Home » , » Λευτεριά στον Π. Γεωργιάδη! Καμία δίωξη στην συντρόφισσα Ε.Μ. και τον σύντροφο Μ.Τ.!

Λευτεριά στον Π. Γεωργιάδη! Καμία δίωξη στην συντρόφισσα Ε.Μ. και τον σύντροφο Μ.Τ.!

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2022 | 9:00 π.μ.

Πηγή: athens.indymedia.org 

Στις 14 Φεβρουαρίου δικάζεται ο προφυλακισμένος σύντροφος Πολύκαρπος Γεωργιάδης, κατηγορούμενος για διακεκριμένη οπλοκατοχή, καθώς κι ο σύντροφος Μ.Τ. και η συντρόφισσα Ε.Μ. με πλημμεληματικές κατηγορίες.

Στις 23 Σεπτεμβρίου 2020, η αντιτρομοκρατική προχωράει στην σύλληψη του συντρόφου έπειτα από ανώνυμο -φυσικά- τηλεφώνημα και έρευνα σε αποθήκη που διατηρεί στο Κουκάκι. Τα ευρήματα της έρευνας αυτής (ποσότητα εκρηκτικής ύλης, πυροκροτητές και σφαίρες) θα αποτελούσαν, υπό φυσιολογικές συνθήκες, πλημμελήματα απλής κατοχής εκρηκτικών και πυρομαχικών.

Χωρίς κάποιο επιπλέον στοιχείο όμως, οι κατηγορίες αναβαθμίστηκαν σε κακουργηματικές και συνδέθηκαν μιντιακά με δράσεις ενόπλων επαναστατικών οργανώσεων. Δύο σημαντικές στιγμές αυτής της έωλης σύνδεσης, υπήρξαν αρχικά η απόπειρα παρουσίασης μιας προκήρυξης της οργάνωσης Ο.Λ.Α. που βρέθηκε σε usb stick του συντρόφου ως πρωτότυπη, σενάριο που κατέρρευσε λίγες μέρες μετά και στην συνέχεια, ο συσχετισμός σφαιρών που βρέθηκαν στην αποθήκη με δράση της οργάνωσης στο Α.Τ. της Αγίας Παρασκευής του 2009, καθώς και με την ιδρυτική ενέργεια της Ο.Λ.Α. στα κεντρικά γραφεία της Ν.Δ. Κι αυτό το σενάριο προσκρούει βέβαια στο ότι ο σύντροφος τότε βρισκόταν στην φυλακή.

Το σενάριο είναι γνωστό: ανώνυμο τηλεφώνημα οδηγεί σε σύλληψη αγωνιστή, με πρόχειρα στημμένο κατηγοριτήριο και τα μίντια να γεμίζουν τα τεράστια κενά της υπόθεσης με αντιτρομοκρατική υστερία. Το δικό μας χρέος, επίσης γνωστό: να σταθούμε δίπλα στον σύντροφο, βάζοντας φρένο σε άλλη μία επιχείρηση εξόντωσης του εσωτερικού εχθρού.

Συγκέντρωση-Πορεία: Σάββατο 12/2, 20:00, Πλ. Εξαρχείων 

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger