Home » , » Κομπλεξικός Μητσοτάκης

Κομπλεξικός Μητσοτάκης

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021 | 8:57 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Κι άλλες προϋποθέσεις για να χαθούν ψίχουλα του ΚΕΑ (Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης).

“Δυο σημαντικές αλλαγές έρχονται στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης μέσα στο καλοκαίρι που λόγω των σφιχτών ημερομηνιών τους οι δικαιούχοι πρέπει να τις προσέξουν πολύ για να μην χάσουν το ΚΕΑ.

Οι αλλαγές αφορούν δικαιούχους ηλικίας από 20 ως 60 χρονών που δηλώνουν άνεργοι κατά την υποβολή αίτησης ΚΕΑ και είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ, οι οποίο από εδώ και στο εξής θα έχουν την υποχρέωση σύνταξης του Ατομικού Σχεδίου Δράσης σε συνεργασία με συμβούλους του ΟΑΕΔ, και συμμετοχής σε προγράμματα κατάρτισης που τους προτείνονται. Η υποχρέωση αυτή θα πρέπει να εκπληρώνεται μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα από το μήνα έγκρισης της αίτησης ΚΕΑ.

Η αλλαγή αυτή εισάγεται στο πλαίσιο της παραπομπής των ωφελουμένων του ΚΕΑ σε δράσεις ένταξης στην αγορά εργασίας μέσω του ΟΑΕΔ και εφαρμόζεται από την 1η Ιουνίου 2021.

Αυτά πρακτικά σημαίνουν ότι οι δικαιούχοι των οποίων οι αιτήσεις ΚΕΑ εγκρίθηκαν μέσα στον Ιούνιο 2021, πρέπει να απευθυνθούν στο ΟΑΕΔ όπου ανήκουν μέχρι 31 Ιουλίου, για να τους δοθεί ραντεβού με εργασιακό σύμβουλο ώστε να καταρτίσουν ή να επικαιροποιήσουν το ήδη υπάρχον Ατομικό Σχέδιο Δράσης και στη συνέχεια εφόσον κληθούν, να παρακολουθήσουν πρόγραμμα κατάρτισης. Αντίστοιχα οι δικαιούχοι των οποίων οι αιτήσεις ΚΕΑ θα εγκριθούν έως το τέλος Ιουλίου, πρέπει να απευθυνθούν στον ΟΑΕΔ για κατάρτιση ή επικαιροποίηση Ατομικού Σχεδίου δράσης ως τις 31 Αυγούστου κλπ. Και σε όλα αυτά χρειάζεται μεγάλη προσοχή γιατί αν οι δικαιούχοι δεν εκπληρώσουν και τις δύο αυτές νέες υποχρεώσεις τους (επικαιροποίηση Ατομικού Σχεδίου Δράσης έως το τέλος του επόμενου μήνα από την έγκριση της αίτησης) και παρακολούθηση του προγράμματος κατάρτισης εφόσον τους προταθεί, θα χάσουν το ΚΕΑ”.

Το κάθαρμα, ο δικτάτορας, ο ανθρωποφάγος βρικόλακας που λέγεται Μητσοτάκης, έχει μια διαφορά από άλλα πλούσια παράσιτα: Οι περισσότεροι πλούσιοι θέλουν να κερδίσουν αυτοί. Να τρώτε εκμεταλλευόμενοι τον κόπο των σκλάβων τους. Είναι όμως μερικά σκουλήκια σαν τον Κούλη που θέλουν να υποφέρουν περισσότερο όλοι οι εξαθλιωμένοι. Είναι οι ναζί, οι φασίστες, τα κτήνη που χαίρονται με τη δυστυχία των άλλων.

Ο Μητσοτάκης ξέρει καλά πως στα ραντεβού θα γίνει χαμός, απίστευτος συνωστισμός. Οι εργαζόμενοι στον ΟΑΕΔ έχουν μειωθεί. Οι δικαιούχοι του ΚΕΑ είναι εκατοντάδες χιλιάδες. Κάθε 6 μήνες λοιπόν ο δικαιούχος θα τρέχει στον ΟΑΕΔ μαζί με όλους τους υπόλοιπους. Κι αν κάποιος δεν προλάβει επειδή ο ΟΑΕΔ θα έχει φόρτο εργασίας; Θα χάσει το ΚΕΑ!

Όσον αφορά τα προγράμματα κατάρτισης, ως τώρα ζητούσαν την κάρτα ανεργίας. Από ότι θυμάμαι ο ΟΑΕΔ δεν τους θεωρούσε άνεργους αλλά καταρτιζόμενους. Δείτε τι λέει ο ΟΕΑΔ για την περίπτωση κατάρτισης:

“Αν δεν πληρείτε μία από τις τρεις παραπάνω προϋποθέσεις, θα γίνει αναστολή της επιδότησής σας και το δελτίο ανεργίας σας θα διαγραφεί από την ημερομηνία έναρξης του προγράμματος κατάρτισης και για όσο χρονικό διάστημα το παρακολουθείτε. Δικαίωμα συνέχισης της επιδότησής σας θα έχετε μετά την ολοκλήρωση της παρακολούθησης του προγράμματος εκπαίδευσης ή επαγγελματικής κατάρτισης και οπωσδήποτε αφού καταθέσετε σχετική αίτηση στην αρμόδια Υπηρεσία του ΟΑΕΔ, εντός δύο ετών από την αρχική έγκριση της απόφασης για επιδότηση”

Προσέξτε την 3η προϋπόθεση για να μη χαθεί το επίδομα: “α) είστε εγγεγραμμένος/-η στο Μητρώο Ανέργων για τουλάχιστον 4 μήνες αθροιστικά κατά το τελευταίο 12μηνο πριν από την έναρξη του προγράμματος κατάρτισης β) δηλώσετε κατά την πρώτη μετά την έναρξη του προγράμματος κατάρτισης αυτοπρόσωπη παρουσία τη συμμετοχή σας στο πρόγραμμα γ) έχουν παρέλθει 2 έτη από τη λήξη παλαιότερου προγράμματος κατάρτισης”.

Άρα αν κάθε εξάμηνο παρακολουθεί κάποιος πρόγραμμα κατάρτισης διαγράφεται η κάρτα ΟΑΕΔ οπότε “αντίο ΚΕΑ”! Μιλάμε για τέρατα, για απίστευτους μαλάκες.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger