Home » , » Λέοντας Αυδής: Συνδυάζοντας την πραότητα και το χαμόγελο με την δυναμικότητα και αποφασιστικότητα ενός πραγματικού κομμουνιστή. (Εφυγε σαν σήμερα το 2.000)

Λέοντας Αυδής: Συνδυάζοντας την πραότητα και το χαμόγελο με την δυναμικότητα και αποφασιστικότητα ενός πραγματικού κομμουνιστή. (Εφυγε σαν σήμερα το 2.000)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021 | 4:51 π.μ.

Σαν σήμερα το 2.000 αφήνει την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 63 χρονών, ένας κομμουνιστής, υπόδειγμα ήθους και αγωνιστικότητας. Ο δικηγόρος Λέοντας Αυδής.  

Ο Λέον δεν ήταν απλώς ένας νομικός. Σε όλη του την ζωή υπήρξε ένας μαχητής παλεύοντας με ανιδιοτέλεια για τα δίκαια της εργατικής τάξης, πάντα πιστός στο κόμμα του, το ΚΚΕ και στην κομμουνιστική του ιδεολογία.

Το ότι παραιτήθηκε από το βουλευτιλίκι προκειμένου να ασχοληθεί, ως δημοτικός σύμβουλος με τον μεγάλο του έρωτα, την Αθήνα και τους ανθρώπους της, δείχνει την ποιότητα του ανθρώπου.

Η τελευταία του βούληση και πράξη για Πολιτική Κήδευση, δεν ήταν μόνο πράξη συνεπής προς τις διακηρυγμένες του αρχές και την κοσμοθεωρία του, αλλά ήταν και πράξη, που γύρισε ολόκληρη σελίδα στην ιστορική διαδρομή της ελληνικής κοινωνίας, μια που ήταν η πρώτη πολιτική κηδεία πολιτικού στελέχους στην Ελλάδα.

Οσοι/ες γνώρισαν τον Λέοντα σίγουρα θα έχουν να θυμούνται τον σύντροφο που συνδίαζε με μοναδικό τρόπο την πραότητα και το χαμόγελο με την δυναμικότητα και αποφασιστικότητα ενός πραγματικού κομμουνιστή.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger