Home » , » Ελληνική δικαιοσύνη και κράτος δικαίου - Χλωμοί φασίστες.

Ελληνική δικαιοσύνη και κράτος δικαίου - Χλωμοί φασίστες.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2021 | 6:56 π.μ.

Γράφει ο mitsos175

“Ινδιάνος” της Νέας Σμύρνης. Ένας συνάνθρωπος μας, που κατηγορήθηκε άδικα, συνελήφθη και φυλακίστηκε μήνες παρόλο που από τις πρώτες μέρες οι μπάτσοι ήξεραν πως είναι αθώος, αφού είχαν δει το video που του έδινε ακλόνητο άλλοθι.
Δεν θα ασχοληθώ με ναζί – νεοδημοκράτες που έβριζαν (κι ακόμα βρίζουν μερικά ούγκανα) ένα αθώο άνθρωπο. Αυτοί είναι οι δεξιοί: 

Ανθρωποφάγοι, ζωντόβολα, δεν αξίζει να πω τώρα πολλά για τους λούμπεν φασίστες, γιατί δεν είμαι ψυχίατρος.

Θα πω όμως για τους φασίστες, τους ναζί, στους τηλεοπτικούς βόθρους. Όταν έπιασαν τον Αλέξανδρο, τον “Ινδιάνο” τα δημοσιογραφικά καθίκια πανηγύριζαν την δήθεν “επιτυχία” των μπάτσων. Δεν θα πω τι ψέματα έλεγαν, τα θυμόμαστε. Ποιο τεκμήριο αθωότητας; Ποια λογική;
Όταν φάνηκε η σκευωρία, το βούλωσαν.

Εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις (το site μας είναι μια από αυτές) κανείς δεν ασχολήθηκε με το χειρότερο έγκλημα, να βρίσκεται στη φυλακή ένας αθώος!

Δεν είναι η πρώτη φορά. Είναι όμως από τις φορές εκείνες που τα πετσωμένα φερέφωνα αδιαφορούν. Κανένα κανάλι δεν έκανε θέμα τόσους μήνες την άδικη φυλάκιση! Κανένα! Να πουν “Βγάλτε έξω τον άνθρωπο, είναι αθώος!”

Κι εδώ φαίνεται ο φασισμός. Όπως είπαμε, δεν είναι η πρώτη φορά που την πληρώνουν αθώοι, ούτε αποκλείονται τα λάθη. Δεν πρόκειται όμως για πλάνη, πρόκειται για ναζισμό, για πλήρη αδιαφορία στα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Βέβαια μ' αυτά τα καθάρματα που μας κάθισαν στο σβέρκο, δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό. Αν μπορούσα να συγκρίνω παρόμοιες υποθέσεις, θα έβρισκα πολλές ομοιότητες με την υπόθεση Ντρέιφους. Κι εκεί κατηγορήθηκε άδικα ένας αθώος. Κι εκεί ήξεραν πως η κατηγορία δεν ευσταθεί. Κι εκεί ήθελαν να παραμείνει φυλακή ο κατηγορούμενος για την “τιμή” του στρατού. Εδώ για την “τιμή” ενός ανήθικου, άτιμου υπουργού και της πιο άθλιας αστυνομίας.

Για τι να πρωτοπούμε; Για την άγρια συνεχή καταστολή; Την τρομοκρατία των μπάτσων; Τη φύτευση ενοχοποιητικών στοιχείων; Τη βλακεία του (παρα)κρατικού μηχανισμού;

Πριν μερικούς μήνες έδερναν μέρες ένα Γεωργιανό, για να ομολογήσει ένα έγκλημα που δεν έκανε!
Κανονικά ο Χρυσοχοΐδης έπρεπε να πάει φυλακή, όχι σπίτι του.

Δυστυχώς ο φασισμός όχι μόνο δεν σταμάτησε, αλλά εντείνεται. Χθες χτύπησαν άγρια και χωρίς καν αφορμή τους καθηγητές. Γιατί δεν είναι θέμα προσώπων, αλλά πολιτικής. Πολιτικής που θέλει να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους.

Αμφιβάλει κανείς πως έχουμε χούντα; Τα βλαμμένα βαφτιστήρια που βολεύτηκαν στην αστυνομία φαίνεται να διέλυσαν την ικανότητά της να βρίσκει τους ενόχους σε ποινικά αδικήματα.
Κι εδώ να πούμε κάτι. Ο μπάτσος που τις έφαγε στη Νέα Σμύρνη πήγε να πέσει πάνω στον κόσμο με τη μηχανή. Υπάρχει Video. Η ομάδα εκείνη πήγαινε γυρεύοντας. Υπήρξε όργιο βίας εκ μέρους των μπάτσων, πριν ξεσπάσει ο κόσμος. Χτύπαγαν έναν νεαρό, που απλά διαμαρτυρήθηκε για τα άδικα και παράλογα πρόστιμα.

Αντί η πολιτική ηγεσία να μαζέψει τους ένστολους χαχόλους, τους έκανε πλάτες. Γι αυτό ξεσηκώθηκε ο κόσμος στη Νέα Σμύρνη.

Το πόσο τα μέτρα αυτά ήταν για το “καλό μας”, φάνηκε από το αποτέλεσμα. Τα μαγαζιά κλείνουν το ένα μετά το άλλο. Όσο για την επιδημία; Από χθες περάσαμε σε θανάτους τη Σουηδία, η οποία δεν πήρε κανένα απολύτως μέτρο από τη στιγμή που εμφανίστηκε ο Κορονοϊός. 14.860 νεκροί έναντι 14.827! Τόσο χάλια!

Γιατί ο φασισμός δεν έχει σχέση με δημόσια υγεία ούτε με τίποτε άλλο που καπηλεύεται. Είναι έγκλημα από μόνος του.

***

Β.Κ: Είναι αρκετές οι φορές που αντικρίζοντας  ένα τουιτάρισμα, όπως αυτό που παραθέτουμε στην αρχική εικόνα, σε κάνει να αισθάνεσαι αμήχανα. Κι αυτό γιατί διαπιστώνεις ότι μέσα από λίγες λέξεις., κατορθώνεται αυτό  που είναι αμφίβολο να αφομοιώνεται από τον αναγνώστη, τόσο ουσιαστικά και αποτελεσματικά, όπως οι δυο διπλανές προτάσεις που μας παραθέτει χρήστης του teitter.

Παραλληλίζοντας δυο αναμφισβήτητα γεγονότα, ο χρήστης του διαδικτύου παρουσιάζει όλη την λειτουργία ενός πυλώνα του αστικού κράτους.  

Εδώ προκύπτει και μια άλλη μεγάλη αδυναμία του γενικότερου αντικαπιταλιστικού κινήματος. Το ότι δηλαδή δεν διαθέτει ένα μέσον μαζικής απεύθυνσης. Οτι πέρα από το διαδίκτυο ο "χώρος" μας, δεν διαθέτει έστω ένα ραδιόφωνο με "ζωντανό" 24ωρο ενημερωτικό πρόγραμμα. Κάτι τέτοιο θα βοηθούσε απίστευτα τις κινηματικές διαδικασίες. 

Η διαχρονική παθογένεια μας, του "κομματικού πατριωτισμού", ναυάγησε όποια σχετική προσπάθεια είχε παρουσιαστεί ,,,,      

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger