοδοσία και τους μεγαλοεπενδυτές. Θα κληθούν να το πληρώσουν οι εργαζόμενοι με μειώσεις συντάξεων, αύξηση ορίων ηλικίας, με μεγαλύτερη φορολογία.

Ο μόνος δρόμος, στην επέλαση του κεφαλαίου στα δικαιώματά μας, είναι ο οργανωμένος εργατικός αγώνας.

Οι εργαζόμενοι είμαστε οι μόνοι που πληρώνουμε για την Κοινωνική Ασφάλιση και έχουμε όλο το δίκιο να διεκδικήσουμε την πλήρη ικανοποίηση των αναγκών μας.

Δεν συναινούμε, δεν σκύβουμε το κεφάλι. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για Κοινωνική Ασφάλιση δημόσια, καθολική για όλους.

Τα σπασμένα της βαρβαρότητας που εκείνοι έφτιαξαν δεν θα τα πληρώσουμε εμείς. Να πληρώσουν κράτος και εργοδοσία.

ΤΟ Δ.Σ. 

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger