Home » , , » Οβιδιακές μεταμορφώσεις

Οβιδιακές μεταμορφώσεις

Από giorgis , Τρίτη 15 Μαρτίου 2022 | 8:35 μ.μ.

Του Γ. Γ.

Για το ποιόν του Γιώργου Κύρτσου έχουμε αναφερθεί και έχουμε ξεκάθαρο ότι δεν πέρασε ξαφνικά από την κολυμπήθρα στου Σιλωάμ και μεταμορφώθηκε ξαφνικά σε ένα προοδευτικό πολιτικό πρόσωπο. 

Για το ποιές είναι οι πολιτικές σκοπιμότητες που στρέφεται τώρα με τόσο δριμύτητα απέναντι στην κυβέρνηση και κάποιες φορές προσωπικά ενάντια στον Μητσοτάκη -τον οποίο είχε στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις όταν διεκδικούσε την αρχηγία της Ν.Δ- δεν γνωρίζουμε. Το γεγονός είναι πάντως, ότι ο πρώην νεοδημοκράτης ευρωβουλευτής, ασκεί καθημερινά σκληρή αντιπολίτευση. Αν αυτή επηρεάζει και πόσο την εκλογική βάση του κυβερνητικού κόμματος.

Τώρα θα μιλήσουμε για μια άλλη οβιδιακή μεταμόρφωση. Διαβάζοντας σήμερα τα όσα ισχυρίστηκε ο επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού Φραγκίσκος Κουτεντάκης, κατά την διάρκεια παρουσίασης της Έκθεσης για την πορεία της οικονομίας, μου ξέφυγε ένα "γαλλικό". 
Κι αυτό γιατί ακούσαμε την "λογική" Στουρνάρα, δια στόματος Κουτεντάκη, Ο τύπος αυτός μας είπε ότι δεν θα πρέπει να είναι βασική επιδίωξη τα οριζόντια μέτρα ειδικά στο θέμα των καυσίμων και αυτό διότι, όπως σημείωσε, θα ευνοούνταν άνθρωποι που δεν το έχουν ανάγκη!  

Δεν θα μπω στην διαδικασία να αναφερθώ στο πόσο προσχηματική είναι η επίκληση αυτού του επιχειρήματος, Θα εστιαστώ από ποιο πρόσωπο προέρχεται. 

Ο Φραγκίσκο Κουτεντάκης παρουσιαζόταν σαν δυναμικός κομμουνιστής όταν ήταν στέλεχος της νεολαίας Κομμουνιστικής Απελευθέρωσης και μαχητικός αγωνιστής των ΕΑΑΚ, όταν σπούδαζε στο Οικονομικό Τμήμα του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. 

Στην συνέχεια "ανακαλύπτει" τον ΣΥΡΙΖΑ και ήταν από τα άτομα που υπό τον Δραγασάκη από το 2012 διαμόρφωσαν το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ,  Από κει και πέρα η ανάδειξη του ήταν θεαματική. Προϊστάμενος στο Οικονομικό Γραφείο του Τσίπρα τον Φλεβάρη για να καταλήξει επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού το 2018. Τότε είχε αναλάβει αυτή την θέση  με πρόταση του τότε προέδρου της Βουλής Νίκο Βούτση. 

Προσέξτε τώρα κάποιες λεπτομέρειες. Κατά την ψηφοφορία για τον επικεφαλής του Γρ. Προϋπολογισμού της Βουλής στις 5 Μάρτη 2018 έγινε ένας ψιλοχαμός. Συνήθως σ' αυτή την θέση διορίζεται πρόσωπο όσο γίνεται κοινής αποδοχής και αποφεύγονται τα προβεβλημένα κομματικά στελέχη. Γι' αυτό και ο διορισμός Κουτεντάκη έγινε μόνο με τις ψήφους των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Μάλιστα τότε η Ν.Δ., εμφανιζόταν οργισμένη, μ' αυτό τον διορισμό με την τότε εκπρόσωπο Τύπου της Ν.Δ., Μαρία Σπυράκη να δηλώνει: «Η Ν.Δ. όχι μόνο δεν αποδέχεται αυτούς του κομματικούς διορισμούς, αλλά θα αποκαταστήσει την αξιοκρατία και τη νομιμότητα των επομένη των εκλογών».

Με την εναλλαγή της κυβερνητικής εξουσίας τον  Ιούλη του 2019, όχι μόνο δεν υπήρξε "αποκατάσταση της αξιοκρατίας" σύμφωνα με την εξαγγελία του σημερινού κυβερνητικού κόμματος, αλλά σήμερα ο Φραγκίσκος Κουτεντάκης, θεωρείται από τα αγαπημένα παιδιά του Μεγάρου Μαξίμου. Τους λόγους τους αντιλαμβάνεσθε.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger